Hírek, események
Morcsányi Elza: Végig az Andrássy úton - Nyereményjáték
2024-04-01
Nyerd meg a Morcsányi Elza által aláírt Végig az Andrássy úton című sétakönyvet!
további részletek
FERRARI nyereményjáték
2024-01-30
JÁTÉKSZABÁLYZAT ÉS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
további részletek
Adventi nyereményjáték
2023-11-27
Adventi nyereményjáték JÁTÉKSZABÁLYZAT ÉS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
további részletek
Athenaeum Kiadó Kft. – „Nyerd meg a 6:3 című könyvünket” játék
2023-11-24
JÁTÉKSZABÁLYZAT ÉS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
további részletek
Az Athenaeum Kiadó szerzőinek dedikálása a 94. Ünnepi Könyvhéten
2023-06-06
Ünnepi Könyvhét idén június 8 és 11 között, a Vörösmarty Téren! Az Athenaeum szerzői a 26-as pavilonnál dedikálnak.
további részletek
Nyereményjáték - játékszabályzat
2023-05-26
***
további részletek
Megjelent Brendan Borrell Verseny a vakcináért - A koronavírus elleni küzdelem hiteles története című könyvünk!
2023-02-13
A koronavírus kitörésével egyre-másra jelentek meg elemzések, naplók, ismeretterjesztő könyvek, interjúkötetek, esszék a 21. század eddigi legnagyobb globális járványáról. A vírus megihletett számos szépirodalmi alkotót is (az Athenaeum Kiadónál jelent meg a The New York Times nagyszabású novellagyűjteménye, a Dekameron-projekt 2021-ben, valamint a váratlanul kitörő sikert aratott Esetlapok című, kórháznovellákat tartalmazó kötet, az akkor ötödéves medika, Imolya Patricia novellái).
további részletek
Az Athenaeum a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2022-09-29
Idén is szeretettel várjuk minden kedves régi és új olvasónkat a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!
további részletek
Megtartottuk Vámos Miklós Palacposta című könyvének bemutatóját
2022-09-27
Kedden este megtartottuk Vámos Miklós most megjelent Palackposta című Karcsú Könyvének bemutatóját.
további részletek
Megjelent A magyar televíziózás legendái – Interjúk az első influenszerekkel című interjúkötet
2022-09-23
Radnai Péter a magyar televíziózás történetének húsz ikonikus alakjával készített interjút, melyet az Athenaeum Kiadó most egyetlen kötetbe fűzve jelentet meg!
további részletek
Na még mit nem?! - A Halott Pénz dedikál
2021-12-08
A jövőre 18 éves Halott Pénz sztori apropóján megjelenő "Na még mit nem!" címet viselő könyv nem egy hagyományos zenekaros könyv. Emberi történetek gyűjteménye, amiből nem csak minket, de a hátterünket és egy egész korszellemet is megismerhetsz majd.
további részletek
Vámos Miklós szeptember 7-én mutatja be új könyvét, az IGEN-t
2021-08-19
Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2021. 09. 07-én 18 órai kezdettel a Gerbaud ház Átrium termébe (1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8) Vámos Miklós IGEN című művének könyvbemutatójára. A vendégeinket welcome itallal várjuk, a könyvbemutató után dedikálási lehetőség is lesz.
további részletek
Kiadónk igazgatója, Dian Viktória a Kossuth Rádiónak nyilatkozott a Dekameron-projektről
2021-06-01
Kiadónk igazgatója, Dian Viktória a Kossuth rádió Felfedező – nyelvről, irodalomról, zenéről c. műsorában az egyik idén megjelent sikerkönyvünkről, a Dekameron-projektről beszélt.
további részletek
A VILÁGOT SZÉTSZERELNI - Pályázati felhívás
2021-05-14
Felkelsz. Megnyitod a híreket. Kinézel az utcára. Mit jut eszedbe elsőnek? Mi az, amit fontosnak tartasz a jövőnek elmesélni még ma? Mi az, amit csupán elrettentő példaként küldenél előre? Milyen szeretett tárgyakat, arcokat, helyeket zárnál időkapszuládba? 2020. Maszkok mögé vonult mosolyok. Falak közé zárt élet. Egyetemfoglalás. Tüntetéshullám. A nyugati part lángokban áll. Földrengés, hőségriadó, vulkánkitörések. Hogyan tudósítasz a káoszról, amikor épp a közepén állsz?
további részletek
Az Athenaeum Kiadó főszerkesztője Cso Namdzsu Született 1982-ben című kötetéről nyilatkozott
2020-12-31
A Kossuth Rádió műsorában az Athenaeum Kiadó főszerkesztője, Besze Barbara nyilatkozott Cso Namdzsu Született 1982-ben című kötetéről.
további részletek
Interjú Lisa Taddeo-val, a Három nő című könyv szerzőjével
2020-12-07
Lisa Taddeo 1980-ban született, újságíró, és a nálunk is megjelent "Három nő" című könyv szerzője, amit nyolc éven keresztül írt. Valódi történetek három nőről. Három olyan nőről, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy megnyíljanak és a világ elé tárják a saját valódi énjüket. Lisa Taddeo-val beszélgettem az abortusztörvény szigorításáról, ahogy a "Három nő" háttértörténetéről is mesélt. Miért pont ezek a témák kerültek bele ebbe a könyvbe, és mik közül tudott volna választani? Jövő évben, 2021-ben megjelenik az új könyve, ami egy olyan nőről fog szólni, aki bosszút áll a férfiakon.
további részletek
Az Athenaeum Kiadó 2020-as ajánlata
2020-11-05
Nagyszerű könyveket ajánlunk számotokra a 2020-as évből! Reméljük, mindenki talál köztük kedvére valót!
további részletek
Az intézményesített női elnyomás elleni fellépés regénye a Nemzeti Könyvdíj (2020 National Book Awards) tízes listáján
2020-09-19
A Nemzeti Könyvdíjat (National Book Award) a második legjelentősebb irodalmi elismerésként tartják számon a Pulitzer-díj után az Egyesült Államokban. A 10 ezer dolláros pénzjutalommal párosuló díjat 1950 óta ítélik oda. Idén, az Athenaeum Kiadó gondozásában magyarul is megjelent Cso Namdzsu Szültetett 1982-ben című kötetét is megtalálhatjuk a tíz legjobb között az idegennyelvű könyvek kategóriájában.
további részletek
Egy galaxissal odébb – Fantáziavilágok valóságai ONLINE KÖNYVBEMUTATÓ!
2020-09-15
Tudta, hogy a kiborgok már köztünk járnak, sőt valószínűleg az ön családjában is él legalább egy? Hogy a tálib terroristák olykor magyarul beszélnek? Hogy az idegenek közelebb vannak, mint gondolnánk? (Vagy mégsem?) Hogy a jövő igenis megjósolható? (Vagy mégsem?) És azt, hogy mi köze a Pókembernek a fake newshoz, a sötét zsaruknak pedig a koronavírus-járványhoz?
további részletek
Ez most a legjobb film a depresszióról, amit a Netflixen megnézhetünk.
2020-09-15
Iain Reid Azon agyalok, hogy ennek véget vetek című könyvéből készült filmről a 24.hu írását olvashatjátok
további részletek
Líra Könyvklub élőben: Dunapest
2020-09-14
Hagyományt teremtve minden hónapban meghirdetjük a hónap gyerek és felnőtt könyvét a Líra Könyvklubban. Négy teljes hetünk van elolvasni, megismerni a könyveket, hogy utána írójával, szerkesztőjével vagy a könyv fordítójával beszélgessünk róla.
további részletek
Már nem kell sokat várni, októberben jön a legújabb Jodi Picoult regény!
2020-09-02
Mi alakítjuk a választásainkat, vagy a választásaink alakítanak bennünket? Kik lennénk most, ha másként alakult volna az életünk?
további részletek
Dunapest – Vámos Miklós regényének bemutató estje
2020-08-13
Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2020. 09. 12-én 18:00 órai kezdettel a New York Palace Budapest, Róma termébe (Erzsébet krt. 9-11, Budapest, 1073) Vámos Miklós Dunapest című regényének könyvbemutató estjére. A könyvbemutatón fellép Koltai Róbert színművész.
további részletek
Ne hidd el az igazságot!
2020-08-13
Miért (szinte) minden matematika?
további részletek
Kalauz a sikeres jövőtervezéshez és az eredményesebb élethez
2020-08-13
Szeptember 7-én jön Yvonne Dederick PÁLYAKEZDŐ MILLIÁRDOSOK – Útikalauz a valódi sikerhez című könyve!
további részletek
Pszichothrillert visz vászonra Charlie Kaufman
2020-06-12
Az Egy makulátlan elme örök ragyogása forgatókönyvírója filmet rendez – jön az Azon agyalok, hogy ennek véget vetek adaptációja.
további részletek
Jön a 2021-es Paulo Coelho naptár!
2020-06-12
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője.
további részletek
Életed lottója: ha egyszer húztál, nincs visszaút
2020-05-28
Felkavaró disztópia az anyaságról, az egyéniségről, a szabad akaratról, a sorsról, a velünk született vágyakról és az ösztönökről.
további részletek
Előrendelhető Vámos Miklós új regénye, a Dunapest!
2020-05-27
Dunapest – Linda, az Angliában élő francia nő (negyvenes) értette így félre egyszer fővárosunk nevét. Magyar származású férje halála után vaktában fölszáll az első repülőgépre, ami történetesen Budapestre indul. Itt megismerkedik egy fiatal lánnyal, Tóth Julival (húszas) és két fiatalemberrel (harmincasok). A lány meghívja magához a regény fő helyszínéül szolgáló patinás bérházba, a Pozsonyi út 38–40.-be. Az 1938-ban készült épület múltja és jelene köti össze a cselekmény két szálát.
további részletek
Jodi Picoult: Ha nem vigyázunk, a jelenben is elkövethetjük a múlt hibáit
2020-05-26
Jodi Picoult Második látásra című kötete látszólag egy paranormális nyomozás köré összpontosul, közben viszont Vermont állam történelmének egyik ritkán tárgyalt, szégyenletes epizódját villantja fel, melynek keretében jó száz éve – a tudomány nevében – több száz kényszersterilizálást hajtottak végre. A regény 2003-ban jelent meg az Egyesült Államokban, magyarul pedig most először vehetik kezükbe az olvasók. Az amerikai kötetben található interjúban Jodi Picoult a génterápiáról és a tudományhoz fűződő viszonyáról is beszél, emellett felidéz egy massachusettsi szellemvadászatot, és kiderül az is, hogy személy szerint hisz-e a szellemekben.
további részletek
LANA MILLAN: Raziel 21 Egy angyal és egy démon karanténmeséi
2020-05-25
Legyen tiéd az exkluzív történet Razielről és Beladerről!
további részletek
Érkezik Jodi Picoult klasszikusa új borítóval!
2020-05-07
Tizenkilenc perc alatt lenyírhatod a ház előtt a füvet. Befestheted a hajad. Megnézheted egy hokimeccs első harmadát… Tizenkilenc perc alatt meg tudod állítani a világot, és akár le is szállhatsz róla.
további részletek
Lemaradtál a Lázár-naplóról? Most visszanézheted!
2020-05-07
Április 20-án jelet meg Bíró Szabolcs legújabb, Lázár evangéliuma című középkorijárvány-regénye az Athenaeum Kiadó gondozásában. Az író ötrészes videósorozatot készített a történelmi horrorhoz, amely abból az alapötletből építkezik, hogy milyen lett volna, ha 1348-ban a pestis helyett élőholtak özönlik el Európát – és persze a Magyar Királyságot.
további részletek
Jön az ÚJ JODI PICOULT regény, a Második látásra!
2020-05-07
Végleg elszakítja a halál egymástól azokat, akik összetartoznak? Jodi Picoult váratlan fordulatokkal teli regénye emberi sorsról, szenvedélyről, bűnről és megváltásról
további részletek
Raziel a karanténban
2020-05-07
21 új történet Raziel és Belader életéből, amit a regényekben nem találsz!
további részletek
Te készen állsz egy új világra? – Bemutatjuk Lana Millan Raziel című regényének folytatását
2020-04-26
Az írónővel Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó és a Partvonal Könyvkiadó igazgatója beszélget a 27. Budapesti Nemzetközi Könyfesztivál keretében 2020. április 26-án, vasárnap 13 órakor.
további részletek
Középkorijárvány-regény
2020-04-25
Bíró Szabolcs Lázár evangéliuma című könyvének bemutatója. Bíró Szabolccsal Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó és a Partvonal Könyvkiadó igazgatója beszélget. HELYSZÍN: 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál B. Épület Votisky Zsuzsa terem IDŐPONT: 2020. 04. 25. szombat, 15:00 Bíró Szabolcs a könyvbemutató után a B40-es standon dedikál 16:00-tól.
további részletek
Életem a korona idején
2020-04-09
Írók karanténban #írókkaranténban videósorozat
további részletek
Görög Ibolya a karanténban! - Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián
2020-04-06
2020. április 7-én 16 órától Nyáry Krisztián beszélget Görög ibolyával élőben a Líra Könyv Facebook oldalán
további részletek
Elindult a Lázár-napló – Bíró Szabolcs középkorijárvány-híradója
2020-04-06
Április 20-án jelenik meg Bíró Szabolcs legújabb, Lázár evangéliuma című középkorijárvány-regénye az Athenaeum Kiadó gondozásában. Az író ötrészes videósorozatot készített a történelmi horrorhoz, amely abból az alapötletből építkezik, hogy milyen lett volna, ha 1348-ban a pestis helyett élőholtak özönlik el Európát – és persze a Magyar Királyságot.
további részletek
Már kaphatók Paulo Coelho klasszikusai vadonatúj borítóval!
2020-04-05
A klasszikus művek vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!
további részletek
Életem a korona idején
2020-03-23
Írók karanténban #írókkaranténban videósorozatunk elindult! Kövesd a Facebook oldalunkon hétköznap este 20 órakor
további részletek
Ezek a könyvek versenyeznek idén a Women’s Prize for Fiction díjért
2020-03-10
A díjra jelölték Deepa Anapparát is Dzsinnvadászok című regényéért. "A világ egyik legnagyobb presztízsű díját (amely korábbi nevén Orange Prize volt) olyan női író kaphatja meg, akinek az adott évben az Egyesült Királyságban angol nyelven megjelent a regénye. A győztes szerzőt 30000 fonttal és egy bronz szoborral is megjutalmazzák (utóbbit mindenki csak Bessie-ként emlegeti). A korábbi években olyan szerzők vehették át az elismerést, mint Zadie Smith, Marilynne Robinson, Chimamanda Ngozi Adichie, Téa Obreht, Ann Patchett vagy Barbara Kingsolver."
további részletek
Tizenhárom márciusi könyv, amit érdemes lesz forgatni
2020-03-03
Köztük Randall Munroe Hogyan... című kötete is.
további részletek
Fullajtár Andrea a Narancsnak:
2020-02-28
Interjú Fullajtár Andreával, az Orosz napló alapján (is) készült Az átnevelhetetlen című előadás főszereplőjével a 2020. február 27- én megjelent Magyar Narancsban.
további részletek
Szabó Tibor az Auschwitz, végállomás című kötetről beszélgetett Oláh Andreával
2020-02-27
"Jelenlegi ismereteink szerint ez az egyetlen memoár, amelyet teljes egészében az auschwitzi haláltáborban írtak. Eddy de Wind (1916-1987) zsidó származású orvos és pszichiáter. Ő volt az utolsó, aki zsidóként orvosi diplomát kaphatott a hollandiai Leiden Egyetemen. A westerborki gyűjtőtáborban ismerte meg Friedelt, akit a táborban feleségül is vett. Mindkettejüket deportálták Auschwitzba. De Wind 1945 nyarán tért vissza Hollandiába, ahol újra találkozhatott szerelmével. A háború után elvégezte a pszichiáter szakot. Pszichoanalitikusként a súlyos háborús traumák kezelésére specializálódott. Már 1949-ben megjelenik a témában írt alapműve, a Szembenézés a halállal, amelyben először írja le a koncentrációstábor-szindrómát." A naplóról Szabó Tibor Benjáminnal, az Athenaeum Kiadó vezetőjével beszélgetünk.
további részletek
Vámos Miklós: naponta szégyenkezem, mások helyett
2020-02-25
„Én mindent alapvető szarkazmussal figyelek, ilyen az egyéniségem. Fogalmazhatok úgy, a gondolkodásmódom tragikomikus. Én, ha valami tragédia ér, meglehet, hogy nevetni fogok, és ha jó történik velem, előfordulhat, hogy sírva fakadok. A könyveim is ilyenek. Az életem is ilyen. Szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy minden regény az írója jellemének lenyomata” – vallja önmagáról a januárban 70 évessé lett Vámos Miklós, József Attila-díjas író. Azt is mondja, hogy képtelenség a hatalom ama szándéka, hogy saját irodalmat, színházat teremtsen. Az írónak függetlennek kell lennie. Ő az.
további részletek
Zsebiket bekészíteni! Érkezik a P.S. I Love You folytatása
2020-02-25
Már lehet készülni a nagy bőgésre, hiszen a P.S. I Love You folytatásából minden bizonnyal hamarosan film készül! Az Alcon Entertainment megerősítette, hogy megvásárolták Cecelia Ahern regényének, az Utóirat: Még most is szeretlek! folytatásnak a filmes jogait, ami hét évvel később folytatódik ott, ahol az előző, az Utóirat: Szeretlek! befejeződött, és Holly beleegyezik, hogy megosztja történetét a testvére podcastján.
további részletek
Letaglózó produkció született Fullajtár Andrea előadásában Anna Politkovszkaja Orosz naplójából
2020-02-25
„De nem szükséges az epizódok valamennyi, hol esetlegesen, hol ténylegesen összekapcsolódó láncszemét felfejtenünk ahhoz, hogy elismerjük: egy érzékeny napló érzékeny adaptációja elevenedik meg a színpadon, a totalitárius rendszerekkel szembeni közép-európai ismerősségek, reflexek és undorok révén. A gyorsan tovatűnő játékidő után azokat a kérdéseket fontolgathatjuk, hogy vajon mit kell még elviselnie az emberiségnek a 21. század rettenetében, ami bár oly közel van a 20. századéhoz, mintha képes lenne túlszárnyalni még azt is, ami a lakosság dezinformálását és a szolidaritás hiányának mértékét illeti, a legkülönbözőbb globális szinteken, a nacionalista eszmék bizarrba forduló, új hajnalán."
további részletek
Interjú Neset Adriennel, a Dzsinnvadászok című könyv fordítójával a Klubrádión
2020-02-20
Neset Adrienn, a kötet fordítója adott interjút a Dzsinnvadászok című könyvről a Klubrádiónak.
további részletek
Hetvenkedő a Nők Lapja Pszichében!
2020-02-19
A Nők Lapja Psziché 2020/1. számában Vámos Miklós Hetvenkedő című kötetét ajánlják.
további részletek
Interjú Vámos Miklóssal a Hetvenkedő című könyve kapcsán
2020-02-17
Vámos Miklós a Klubrádiónak adott interjút legújabb kötetéről, a Hetvenkedőről.
további részletek
Interjú Szabó Tibor Benjáminnal az Auschwitz, végállomás kapcsán a Kossuth Rádión
2020-02-11
Szabó Tibor Benjámin a Kossuth Rádiónak adott interjút az Auschwitz, végállomás című kötetről.
további részletek
A Jojo Nyuszi is Oscar-díjas
2020-02-10
A legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában a Jojo Nyuszi nyert Oscar-díjat.
további részletek
Ez a világ első könyve, ami Auschwitzról szól (444.hu)
2020-02-10
„Ez a könyv bárdolatlan közvetlensége, első felindulásból való ereje miatt különleges. A legfontosabb holokausztról szóló könyvek között van a helye, mert nagyon átélhető, hiteles és lendületes szöveg. Annak is érdemes elolvasnia, már túl van könyveken, filmeken, visszaemlékezéseken, mert ilyen közeli nézőpontból, ennyire nyersen, feldolgozatlanul, nem szembesülhetett még az iszonyattal."
további részletek
Előrendelhető Frank Schätzing Raj című műve új, átdolgozott kiadásban
2020-02-07
A MAGYARORSZÁGON MÁR 50 000 PÉLDÁNYBAN ELADOTT BESTSELLER TÍZ ÉV UTÁN ISMÉT A KÖNYVESBOLTOKBAN! ELŐRENDELHETŐ!
további részletek
Az F mint a Nők Lapjában
2020-02-06
A Nők Lapja eheti számában Kalapos Éva F mint könyve is.
további részletek
Folytatódik a RAZIEL!
2020-02-06
Előrendelhető Lana Millan Raziel című könyvének folytatása, a Raziel 2. - Egy angyal a szerelem küszöbén. Várható megjelenés 2020. április 7- én.
további részletek
Előrendelhetők Paulo Coelho klasszikusai vadonatúj borítóval!
2020-02-05
Előrendelhető Paulo Coelho három klasszikus műve: a Tizenegy perc, Az alkimista és A portobellói boszorkány vadonatúj borítóval, melyek 2020. március 19- én jelennek meg.
további részletek
A külvilág nem tud olyan rossz lenni, hogy az élet ne lehessen valamennyire szép
2020-02-04
Vámos Miklós hetvenéves lett, és olvasóit egy rendhagyó kötettel lepte meg. A Hetvenkedő bensőséges hangulatú, személyes témákkal foglalkozó limerickeket vonultat fel.
további részletek
A vagon oldalán ott szerepelt a végállomás neve: Auschwitz
2020-02-01
Eddy De Windnek, a holland zsidó orvosnak az elementáris vágy segített túlélni Auschwitzot, hogy utána elmesélhesse a világnak mindazt, amit látott, így az soha ne ismétlődhessen meg. Memoárját már a haláltáborban elkezdte írni, az SS-től lopott jegyzetfüzetbe. A háború után ki is adták Hollandiában, de közönybe ütközött az inkább a jövőbe tekintő országban. Hetvenöt évvel a holokauszt lezárulása után végre huszonnyolc nyelven, köztük magyarul is megjelenik a könyv, ám ezt ő már nem élhette meg, így az Auschwitz, végállomást a szerző fia, Melcher De Wind mutatta be Budapesten. Az eseményen a kormány is képviseltette magát, vita is lett belőle, hogy Magyarország vajon hogy áll a felelősségvállalással.
további részletek
Előrendelhető Jodi Picoult Második látásra című regénye
2020-01-28
Jodi Picoult váratlan fordulatokkal teli regénye az emberi sorsról, a szenvedélyről, a bűnről és a megváltásról. A regényt fordította: Novák Petra.
további részletek
Megjelent az Auschwitz, végállomás! Egy túlélő naplója a haláltáborból
2020-01-21
Eddy de Wind zsidó orvos önként jelentkezett abba a hollandiai gyűjtőtáborba, ahová az édesanyját deportálták.
további részletek
10+1 könyvadaptáció, amit érdemes tavasszal megnézni a színházban
2020-01-20
2020. február 22.-től látható a Katona József Színház Sufni színpadán Anna Politkovszkaja Orosz napló című könyve, valamint Stefano Massini Az átnevelhetetlen című monodrámája alapján Az átnevelhetetlen című előadás Fullajtár Andrea szereplésével. A darab rendezője Pelsőczy Réka.
további részletek
Az Ünnepek Protokollja tavaszki kiadás - Görög Ibolya előadása
2020-01-17
Görög Ibolya előadása az ünnepek protokolljának szabályairól 2020. március 5- én 19 órától a MOMkultban.
további részletek
Magyar Kultúra Napja Piliscsabán- vendég: Szurovecz Kitti
2020-01-16
2020. január 22-én, szerdán 18 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának a vendége Szurovecz Kitti lesz. Szeretettel várnak mindenkit a helyi Klarissza-házba.
további részletek
Exportálható-e a demokrácia? - videófelvétel
2020-01-16
2020. január 15-én a TRIP hajón került megrendezésre az Egy kém az iraki háború ellen kötet megjelenése kapcsán a Republikon Intézet és az Athenaeum Kiadó közös szervezésében az Exportálható- e a demokrácia? című konferencia. A konferencia teljes egészében visszanézhető az alábbi videófelvételeken.
további részletek
Remek könyvek a januári hideg ellen
2020-01-08
A Voilamode kiadónk januári megjelenéseit ajánlja hideg ellen. Köszönjük!
további részletek
Auschwitz, végállomás – Egy túlélő naplója a haláltáborból
2020-01-03
Eddy de Wind könyve a legelső Auschwitz-beszámolók egyike, amelyet a csak nem sokkal korábban átélt borzalmak és maga a nyers valóság tesz átütő erejűvé. Jelenlegi ismereteink szerint ez az egyetlen memoár, amelyet teljes egészében az auschwitzi haláltáborban írtak. A kötet Auschwitz felszabadításának 75. évfordulója alkalmából jelenik meg világszerte, januárban magyarul is.
további részletek
Előrenedlhető Vámos Miklós Hetvenkedő című új kötete!
2020-01-02
A limerickek vallomások, ötsornovellák. Aj, elég sok. Kötet lesz. Ahogyan szokott. Pedig maradhatna titok, hogy mennyi mindent szánok-bánok.
további részletek
Exportálható-e a demokrácia?
2020-01-01
Konferencia az Egy kém az iraki háború ellen című könyv kapcsán A Republikon és az Athenaeum Kiadó közös rendezvénye
további részletek
Ezeket a könyveket olvasd el, mielőtt 2020-ban beülnél a moziba!
2019-12-31
Például a Cellába zárva regényt is
további részletek
Békés ünnepeket kívánunk!
2019-12-21
Tartsatok velünk 2020-ban is!
további részletek
Örülnél, ha az ünnepek alatt ágyba kapnád a reggelit, vagy két napig a kedvenc ételedet főznék?
2019-12-02
Egy apró meglepetés karácsonyra tőled/neki – és magadnak is! Ajándék Jánoska és a Farkas élménykuponok Vámos Miklós Jánoska és a Farkas című regényével szeretteidnek az olvasás örömét és idejét adva, magadnak pedig humoros élményeket is ajándékozhatsz!
további részletek
Itt van Amerika – Az amerikai politika hatása Magyarországon könyvbemutató 2019. december 10-én
2019-11-28
Sok szeretettel meghívjuk az Itt van Amerika – Az amerikai politika hatása Magyarországon című kötet könyvbemutatójára, és az azt követő fogadásra. Időpont: 2019. 12. 10. 18:00 Helyszín: TRIP Hajó Cím: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló
további részletek
Néha wan rá jó ok, hogy kibújjunk a kis wackunkból II. - Wakond
2019-11-28
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2019. december 4-én 17 órára a BITT-be (Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági TanulóTér, 7621 Pécs, Király u. 9.) OROSDY Dániel és MERÉNYI Dániel Wakond című, "grafitnovel" műfajú alkotásának bemutatójára. Az alkotókat Gerner András faggatja.
további részletek
Patrik Svensson August-díjas!
2019-11-26
2019. november 25-én zajlott Stockholm szívében az August-díj átadó (ami megfelel a Booker-díjnak vagy a Nemzeti Könyvdíjnak).
további részletek
Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete – buszmegállókból a könyvespolcokra
2019-11-25
Budapest, 2019. november 21.– A sikeres novellapályázat újabb szintre emelkedett, hiszen a JCDecaux által meghirdetett verseny nyertes alkotásai már könyv formában is elérhetőek a közönség számára. Az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelent kötet már megvásárolható a könyvesboltokban.
további részletek
Méhes Károly: Száguldó magyarok – Könyvbemutató
2019-11-20
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. november 27-én 18 órára a Magvető Caféba, Méhes Károly Száguldó magyarok című kötetének bemutatójára. A szerzővel Bujtor Balázs autósport-szakértő beszélget majd, és meglepetésvendégek is érkeznek! A helyszínen a könyv kedvezményesen megvásárolható lesz!
további részletek
Pataki Éva: Alex és Andy – könyvbemutató és filmvetítés
2019-11-17
Várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. november 20-án 18 órára a Kino mozi nagytermébe, Pataki Éva Alex és Andy című kötetének bemutatójára. Az esten Pataki Éva Másutt című filmjét láthatják, a szerzővel a könyvről Varga Attila SIXX, az Index.hu újságírója beszélget majd.
további részletek
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete - Könyvbemutató
2019-11-17
Várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. november 22-én 18 órára a Premier Kultcafé-ba, Pál Dániel Levente Egy ember nyolcadik kerülete című kötetének bemutatójára. Az esten fellép Vida Péter, színész.
további részletek
Vajda Pierre: Tangó blues – Zenés Könyvbemutató
2019-11-17
Sok szeretettel meghívjuk Vajda Pierre második regényének, a Tangó bluesnak zenés, beszélgetéssel egybekötött bemutatójára. A szerzőt Geszti Péter kérdezi, Dés László és Orosz Zoltán a tangót és a bluest ötvözi egybe. A borítót tervező Weiler Péter további meglepetéssel készül.
további részletek
Szurovecz Kitti: Az egyetlen ismerős arc könyvbemutató
2019-11-06
November 16-án szombaton 15 órától tartjuk Az egyetlen ismerős arc című regényem könyvbemutatóját az ELTE Füvészkert kastélyának nagytermében. A kötet a helyszínen kedvezményesen beszerezhető!
további részletek
Géczi János: A tenyérjós – KÖNYVBEMUTATÓ
2019-11-03
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. november 07-én csütörtökön 18 órára az Írók Boltjába, Géczi János: A tenyérjós című regényének bemutatójára. A szerzővel Veiszer Alinda fog beszélgetni.
további részletek
Jánoska és a Farkas - Vámos Miklós regényének bemutatója
2019-10-25
Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2019. 10. 25-én 18:00 órai kezdettel a New York Palace Budapest, Róma termébe (Erzsébet krt. 9-11, Budapest, 1073) Vámos Miklós Jánoska és a Farkas című regényének könyvbemutató estjére. A könyvbemutatón Bródy János és Vámos Miklós közös, zenés műsort ad.
további részletek
Borítópornó a Könyvesblogon: Masha Gessen – A szavak ereje - Pussy Riot
2019-10-16
Borítópornó rovatunkban különleges könyvborítók tervezőit kérdezzük meg arról, hogyan dolgoznak, miként születnek a nagy ötletek, és milyen tendenciákat látnak a szakmájukban itthon, illetve külföldön. Ezúttal Földi Andreával beszélgettünk Masha Gessen könyvéről, A szavak erejéről, amely a Pussy Riot tagjainak történetét meséli el.
további részletek
Kiss Judit Ágnes: Bűbájoskönyv - Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron
2019-10-13
Szeretettel várunk mindenkit 2019. 10. 13 -án 17.30-ra a Várkert Bazár Kazamataszínpadához, Kiss Judit Ágnes Bűbájoskönyv című regényének bemutatójára. A szerzővel Vámos Miklós beszélget.
további részletek
André Aciman: Találj rám! - Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron
2019-10-11
Szeretettel várunk mindenkit 2019. 10. 11-én 19.30-ra a Várkert Bazár Világirodalmi színpadához, André Aciman Találj rám! című regényének bemutatójára. A szerzővel Balázsy Panna beszélget.
további részletek
Finy Petra: Marlenka - Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron
2019-10-11
Szeretettel várunk mindenkit 2019. 10. 11-én 20.30-ra a Várkert Bazár Vásárszínpadához, Finy Petra Marlenka című regényének bemutatójára. A szerzővel Ruff Orsolya beszélget és dr. Angster Mária Hellinger-családállítást végez a kötet kapcsán.
további részletek
Pfliegel Dóra: Tindertojás - Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron
2019-10-10
Szeretettel várunk mindenkit 2019. 10. 10-én 18.30-ra a Várkert Bazár Kazamataszínpadához, Pfliegel Dóra Tindertojás című regényének bemutatójára. A szerzővel és Orvos-Tóth Noémivel Veiszer Alinda beszélget.
további részletek
Vajon más volt a magyar politika ezer évvel ezelőtt, mint ma?
2019-10-04
Várunk minden kedves érdeklődőt 2019. október 4-én pénteken 18.30-ra a Magvető Caféba Batka Zoltán Vata fia című könyvének bemutatójára. A szerzővel Filippov Gábor beszélget. A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható lesz!
további részletek
Az Athenaeum Kiadó programjai az Olvasás Éjszakáján
2019-09-26
Az Athenaeum Kiadó programjai az Olvasás Éjszakáján, azaz 2018. szeptember 28-án 17 órától kezdődnek. Az esemény házigazdája: Csapody Kinga lesz, helyszín: LÍRA MAGVETŐ CAFÉ (1074 Budapest, Dohány utca 13.).
további részletek
Csősz Sándor: A földi idegenek - a hangyák világa
2019-09-13
Csősz Sándor napokban megjelent kötetének, A földi idegenek- A hangyák világa című könyvnek bemutatója lesz 2019. szeptember 17- én 17 órától a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárában. A szerzővel Prof. Dr. Gallé László emeritus professzor (TTIK Ökológiai Tanszék) beszélget. Az esemény ingyenes, és nem feltétele a könyvtári tagság. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az AudMin-ban!
további részletek
Szuperorganizmusok és hiper elmék
2019-08-23
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. szeptember 11-én 18 órára a Magvető Caféba, Csősz Sándor A földi idegenek című kötetének bemutatójára. A szerzővel Géczi János beszélget.
további részletek
Néha wan rá jó ok, hogy kibújjunk a kis wackunkból
2019-08-23
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2019. szeptember 18-án 18 órára a Magvető Caféba, OROSDY Dániel – MERÉNYI Dániel Wakond című graphic novel bemutatójára. Az alkotókat Haász János faggatja.
további részletek
Pataki Éva dedikál a Pozsonyi Pikniken
2019-08-21
Pataki Éva és az Athenaeum Kiadó szeretettel várja az olvasókat a Líra sátrához (110-111.) 2019. szeptember 7-én 14 órakor.
további részletek
Görög Ibolya dedikál a Pozsonyi Pikniken
2019-08-21
Görög Ibolya és az Athenaeum Kiadó szeretettel várja az olvasókat a Líra sátrához (110-111.) 2019. szeptember 7-én 14 órakor.
további részletek
Vámos Miklós dedikál a Pozsonyi Pikniken
2019-08-21
Vámos Miklós és az Athenaeum Kiadó szeretettel várja az olvasókat a Líra sátrához (110-111.) 2019. szeptember 7-én 15 órától.
további részletek
Batka Zoltán dedikál a Pozsonyi Pikniken
2019-08-21
Batka Zoltán és az Athenaeum Kiadó szeretettel várja az olvasókat a Líra sátrához (110-111.) 2019. szeptember 7-én 16 órától.
további részletek
Kiss Judit Ágnes dedikál a Pozsonyi Pikniken
2019-08-21
Kiss Judit Ágnes és az Athenaeum Kiadó szeretettel várja az olvasókat a Líra sátrához (110-111.) 2019. szeptember 7-én 16 órakor.
további részletek
Bérczesi Robi és Kiss László dedikál a Pozsonyi Pikniken
2019-08-21
Bérczesi Róbert, Kiss László és az Athenaeum Kiadó szeretettel várja az olvasókat a Líra sátrához (110-111.)2019. szeptember 7-én 17 órakor.
további részletek
Miért gondolja azt bárki, hogy a homoszexualitásból ki lehet, vagy ki kell gyógyítani bárkit is, mondjuk egy átnevelőtáborban? A világhírű Cameron Post rossz nevelése című regény írónője Magyarországra érkezik.
2019-08-09
Emily M. Danforth amerikai írónő, a Cameron Post rossz nevelése című regény szerzője a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár vendége lesz 2019. október 13-án vasárnap, a Várkert Bazárban. A műből Chloë Grace Moretz főszereplésével Sundance-nagydíjas film is készült. És a téma óriás port kavart az év elején Magyarországon.
további részletek
Októberben megjelenik Az Utóirat: Szeretlek! folytatása magyarul!
2019-07-30
Utóirat: Még most is szeretlek! címmel folytatódik Cecelia Ahern világsikerű regénye, mely október másodikán kerül a magyarországi könyvesboltok polcaira.
további részletek
Waititi Jojo Rabbit címmel készített filmet a Cellába zárva regényből!
2019-07-29
Adolf Hitlerrel és Scarlett Johanssonnal rabolja el a szíveket Taika Waititi
további részletek
Megtalállak címmel folytatódik André Aciman Szólíts a neveden népszerű regénye, és ősszel a szerző is Magyarországra látogat!
2019-07-22
A világszerte nagy népszerűségnek örvendő Szólíts a neveden szerzője visszatér csodásan összetett lelkű szereplőihez, hogy évtizedekkel első találkozásuk után tovább kutassa, vajon hány különféle alakban is jelenhet meg a szerelem. A Megtalállak várható megjelenése Magyarországon október 10-e, az író pedig személyesen mutatja be az új regényét a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron, amit október 10-13. között rendeznek meg a CAFé Budapest keretében a Várkert Bazárban.
további részletek
Kálmán Olga dedikál a Láng Téka Könyvesboltban!
2019-06-26
2019. 06.28-án pénteken, 16 órától Kálmán Olga dedikál a Láng Téka Könyvesboltban. Sok szeretettel várnak mindenkit!
további részletek
Szívesen a beengedést! Hartay Csaba könyvbemutató és dedikálás
2019-06-01
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. június 15-én szombaton 13 órára a 90. Ünnepi Könyvhét nagyszínpadához, Hartay Csaba Köszönöm a befogadást! - Viharsarki kattintós című kötetének bemutató beszélgetésére. A szerzőt Ceglédi Zoltán kérdezi.
további részletek
Kálmán Olga és Márki-Zay Péter dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-06-01
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.16-án vasárnap 16 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához (77-es), Kálmán Olga és Márki-Zay Péter dedikálására. A Szeretemország a helyszínen 15% kedvezménnyel lesz megvásárolható!
további részletek
Majgull Axelsson Magyarországon járt!
2019-05-27
Majgull Axelsson ismét Magyarországon járt, május 25- én este vele együtt, és számos vendéggel megnéztük a Nem vagyok Miriam című könyvéből készült színdarabot a Vígszínházban.
további részletek
Miklya L. Mónika: Az ecsedi boszorkány könyvbemutató, dedikálás
2019-05-27
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. június 16-án vasárnap 13 órára a 90. Ünnepi Könyvhét nagyszínpadához, Törökverő hősök és átokhordó asszonyok – Miklya Luzsányi Mónika Az ecsedi boszorkány című regényének könyvbemutatójára.
további részletek
Retikül - Pataki Éva: Férfiképmás - Kultúrharc a 19.század végén
2019-05-23
Pataki Éva Férfiképmás című regényét bemutatják 2019. május 30-án 19 órakor az RS9 Színházban. A regényből felolvas Takáts Andrea színésznő, gitáron közreműködik: Kardos Dániel.
további részletek
Margó Extra Bérczesi Róberttel!
2019-05-23
2019. június 12-én 17:30-tól beszélgetés lesz Bérczesi Róberttel az Én meg az ének című életrajzi könyv kapcsán a PIM udvarán. Moderátor: Ott Anna.
további részletek
Vámos Miklós dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-23
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.15-én szombaton 15 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Vámos Miklós dedikálására.
további részletek
Filippov Gábor, Nagy Ádám és Tóth Csaba dedikál
2019-05-23
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.16-án vasárnap 18 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Filippov Gábor, Nagy Ádám és Tóth Csaba dedikálására.
további részletek
Kalapos Éva Veronika dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-23
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.16-án vasárnap 17 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Kalapos Éva dedikálására.
további részletek
Kal Pintér Mihály dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.13-án csütörtökön 16 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Kal Pintér Mihály dedikálására.
további részletek
Matula Gy. Oszkár dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.13-án csütörtökön 17 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Matula Gy. Oszkár dedikálására.
további részletek
Görög Ibolya dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.14-én pénteken 15 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Görög Ibolya dedikálására.
további részletek
Pataki Éva dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.14-én pénteken 16 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Pataki Éva dedikálására.
további részletek
Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.15-én szombaton 16 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán dedikálására.
további részletek
Wisinger István dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.15-én szombaton 10 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Wisinger István dedikálására.
további részletek
Pfliegel Dóra dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.15-én szombaton 17 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Pfliegel Dóra dedikálására.
további részletek
Bánó Attila dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.16-án vasárnap 10 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Bánó Attila dedikálására.
további részletek
Szurovecz Kitti dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten
2019-05-22
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 06.16-án vasárnap 11 órára az Athenaeum Kiadó pavilonjához, Szurovecz Kitti dedikálására.
további részletek
Pataki Éva a Láng-Tékában dedikál!
2019-05-22
2019. június elsején délelőtt 11 órától Pataki Éva új regényét, a Férfiképmást dedikálja a Láng-Téka Könyvesboltban. Sok szeretettel várnak mindenkit!
további részletek
Elindult az Athenaeum Smart a Facebook-on!
2019-05-17
Emich Gusztáv legendás múltú könyves cége, az Athenaeum már az alapító szándéka szerint is egy vegyes profilú kiadóház volt; akadémiai kiadványokat és magas minőségű szépprózát ugyanúgy gondozott, mint olcsó regényfüzeteket. Csakhogy Emich Gusztáv idejében még nem volt Facebook. A ma, a Líra Kiadói Csoport részeként működő Athenaeum felismerte, hogy több mint húszezres Facebook követői közösségének jelentős része az olvasmányos amerikai regények miatt szereti a kiadót, míg egyre több tudományos ismeretterjesztő könyvet, szépirodalmat adunk ki. A romantikus szerelmi történetek rajongóit nehezebben csigázza fel egy-egy társadalomtudományi elemzés, miközben kortárs prózai könyveink olvasóit talán terhelheti, ha szórakoztató szerelmi történeteket bemutató posztokkal töltjük meg üzenőfalukat.
további részletek
Én meg az ének könyvbemutató Békéscsabán!
2019-05-15
2019. május 20-án 18 órakor az Alkotó-Társak sorozat keretén belül könyvbemutató beszélgetést tartanak Kiss Lászlóval és Bérczesi Róberttel Békéscsabán a Sík Ferenc Kamaraszínházban.
további részletek
Kalapos Éva Veronika F mint könyvbemutató június 16-án a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron!
2019-05-15
2019. június 16-án 14:30-kor a PIM udvarán Szily Nóra beszélget Kalapos Éva Veronikával F mint című regénye kapcsán. Közreműködik: Balsai Móni színésznő.
további részletek
A 2019-es Benyák-Bíró könyvturné májusi állomásai
2019-05-06
Benyák Zoltán (A nagy illúzió, Az utolsó emberig) és Bíró Szabolcs (Anjouk, Non nobis Domine), a két évtizedes íróbarát 2019-ben ismét közös könyvturnéval járja az országot. Áprilisban egy kőszegi (dupla) állomással indítottak, májusban pedig három egymást követő hétvégén összesen hat magyarországi városban tartanak előadást, illetve dedikálást. A Benyák-Bíró könyvturné májusi állomásai alább olvashatók:
további részletek
Barangolás a képzelet és a tudomány határán- Párhuzamos univerzumok könyvbemutató 2019. május 10-én a Pécsi Tudományegyetemen
2019-05-06
Elpusztíthatja-e holnap egy aszteroida a Földet? Lehetünk-e fiatalabbak a saját gyermekünknél? Megjósolható-e a jövő a tudomány segítségével? Vannak-e jogaik a majmoknak? Hány neme lehet egy földönkívülinek? Hogyan építsünk életképes diktatúrát? Gazdasági hiba volt-e a Birodalom presztízsberuházása, a Halálcsillag megépítése? Cersei Lannister vagy Daenerys Targaryen kormányzott-e jobban? Na és mitől leszünk szerelmesek?
további részletek
SORSOLTUNK!
2019-04-23
A "NYERJEN CSALÁDI BELÉPŐT AZ AVATAR - DISCOVER PANDORA KIÁLLÍTÁSRA AZ ATHENAEUM KIADÓ ÉS AZ ANDRÁSSY ÉLMÉNYKÖZPONT KÖZÖS NYEREMÉNYJÁTÉKÁN!" nyertesei:
további részletek
Miben hasonlít Orbán Viktor és Daenerys Targaryen?
2019-04-16
Interjú jelent meg a Mandiner oldalán Tóth Csabával, a Párhuzamos univerzumok című könyv társszerzőjével.
további részletek
Megjelentünk a Marie Claire magazin májusi számában!
2019-04-15
A Marie Claire Magyarország legfrissebb számában az Üvöltés. Köszönjük!
további részletek
Bérczesi Róbert: Rájöttem, hogy minden világnak megvannak a maga démonjai
2019-04-10
Czeglédi Fanni interjúja a HVG oldalán Bérczesi Robival és Kiss Lászlóval.
további részletek
Dolgunk van ezen a világon
2019-04-10
Beszélgetés Kiss László prózaíróval, az Én meg az ének című kötet szerzőjével
további részletek
Wisinger István olvasótalálkozón járt
2019-04-08
A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör író – olvasó találkozó keretében látta vendégül Wisinger István Pulitzer – emlékdíjas és Aranytollas újságírót. A televíziós műsorvezető-riporter, médiaszociológus és főiskolai tanár dokumentumregényét mutatta be az érdeklődőknek, melyben Neumann János világhírű tudós érdekes életét tárja az olvasók elé.
további részletek
Előrendelhető Jodi Picoult legújabb könyve, a Szívverés!
2019-04-05
Mit kell egy nőnek magától értetődően feláldoznia gyermekeiért, családjáért? Mi az, amit még szülőként sem adhat fel? Megilleti a nőt az emberi méltóság joga akkor is, ha a méltóság fenntartásának a hűtlenség az ára? Mi tehet egy anya, ha csak két rossz lehetőség közül választhat?
további részletek
Pataki Éva új regénye a Népszavában!
2019-04-05
Pataki Éva legújabb regényéből, a Férfiképmásból rövid részlet olvasható a Népszava 2019. április 5.-i számában.
további részletek
Cameron Post rossz nevelése az HBO Go-n!
2019-03-28
Az HBO Go-n 2019. március 31.-től megtekinthető Emily M. Danforth regényéből, a Cameron Post rossz neveléséből készült film.
további részletek
Sasok a viharban III. könyvbemutató Sárospatakon!
2019-03-28
A nagysikerű történelmi kalandregény, a Sasok a viharban című tetralógia immáron harmadik kötetének lesz olvasótalálkozóval egybekötött bemutatója Sárospatakon 2019. március 29-én pénteken 17 órától a Teológián.
további részletek
Vámos Miklós Irodalmi Gyóntatószéke
2019-03-26
Vámos Miklós nagy közös gyónásra készül, Az isten szerelmére című kötete kapcsán. Interaktív óra, írói és olvasói bűnök bevallása, végül penitencia. Időpont: 2019. 04. 27. szombat, 15:00 Helyszín: 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Millenáris Lázár Ervin terem Vámos Miklós 16:00-tól az Athenaeum Kiadó standjánál (B14) dedikál.
további részletek
Utazás a párhuzamos univerzumokba
2019-03-22
2019. április 27-én szombaton 17:30-kor a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál külső színpadánál kerül sor a Párhuzamos univerzumok című tanulmánykötet bemutatójára. A szerzőkkel Bokor Nándorral, Filippov Gáborral, Flach Richárddal, Gáspár Attilával, Hraskó Gáborral, Miyazaki Junnal, Lápossy Attilával, Nagy Ádámmal, Orosz Lászlóval, Pirkhoffer Ervinnel, Pongrácz Mátéval, Radó Péterrel, Torbó Annamáriával, Tóth Csabával, Vancsó Évával, Vinkó Józseffel, Zsótér Indi Dániellel Mészáros Antónia beszélget. Fellép Balogh Anna bűvész. A kötet szerzői 19 órától dedikálják is könyvüket a helyszínen.
további részletek
Interjú Görög Ibolyával
2019-03-22
Görög Ibolya protokollszakértővel a Forrás Rádióban beszélgettek.
további részletek
Előrendelhető a Párhuzamos univerzumok!
2019-03-19
Elpusztíthatja-e holnap egy aszteroida a Földet? Lehetünk-e fiatalabbak a saját gyermekünknél? Megjósolható-e a jövő a tudomány segítségével? Vannak-e jogaik a majmoknak? Hány neme lehet egy földönkívülinek? Hogyan építsünk életképes diktatúrát? Gazdasági hiba volt-e a Birodalom presztízsberuházása, a Halálcsillag megépítése? Cersei Lannister vagy Daenerys Targaryen kormányzott-e jobban? Na és mitől leszünk szerelmesek?
további részletek
Kiss László- Bérczesi Róbert: Én meg az Ének- zenés könyvbemutató
2019-03-18
2019. április 27-én szombaton 16 órakor, a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál külső színpadán kerül sor Kiss László - Bérczesi Róbert: Én meg az Ének – behúzott szárnyú felfelé zuhanás című könyvük zenés könyvbemutatójára. A két alkotóval Karafiáth Orsolya beszélget.
további részletek
AVATAR NYEREMÉNYJÁTÉK!
2019-03-18
NYERJ CSALÁDI BELÉPŐT AZ AVATAR - DISCOVER PANDORA KIÁLLÍTÁSRA AZ ATHENAEUM KIADÓ ÉS AZ ANDRÁSSY ÉLMÉNYKÖZPONT KÖZÖS NYEREMÉNYJÁTÉKÁN!
további részletek
Előrendelhető a Mindenki hazudik - Az vagy amire klikkelsz!
2019-03-18
Nő-e az erőszakos bűncselekmények száma a média hatására? Mennyit szexelnek ténylegesen az emberek? Hányan vannak, akik el is olvassák a könyvet, amit megvettek? Kijátszhatjuk-e a tőzsdepiacot? Hány rasszista élhet valójában az egyes országokban? Te tényleg az vagy, amire klikkelsz?
további részletek
Kultúrharc a 19. század végén - Pataki Éva Férfiképmás című regényének bemutatója
2019-03-15
2019. április 28-án vasárnap 13 órakor kerül sor a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Millenáris) Márai termében Pataki Éva Férfiképmás című regényének bemutatójára. A szerzővel és a kötet szerkesztőjével Filippov Gáborral Veiszer Alinda beszélget. Felolvas Takáts Andrea színésznő. Pataki Éva 14 órától az Athenaeum Kiadó standjánál dedikál (B14).
további részletek
Megjelentünk a Marie Claire magazinban!
2019-03-14
A Marie Claire Magyarország legfrissebb számában a Mars Klub és a Kisbohémek is. Köszönjük!
további részletek
A barbárokra várva- Beszélgetés Filippov Gáborral az ATV Start című műsorában
2019-03-14
A barbárokra várva című kötet szerkesztője Filippov Gábor az ATV Start vendége volt 2019. március 14-én reggel, és a regényről mesélt.
további részletek
25 éves a Sant Jordi Asociados ügynökség
2019-03-12
A Sant Jordi Asociados (Paulo Coelho ügynöksége) alapításának 25. évfordulóját ünnepelte hétvégén Barcelonában. Az ügynökség vezetője, Mônica Antunes és Paulo közös története a világkönyves egyik legnagyobb legendája.
további részletek
Görög Ibolya dedikál a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2019-03-12
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2019. 04. 28-án vasárnap, 11 órára az Athenaeum Kiadó standjához (B14), ahol Görög Ibolya dedikálja Mindennapi maceráink (és minden eddig megjelent) kötetét.
további részletek
Hale-díjat kapott Jodi Picoult
2019-03-12
Jodi Picoult-t Hale-díjjal jutalmazták. A Hale- díj az Amerikai Egyesült Államok New England régiójának egyik legrangosabb kitüntetése, amellyel az irodalom területén kiemelkedőt alkotókat ismerik el 1956 óta.
további részletek
Női-férfi játszmák
2019-03-11
TAVASZI PÁRKAPCSOLATI ÚJRATERVEZÉS! TALPRAÁLLÁS VÁLÁS, VÁLSÁG UTÁN! Gregor Bernadett színésznő, Pfliegel Dóra a "Feleséged története" c. könyv írója és dr. Váradi Éva coach osztják meg gondolataikat a női-férfi játszmákról, a vonzásokról és taszításokról, a megfejthetetlen és ritkán feloldható nemek közötti feszültségekről. A rendezvény moderátora Kertész Éva riporter, rádiós műsorvezető lesz.
további részletek
Utazás egy feje tetejére állított világba – Kal Pintér Mihály Atyavilág című regényének bemutatója
2019-03-11
2019. április 28-án vasárnap, 11:30- kor a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Millenáris) Votisky Zsuzsa termében kerül sor Kal Pintér Mihály Atyavilág című könyvének bemutatójára. A szerzővel Filippov Gábor beszélget. Felolvas: Gálvölgyi János színművész. Kal Pintér Mihály a bemutató után az Athenaeum Kiadó standjánál dedikál (B14).
további részletek
Előrendelhető a Vadon!
2019-03-09
A montanai Great Falls városka a Sziklás-hegység vonulatától nem messze fekszik, ahol 1960-ban, az olajkonjunktúra idején éppoly végtelennek tűnt a jobb élet reménye, mint az ember szeme előtt elterülő síkság. A háromfős Brinson család is azért érkezik a városba, hogy megcsinálja a szerencséjét. A hegyekben hatalmas erdőtűz pusztít, a tizenhat éves Joe apja pedig elindul, hogy önkéntesként segítsen a tűz oltásában. A fiú ezalatt tanúja lesz annak, hogyan használja ki apja távollétét anyja arra, hogy bomlásban lévő házasságából egy kapcsolatba meneküljön.
további részletek
Kiss László – Bérczesi Róbert: Én meg az Ének - behúzott szárnyú felfelé zuhanás
2019-02-12
Részlet
további részletek
Küldemény Szőnyi Szilárd Úr, Hodász András Főtisztelendő Úr és Trombitás Kristóf Úr részére "melegyógyítás" témakörben - KÖZLEMÉNY
2019-02-06
A mai napon a futárszolgálat felveszi a mellékelt képen látható csomagokat, és eljuttatja Szőnyi Szilárd Úr, Hodász András Főtisztelendő Úr és Trombitás Kristóf Úr részére, amely a most bemásolt levelet és a Cameron Post rossz nevelése című könyvet tartalmazza.
további részletek
Kiss László-Bérczesi Róbert: Én meg az ének már előrendelhető!
2019-01-31
"A név eredete egyébként egy réges-régi elméletemben, az Én meg az Ének-elméletben gyökerezik, ami nagyjából annyiból áll, hogy minden ember a másik ember fejében levő Én-jével beszélget, ami azt jelenti, hogy amikor én megszólalok, akkor valójában te beszélsz, az én fejemben levő Én-ed, aki pont olyan, mint amilyennek én képzellek téged, és amikor te szólalsz meg, akkor meg én beszélek, vagyis a te fejedben levő Én-em, így lehet az, hogy tulajdonképpen mindannyian magunkban beszélünk, tehát mindannyian egyedül vagyunk, és ha már így alakult, akkor miért ne lehetnénk együtt egyedül."
további részletek
Olvasmányok 2019-re a bien.hu ajánlásával
2019-01-30
12 hónap, 12 olvasnivaló – Könyvajánlónk 2019-re
további részletek
„Igyekeztem pártatlan lenni, ahol csak lehetett”
2019-01-18
Interjú Csillag Leával a Cukorvilág – Szerelem és anyagiasság régen és ma című könyv szerzőjével
további részletek
Előrendelhető a Cameron Post rossz nevelése!
2019-01-14
A szerelem az szerelem - de aki nem az elvárt módon szeret, az átnevelőtáborban találhatja magát
további részletek
David Lynch-kiállítással indul az idei Budapesti Fotófesztivál
2019-01-14
Lynch fotóit március 1-től lehet majd megnézni a Műcsarnokban.
további részletek
Megjelent Vámos Miklós töredelmes vallomás című kötetének bővített kiadása!
2019-01-09
Új novellákkal!
további részletek
Elindult a Könyvarmada!
2019-01-04
​Kérdésed van a könyvszakmáról? Vagy elmondanád a véleményed a könyveinkről? Vagy csak szeretnél 2019 legszuperebb könyves csoportjának a tagja lenni? Akkor téged vár a Könyvarmada! Csatlakozz még ma!
további részletek
Miért különleges és egyedülálló Az Athenaeum nagy képes kalendáriuma a 2019-es évre?
2019-01-01
A könyv egy egészen speciális technológiával készült, amely Magyarországon még nem terjedt el. Milyen technológia ez, és mit jelent pontosan? Nézzétek meg a videót, és további négy izgalmas dolgot is megtudhattok az Athenaeum Kalendáriumáról.
további részletek
A francia nők-sorozat folytatódik!
2018-12-12
A francia nők nem számolnak kalóriát – Ínyencségek Párizsa jön januárban!
további részletek
SZIRTEK CSÚCSÁN, NEMESI SASFÉSZEKBEN DŐLHET EL A KIRÁLYSÁG SORSA …
2018-12-12
Jön! Viola Judit: Sasok a viharban III. – Villámlás és mennydörgés
további részletek
Ezt láttuk jönni - a 2019-es évet egy YA disztópiával indítjuk
2018-11-22
"Higson Enemy sorozata az egyik legjobb, amit valaha olvastam. The Walking Dead és úgy általában zombi rajongóként vágtam bele, miután két tanítványom ajánlotta, és nagyon tetszett."
további részletek
12 éve gyilkolták meg a legbátrabb újságírót
2018-11-22
Anna Politkovszkaját, az egyik legbátrabb orosz újságírót 2006 őszén bérgyilkos lőtte le Moszkvában. Közvetlenül a halála előtt fejezte be mellbevágó, „testközeli” feljegyzéseit a putyini Oroszország erőszakos, korrupt valóságáról. Az Orosz napló jövő héten jelenik meg.
további részletek
Az Athenaeum nagy képes kalendáriuma a 2019-es évre
2018-11-22
Ez a kalendárium visszarepít a könyvkiadás kézműipari korszakába,abba a korszakba, amikor a könyvesek műtárgyakat hoztak létre, amikor arányok szépségétől lettek párásak a tekintetek – mondja Szabó Tibor Benjamin Az Athenaeum Nagy Képes Kalendáriumának létrejöttéről. Interjú.
további részletek
Karácsonyi könyvfesztivál a Vermes-villában
2018-11-21
Karácsonyi mini könyvfesztivál a Vermes-villában 2018. december 1. (szombat)
további részletek
Jön a Szólíts a neveden szerzőjének új regénye a Nyolc fehér éjszaka!
2018-11-21
„Okos könyv, amely pontosan és érzékletesen mutatja be, hogyan ismerkednek egymással az ügyetlen szerelmesek.” (Publishers Weekly)
további részletek
Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs a XVIII. Győri Könyvszalonon
2018-11-07
Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs 2018. november 16-án a XVIII. Győri Könyvszalon vendége lesz. A pénteki napon az írók 14 órától a Győri Nemzeti Színház pódiumszínpadán tartanak közös előadást, majd 15 órától az Írók Szalonjában dedikálják könyveiket. A belépés ingyenes.
további részletek
Finy Petra a XVIII. Győri Könyvszalonon
2018-11-07
Finy Petra: Akkor is 2018. november 17., szombat, 10:00 Beszélgetőtárs: Werner Krisztina szerkesztő, Kisalföld napilap Helyszín: Győri Nemzeti Színház - Pódiumszínpad
további részletek
Görög Ibolya a a XVIII. Győri Könyvszalonon
2018-11-07
Görög Ibolya: Summa summarum Európaiság – hitelesség – protokoll 2018. november 16., péntek, 17:00 Beszélgetőtárs: Kárpát Zsolt szerkesztő-műsorvezető, Győr Plusz Média Helyszín: Győri Nemzeti Színház - Kisfaludy Terem
további részletek
Géczi János-Csányi Vilmos a XVIII. Győri Könyvszalonon
2018-11-07
Géczi János-Csányi Vilmos: Őszi kék 2018. november 17., szombat, 13:00 Beszélgetőtárs: Szalai Zsolt Helyszín: Győri Nemzeti Színház - Kisfaludy Terem
további részletek
Pfliegel Dóra: Feleséged története
2018-10-15
Aki kérdez: Hajós András Aki felolvas: Kovács Patrícia Aki zenél: Honeybeast
további részletek
Vajda Pierre: Ripityom - Jávor Pál, aki kétszer halt meg
2018-10-15
10.21. 14:00 Vásárszínpad Vajda Pierre: Ripityom - Jávor Pál, aki kétszer halt meg A szerzővel Geszti Péter beszélget.
további részletek
Jön az új Jonasson könyv! A 101 éves ember, aki azt gondolta, hogy túl sokat gondolkodik
2018-10-14
A százéves ember visszatér!
további részletek
Jön az új Jonasson könyv! A 101 éves ember, aki azt gondolta, hogy túl sokat gondolkodik
2018-10-14
A százéves ember visszatér!
további részletek
A kutyák szőrös gyerekek - vagy nem?
2018-10-01
Géczi Jánossal és Csányi Vilmossal Veiszer Alinda beszélget.
további részletek
Szurovecz Kitti: A kisemmizett angyal-könyvbemutató és dedikálás
2018-10-01
Vajon milyen a hazai emberkereskedelem és a szervezett prostitúció? Honnan szerzik be a lányokat? Milyen esélye van egy nagyon szegény és egy tehetős fiatalkorúnak ugyanolyan körülmények között?
további részletek
Legközelebb majd sikerül - Vámos Miklós új regényének bemutatója
2018-10-01
Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2018. 10. 12-én (pénteken) 18:00 órai kezdettel a New York Palace Budapest (Boscolo) Róma termébe (Erzsébet krt. 9-11, Budapest, 1073) Vámos Miklós Legközelebb majd sikerül című új regényének könyvbemutató estjére. A rendezvényen vendégfellépőként koncertet ad a SÁRIK PÉTER TRIÓ.
további részletek
Hartay Csaba: Rajongók voltunk
2018-10-01
Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron!
további részletek
Vajda Pierre: Ripityom - Jávor Pál, aki kétszer halt meg
2018-10-01
Könyvbemutató a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár és Athenaeum szervezésében!
további részletek
KÖNYVBEMUTATÓ - KOVÁCSY ZSOMBOR
2018-09-07
Beutaló - Iránytű a magyar egészségügy labirintusához
további részletek
Sanghaj-Budapest metró - Eurázsia egy világpolgár szemével KÖNYVBEMUTATÓ
2018-09-03
Minden utazás egyben időutazás is. A világjáró táthatja a száját a jövő üvegtornyai között vagy fintoroghat az elmaradottság sikátoraiban, végül azonban az olcsó sci-fik hőseihez hasonlóan saját magával kell szembenéznie: Honnan jövök? Hová megyek? Ki vagyok? Mit keresek?
további részletek
Előrendelhető az új VÁMOS MIKLÓS regény!
2018-08-24
A Legközelebb majd sikerül október 11-én jelenik meg.
további részletek
Amíg Matula Gy. Oszkár ír, addig Fekete István él
2018-08-08
A vízi emberek életének nagy mesélője, Matula Gy. Oszkár a horgászkalandok mögötti emberi sorsokat, a Körösök átalakuló világát, az erdélyi patakok régi halgazdagságát, a temetőbe költözött öregek ránk hagyott bölcsességét örökíti meg elbeszéléseiben.
további részletek
Olvass, ne háborúzz! Hippi-est
2018-08-01
GYERE EL AZ IDEI ÉV LEGNAGYOBB HIPPI BULIJÁBA!
további részletek
Holch Gábor: Ez a város egy távoli bolygó
2018-07-27
Ismerjétek meg Holch Gábort, a Magyarok külföldön sorozat ötödik részének szerzőjét, aki Sanghajról mesél nekünk Ez a város egy távoli bolygó című könyvében, amely szeptemberben kerül a könyvesboltok polcaira.
további részletek
GIFneked – Mi folyik itt?
2018-07-27
Haász János és Finy Petra szerzőink új rovata a Carrie oldalán, kövessétek!
további részletek
Előrendelhető Paulo Coelho önéletrajzi regénye a HIPPI!
2018-07-19
Az első 100 megrendelő 3 db "Paulo Coelho Hippi" ideiglenes tetoválást kap ajándékba! *Az ajánlat a lira.hu oldalon történő előrendelésre érvényes.
további részletek
Előrendelhető Szurovecz Kitti A kisemmizett angyal című új regénye!
2018-07-16
Legyen a tiéd is A kisemmizett angyal egyik főhősének, Pannának a fülbevalója!
további részletek
MÁR KAPHATÓ PAULO COELHO GYÖNYÖRŰEN ILLUSZTRÁLT 2019-ES NAPTÁRA!
2018-07-02
Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig.
további részletek
400 nap nászútterápia Új-Zélandon, Hawaiin és Ausztráliában
2018-06-11
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 06. 14-én 18 órára a Magvető Caféba, az Úz, a csodák csodája című könyv bemutatójára. Kohout Kaiával és (Új-Zélandról virtuálisan bekapcsolt) Kohout Dáviddal Oláh Andrea beszélget.
további részletek
***FIGYELEEEEM!!!***
2018-05-29
Keressétek a B3 – Best Book Box meglepetés ajándékdobozt a 89. Ünnepi Könyvhéten az Athenaeum Kiadó és a General Press Könyvkiadó pavilonjában!
további részletek
ÜKH 2018 - Athenaeum Kiadó dedikálások
2018-05-17
Várunk mindenkit nagy szeretettel a 89. Ünnepi Könyvhéten programjainkkal, dedikálásainkkal! Athenaeum pavilon - 56-os.
további részletek
Majgull Axelsson – A svéd irodalom nagyasszonya a KuglerArt-ban
2018-05-09
Közönségtalálkozó (tolmácsolással) 2018.05.10. (csütörtök) 18:00 A regényből részleteket felolvas: Igó Éva színművésznő
további részletek
Majgull Axelsson az Élet menete díszvendége!
2018-05-09
A 16. budapesti Menet - Március 15. tér, Élet Menete szobor 2018.05.13 délután 16:00 óra! A megemlékezés díszvendége Majgull Axelsson svéd írónő, a Nem vagyok Miriam című könyv szerzője és Aharon Tamir a nemzetközi szervezet főigazgatója.
további részletek
Krekó Péter: Európában példátlan, hogy a kormány legyen az álhírek fő forrása (HVG)
2018-05-09
Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy politikai választást nyerni álhírek nélkül gyakorlatilag lehetetlen, ezért várhatóan egyre több ilyen ömlik majd ránk, minden oldalról – állítja Krekó Péter, akinek nemrég jelent meg a könyve a témában. Szerinte a hagyományos, presztízzsel rendelkező médiumokat, újságírókat egyre inkább ignorálni fogják, a törzsi logika fogja uralni a nyilvánosságot.
további részletek
„Egy 15 évesnek elmondhatod, hogy a lemészárolt rohamosztagosokat is várta valaki haza” (24.hu)
2018-05-09
Szerinte a mai gyerekeknek már legfeljebb az lenne izgalmas, ha vérfarkasok kergetnék Baradlay Ödönt, könyvéből pedig megtudhatjuk, hogy a jediképzés a szamurájokhoz köthető, hogy Harry Potter iskolatársai előítéletesek, az X-Men pedig bemutatja a szegregációt. A Nevelj Jedit! - A képzelet pedagógiája című könyv szerkesztőjével, Nagy Ádámmal beszélgettünk.
további részletek
Mérgezhetnek még minket Soros chemtrail-repülői (24.hu)
2018-05-09
Magyarországon egyre nehezebb az összeesküvés-elméleteket elválasztani a valós összeesküvésektől, a kormány álhírekre épülő alternatív univerzuma pedig példa nélküli az EU-ban – véli Krekó Péter, aki tíz éve kutatja a konspirációs gondolkodást, most könyve is megjelent a témában. A konteók nemcsak a hülyékre hatnak, hanem mindnyájunkra, ezért is képtelenség őket kiirtani a társadalomból. Az előttünk álló négy év szerinte a tudománnyal való viaskodással telhet, és még Soros György mérgező kondenzcsíkjai is megjelenhetnek majd a magyar légtérben. De vajon van-e visszaút a paranoid logikából? Interjú.
további részletek
CECELIA AHERN MAGYARORSZÁGON!
2018-05-04
NAPTÁRBA BEVÉSNI: 2018. 06. 07. 17:00 Vörösmarty tér, Nagyszínpad
további részletek
Hajnal Géza: Göd előttem Göd utánam könyvbemutató
2018-04-25
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2018.05.03-án 18 órára a BME (1111, Budapest, Műegyetem Rkp.3.) K épületének 210-es termébe, Hajnal Géza "Göd előttem, Göd utánam" című kötetének bemutatójára. A szerzővel Török Gergely beszélget.
további részletek
A képregény Robert Merle-je: Jacques Ferrandez Magyarországon!
2018-04-25
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 05. 12-én szombaton 16 órára, Jacques Ferrandez Az idegen című képregényének bemutatójára. A szerzővel Bayer Antal műfordító (a kötet fordítója) beszélget. A programra a belépés díjtalan!
további részletek
Könyvfesztiválos kalandok az első napon #standok #akciók #látnivalók
2018-04-24
Április 19 és 22 között rendezik meg a 2018-as Könyfesztivált, aminek idén is a Millenáris Park ad otthont, én pedig akárcsak az előző években idén is kilátogattam és körbenéztem egy kicsit, hogy beszámoljak nektek, hogy melyik standhoz érdemes nektek is benézni és hol és mi található.
további részletek
Ezeket a programokat ne hagyjátok ki az idei könyvfeszten!
2018-04-24
Hivatalosan ma veszi kezdetét a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, ahol rengeteg program és beszélgetés is várja az érdeklődőket. A teljes programtervezetért érdemes felkeresni a könyvfeszt honlapját, de mi most kiválogattuk nektek a legizgalmasabbakat.
további részletek
Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán dedikál a Könyvfesztiválon
2018-04-20
Sok szeretettel vár minden kedves olvasót, Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2018. 04. 21-én szombaton 13 órára, az Athenaeum Kiadó standjához. (B12)
további részletek
Midlife crisis a családban - Finy Petra Akkor is könyvbemutató és dedikálás
2018-04-20
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 04. 21-én szombaton, 14 órára a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, Finy Petra Akkor is című könyvének bemutatójára. A szerzővel Jakupcsek Gabriella beszélget a Votisky Zsuzsa teremben. Finy Petra 15 órától az Athenaeum Kiadó (B12) standján dedikál.
további részletek
A sikeres enber sine qua csimborasszója - Uj Péter Ömbizalompunpa című könyvének bemutató beszélgetése és dedikálás
2018-04-20
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 04. 21-én szombaton, 17.15-re a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, Uj Péter Ömbizalompunpa című könyvének bemutatójára. A szerzővel Szabó Tibor Benjámin beszélget a Márai Sándor teremben. Uj Péter 18.15-től az Athenaeum Kiadó (B12) standján dedikál.
további részletek
Álhírek, dezinformáció és összeesküvés-elméletek - Krekó Péter Tömegparanoia című könyvének bemutatója és dedikálás
2018-04-20
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 04. 21-én szombaton, 18.15-re a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, Krekó Péter Tömegparanoia – Az összeesküvés-elméletek és álhírek szociálpszichológiája című könyvének bemutatójára. A szerzővel Dezső András, az Index.hu újságírója beszélget a Márai Sándor teremben. Krekó Péter 19.15-től az Athenaeum Kiadó (B12) standján dedikál.
további részletek
Pataki Éva dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2018-04-20
Sok szeretettel vár minden kedves olvasót, Pataki Éva a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2018. 04. 22-én 10 órára az Athenaeum Kiadó standjához. (B12)
további részletek
Európaiság – hitelesség – protokoll - Görög Ibolya Summa Summarum című könyvének bemutató beszélgetése és dedikálás
2018-04-20
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 04. 22-én vasárnap, 10.30-ra a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, Görög Ibolya Summa Summarum című könyvének bemutatójára. A szerzővel Dr. Balázs Péter beszélget, helyszín a VKner Imre terem (B. Épület). Görög Ibolya 11:30-tól az Athenaeum Kiadó (B12) standján dedikál.
további részletek
Szurovecz Kitti dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2018-04-20
Sok szeretettel vár minden kedves olvasót, Szurovecz Kitti a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2018. 04. 20-án pénteken 16 órára, az Athenaeum Kiadó standjához. (B12)
további részletek
Lidércek, mumusok, boszorkányok – hétvilági kalandok - Élő játék és dedikálás Virág Emíliával
2018-04-20
Élő interaktív játék boszorkányokkal, királylányt rabló sárkánnyal, ármánykodó boszorkánymesterrel, elátkozott ráckevei szigettel, és egy lildérccsirkével. Időpont: 2018. 04. 22. 11:30, Votisky Zsuzsa terem. Virág Emília 12:30-tól dedikál az Athenaeum Kiadó standjánál (B12).
további részletek
A bukott angyal, a démon meg a Tudás könyve Nevadában – Lana Millan Raziel című könyvének bemutató beszélgetése és dedikálás
2018-04-20
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 04. 22-én vasárnap, 13 órára a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, Lana Millan Raziel című könyvének bemutatójára.A szerzővel Szurovecz Kitti beszélget a Votisky Zsuzsa teremben.Lana Millan 14 órátóll az Athenaeum Kiadó (B12) standján dedikál.
további részletek
Lévai Balázs dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2018-04-20
Sok szeretettel vár minden kedves olvasót,Lévai Balázs a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2018. 04. 22-én 13 órára,az Athenaeum Kiadó standjához. (B12)
további részletek
Bartus Anna világa – Patik László Anna, édes című könyvének bemutató beszélgetése és dedikálás
2018-04-20
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt,2018. 04. 22-én vasárnap, 14 órára a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon,Patik László Anna, édes című könyvének bemutatójára. A szerzővel Kal Pintér Mihály beszélget a Votisky Zsuzsa teremben.Patik László 15 órától az Athenaeum Kiadó (B12) standján dedikál.
további részletek
Szuper menő táskát valaki?
2018-04-18
Az első ötven Raziel vásárló a könyvfesztiválon egy ilyen szuper táskát kap!
további részletek
Bestseller Box a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!
2018-04-17
3 könyv+ apró meglepetések CSAK 1999 Ft! Az egyik csomag egy 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt rejt!
további részletek
A képzelet akadémiája
2018-04-16
Nevelj jedit! KÖNYVBEMUTATÓ ÉS DEDIKÁLÁS Gyere, és legyél növendéke Képzelet Akadémiájának! HÁROM iskolába is beiratkozhatsz!
további részletek
Szűcs R. Gábor dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2018-04-16
Sok szeretettel vár minden kedves olvasót, Szűcs R. Gábor a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2018. 04. 20-án pénteken 15 órára, az Athenaeum Kiadó standjához. (B12)
további részletek
Donáth Mirjam dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2018-04-16
Sok szeretettel vár minden kedves olvasót, Donáth Mirjam MÁSOK ÁLMA a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2018. 04. 20-án pénteken 16 órára, az Athenaeum Kiadó standjához. (B12)
további részletek
Almási Kitti dedikál a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2018-04-16
Sok szeretettel vár minden kedves olvasót, Dr. Almási Kitti a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2018. 04. 20-án pénteken 17 órára, az Athenaeum Kiadó standjához. (B12)
további részletek
Vámos Miklós töredelmes vallomása
2018-04-04
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2018. 04. 22-én vasárnap, 15 órára a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, Vámos Miklós töredelmes vallomás című könyvének bemutatójára. Terem: Osztovits Levente Vámos Miklós 17 órától az Athenaeum Kiadó (B12) standján dedikál.
további részletek
Lévai Balázs: Beállás - Ponyvarákenrol könyvbemutató Debrecenben
2018-04-02
Vendégek: ➡ Balázs Lévai, a könyv szerzője ➡ Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca ➡ Tankcsapda (Lukács, Fejes és Sidi) ➡ Jámbor József, színész, rendező, műfordító A vendégekkel Árpád Burai (FM90 Campus Rádió) beszélget.
további részletek
Ott élned, halnod kell?
2018-04-01
Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt április 14-én egy hétezer kilométert átívelő beszélgetésre New York-i és budapesti magyarok között Donáth Mirjammal az erőről, ami a kivándorlót haza húzza, vagy épp ellenkezőleg: új hazákhoz köti.
további részletek
„Ma Magyarországon hetente egy nő hal bele a családon belüli erőszakba, és élete során minden ötödik nő válik szexuális zaklatás áldozatává.”
2018-03-05
minden ötödik nő válik szexuális zaklatás áldozatává.” Hercsel Adél 1989-ben született Győrben, jelenleg Budapesten él. Az ELTE BTK szlavisztika szakán diplomázott, miközben Eötvös Collegista volt. 16 éves kora óta publikál, főként kulturális, közéleti és gazdasági témájú cikkeket. Több mint 4 éve a HVG munkatársa. Egy 3 és fél éves kislány, Rozi anyukája. A terhességről és az anyaságról szóló, rendhagyó babanaplója, az AnyukaLand 2015 júniusában, a hűtlenségről és a megcsalásról szóló riportkönyve, a Magyar szeretők pedig ugyanazon év őszén jelent meg. Jelenleg újságíróként is kiemelten fontos, már számos cikkében feldolgozott témájáról, a bántalmazásról ír riportkönyvet.
további részletek
Márciusban indul Bíró Szabolcs 2018-as könyvturnéja
2018-02-27
Bíró Szabolcs, a Non nobis Domine és az Anjouk-sorozat írója szokásához híven idén tavasszal is felkerekedik, hogy ún. székirodalmi könyvturnéval járja be az országot, előadó- és dedikáló körutat tartva.
további részletek
Bemutatjuk nektek Bartus Annát!
2018-02-15
Sziasztok! Bartus Anna vagyok, alig 20 éves. Egykori árufeltöltő, egykori államtitkárfeleség. Ex-panellakó, ex-villalakó, de nem úgy. Anyu azt szerette volna, ha modell leszek. Én nem tudom, mit szerettem volna. Átlagos lány vagyok azt hiszem. Budapesti. Tükör Magyarországra. Patik László „Anna, édes” című könyvének főszereplője.
további részletek
Élményuniverzumot építenek – Vámos Miklós, Krekó Péter, Finy Petra
2018-02-15
Az Athenaeum sajtóközleményében az állt, hogy a kiadó 2018-tól nem könyveket ad ki, hanem megkezdi pszichohistóriája fejlesztését. Hogy ez micsoda, arról február 8-án egy kicsit többet megtudtunk a Boscolo Budapest Fehér- Vörös szalonjában rendezett tájékoztatón, emellett három új szerzőt is bemutattak. Szepesi Dóra tudósítása. Könyvhét online.
további részletek
Így fogunk könyvet választani a jövőben
2018-02-15
Az Athenaeum Kiadó virtuális hálózatot épít a saját kiadványai között. És bemutatta három új szerzőjét: Finy Petrát, Vámos Miklóst és Krekó Pétert. A Zoom.hu tudósítása.
további részletek
Az univerzumépítés az irodalomban is jár
2018-02-09
Már nem afféle marveli értelemben: az Athenaeum Kiadó webes alkalmazássá teszi mindazt a tudást és információt, amit a könyvei tartalmaznak. Elmondjuk, mit jelent ez. A 24.hu tudósítása a február 8-i sajtótájékoztatónkról.
további részletek
„Fontos a szexuális nevelés egészen pici kortól, a jó és a rossz érintés, a jó és a rossz titok fogalmainak mielőbbi bevezetése, illetve a fehérneműszabály megtanítása. És annak a sulykolása, hogy ha ezekkel valami van, azt azonnal el kell mondani."
2018-02-07
Mérő Vera a Műegyetemen kommunikációt, a MOME-n pedig média dizájner és tanár szakot végzett, közben publicisztikákat írt a Magyar Narancsnak, a HVG Extra Pszichológiának és különféle blogoknak. 2014 végén, a pécsi rendőrség áldozathibáztató videóira reflektálva alapította a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalt, amit azóta másodmagával csinál Farkas Edina Lina szerkesztőtársával. Vera jelenleg az Amnesty International Magyarország kampánykoordinátora.
további részletek
Hagyomány. Szellem. Romantika.
2018-02-01
2018. február 1. Ezen a napon az Athenaeum megkezdi pszichohistorikus működését. Február 8-án 11:00 órakor három új szerzőnket, az induló szépirodalmi címcsoportunkat, a két új arculati tervünket és a pszichohistóriánkat mutatjuk be a sajtónak a Boscolo Budapest Hotel konferenciatermében. A mai nappal elindul a kiadó tavaszi kampánya is, a plakátokkal már találkozhattok a köztereken. További információkért kövessétek a Facebook-oldalunkat, és ne felejtsétek előrendelni a könyveket a Lira.hu oldalon!
további részletek
Tisztelettel és szeretettel mutatjuk be kedves olvasóinknak az Athenaeum Kiadó új szerzőjeként a legendás Vámos Miklóst!
2018-02-01
Idén tavasszal egy nagyon erősen megválogatott, ún. butik-címcsoportot indítunk a kiadó listájában, szépirodalmi szegmensben. Ezekhez a könyvekhez egy teljesen különálló, nagyon szép, letisztult arculatot tervezett Földi Andrea, a kiadó művészeti vezetője. Az Athenaeum szépírói közösségének vezérszerzője lesz Vámos Miklós, a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából jön az első könyve nálunk Töredelmes vallomás címmel.
további részletek
Tisztelettel és szeretettel mutatjuk be kedves olvasóinknak az Athenaeum Kiadó új szerzőjeként Finy Petrát!
2018-02-01
Idén tavasszal egy nagyon erősen megválogatott, ún. butik-címcsoportot indítunk a kiadó listájában, szépirodalmi szegmensben. Ezekhez a könyvekhez egy teljesen különálló, nagyon szép, letisztult arculatot tervezett Földi Andrea, a kiadó művészeti vezetője. A közel 30 könyv szerzőjeként már jól ismert Finy Petra első, Athenaeumnál megjelenő könyve a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából jön Akkor is címmel.
további részletek
Tisztelettel és szeretettel mutatjuk be kedves olvasóinknak az Athenaeum Kiadó új szerzőjeként Krekó Pétert!
2018-02-01
Krekó Péter egyetemi oktató, a Political Capital ügyvezetője korunk egyik vezető társadalomkutató influencere. Tömegparanoia; Az összeesküvés-elméletek és álhírek szociálpszichológiája című, a XXV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából megjelenő munkája egy igazi, brit típusú ismeretterjesztő könyv, amely jelenkori társadalmunk egyik legnagyobb kihívásáról, a valóság mint bizonyosság elveszítéséről, annak okairól és mechanizmusáról szól. A kutatások azt mutatják, hogy egyes összeesküvés-elméletekben (Nagy-Britanniában Diana hercegnő meggyilkolása, az Egyesült Államokban az ikertornyok kormány általi felrobbantása, Magyarországon a nyugat „gyarmatosító” szándékai) olyannyira elterjedtek lehetnek, hogy a társadalom fele-egyharmada hisz bennük. Milyen társadalmi reflexek hívják életre, és tartják mozgásban az összeesküvés-elméleteket? Mi a különbség az álhír és a dezinformáció között? Hogyan alakítja át a valósághoz való viszonyunkat az ún. "igazságon túli" politikai kommunikációs gyakorlat? Lehet társadalmi szinten védekezni az agymosás ellen? Milyen jelekről ismerhetjük fel, hogy éppen egy politikai irányítású médiagépezet hatása alatt állunk? Ezekre a kérdésekre keres választ a kutató.
további részletek
„Hogy a szülő miért nem hisz a gyermekének? Nos, ezt sok esetben magam sem értem. Ha a legkisebb, hangsúlyozom, a legkisebb gyanú is támad az emberben, hogy a gyermekét bármilyen abúzus érte, egy dolga van: szakemberhez fordulni.
2018-01-29
Borsos-Kőszegi Erika szociálpolitikus, pszichológus, az S.O.S. Krízis Alapítvány munkatársa. Évek óta foglalkozik bántalmazottakkal, abúzust elszenvedőkkel.
további részletek
„A szombathelyi Barnahus pilot program szimbóluma egy összetört, de arannyal kevert ragasztóval összeragasztott váza, ami azt jelképezi, hogy a szexuálisan abuzált gyermek teste és lelke darabokra törik – a vele való munka pedig aprólékos, tür
2018-01-26
Dr. Lazáry Györgyné klinikai szakpszichológus és igazságügyi pszichológus szakértő, a Barnahus ház pszichológusa. A Barnahus (izlandi szó, jelentése gyerekház) egy több szervezetből összeálló, gyermekbarát szervezet az áldozattá vált, szexuálisan zaklatott vagy bántalmazott gyermekek számára, és a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósulásának egyik legjobb, interdiszciplináris terepe. Az első Barnahus 1998-ban jött létre Izlandon, Magyarországon egyedül Szombathelyen létezik. A Barnahus épületében a bírósági tárgyalás, meghallgatás (a gyermek egyszeri kihallgatása) a legmodernebb információs technológia felhasználásának segítségével történik.
további részletek
Hogy legalább a gyerekeinek majd jobb legyen
2018-01-25
Jennie Melameddel, a Lányok csöndje szerzőjével Máramarosi Lili beszélgetett.
további részletek
„Nálunk leginkább az áldozatoknak kell bizonyítaniuk – pláne, ha azok nők vagy gyerekek –, hogy erőszakot követtek el rajtuk.”
2018-01-24
Farkas Edina Lina, újságíró és szenvedélyes jogvédő. Cikkeivel találkozhattunk a divany.hu, az index.hu, a wmn.hu oldalakon, ahogy a Marie Claire vagy a Forbes Next lapjain is. Évekig dolgozott Csepelen halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokkal, egy civil szervezetnél pedig Magyarországon élő bevándorlókat mentorált. A kezdetek óta társszerkesztője a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook oldalnak.
további részletek
„A szexuális abúzus elkövetője az esetek jelentős részében az áldozat ismerőse, nagyon sok esetben családtagja, valamilyen módon bizalmas viszonyban áll vele.”
2018-01-22
Víg Sára pszichológus, a Beszélj róla! projekt egyik szakembere, az Anoni Mara Társaság tagja. A Beszélj róla! projekt célja megtörni a csendet, az, hogy beszéljünk végre őszintén a gyermekkori szexuális abúzusról. A Beszélj róla! honlapja lehetőséget nyújt az áldozatoknak, hogy mindenki szabadon és név nélkül elmesélhesse a borzalmat, amely megesett vele. Mert nincs borzasztóbb a hallgatásnál: magányra ítél, és megbetegít. Nem könnyű beszélni róla, sokaknak hosszú időre van szükségük. Ezért jött létre a beszeljrola.hu oldal: itt mindenki a saját tempójában haladhat előre. A Társaság reményei szerint kialakul egy támogató-bátorító közösség, ahol mindenkinek könnyebb lesz kiönteni a lelkét.
további részletek
A Média a Nemzedékekért-díj Közönségdíját megnyerte Finy Petra, akinek szívből gratulálunk!
2018-01-22
Petra új könyve az Akkor is már előrendelhető, megjelenik áprilisban!
további részletek
„A szexuális ragadozó nem belesodródik a helyzetbe, hanem előre kiszámítottan alakítja ki azt a függőségi viszonyt – sokszor hónapok, évek munkájával, amiben a lebukás legkisebb rizikója mellett élhet vissza áldozata kiszolgáltatottságával.
2018-01-19
Szőke András 2002 óta dolgozik pszichológusként, óvoda és iskolapszichológusként 2014-ig működött, magánpraxisának elindításáig. 2006-tól 2014-ig az ESZTER Alapítvány keretein belül bántalmazottakkal, elsősorban szexuális jellegű bántalmazás áldozataival dolgozott. Az esetkezelésében az tükröződik, hogy a kliensre nem különálló, mindentől független emberként néz, hanem mint a társas kapcsolatok bonyolult hálózatának egyszerre működtetőjére, alanyéra és néha elszenvedőjére. Ugyanakkor ebben a rendszerben teljes személyiségével részt vesz, amelyben benne vannak az öröklött lehetőségek, a megtanult készségek és megélt kapcsolatok, kialakított megküzdések.
további részletek
„A gyerekek esetében a legfontosabb, hogy tudják, szabad nemet mondaniuk bárkinek, aki számukra kellemetlen, nem tetsző dolgot mond, tesz.”
2018-01-17
Herczog Mária szakmai életútját felsorolni talán egy kötetnyi oldal sem lenne elég. Közgazdász, szociológus, 2001-től az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa volt, majd 2007 és 2014 között az egri Eszterházy Károly Főiskola Szociálpedagógiai Tanszékén egyetemi docens, 2010 és 2016 között az Eurochild elnöke. Jelenleg a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület elnöke, szakmai vezetője, az ELTE Jogi Továbbképző Intézet óraadója. 2007 és 2015 között az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának tagja. Egyetemista kora óta a családszociológia érdekli a legjobban, mindig is meg akarta érteni, hogy miképpen határozzák meg a családi viszonyok, változások a gyerekek jóllétét.
további részletek
Interjúsorozat az Okoslányregények Facebook oldalán!
2018-01-16
2017. Ha egyetlen szót kellene mondanom, ami erről az évről eszembe jut, az sajnos a zaklatás lenne. A mindennapjaink részévé vált, a sajtóban és a magánéletben is napi szinten szembesültünk a kényszerítő magatartás-mintázatokkal, a változatos módú erőszaktevésekkel. Az áldozatok legtöbbször nők vagy gyerekek.
további részletek
„Egyetlen gyereknek sem természetes az abúzus”
2018-01-16
Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója, vezetője, a kuratórium elnöke. Korábban az UNICEF Magyar Bizottság gyermekjogi igazgatója, az Országos Kriminológiai Intézet kutatója, valamint a 2015-ben megjelent, gyermekjogokkal és válási problémákkal foglalkozó Rám is gondoljatok című könyv szerzője. A munkája a szenvedélye, a gyermekjogok elszánt harcosa. Interjú.
további részletek
Atomfegyverek és a NATO a Trump-korszakban
2018-01-10
Az Athenaeum Kiadó és a Republikon Intézet 2018. január 18-án konferenciát rendez Daniel Ellsberg Végítéletgép című könyve kapcsán.
további részletek
Mi az, izgalmas, érdekes, letehetetlen és nagyon fontos kérdésekkel is foglalkozik?
2018-01-10
A helyes megfejtés: az Okos-lányregények!
további részletek
Az ovis kissrácnak nem volt kedve rendet rakni, ám ekkor a regényíró apuka gitárt ragadott…
2017-12-06
Legyőzhetetlen lovag, ellenállhatatlan előadó. A Dunaszerdahely közelében élő Bíró Szabolcs tízéves írói jubileumát ünnepelte idén (egy hatalmas országjáró turnéval), történelmi regényfolyama, az Anjouk ezrek kedvence. De Szabolcs nemcsak lovag és író, hanem ifjú apa is, aki most gitárt ragadott, hogy óvodás korú kisfia szórakoztatására megénekelje Bogyóbatman legendáját.
további részletek
Kelen Károly: Egy birodalom ébredése - könyvbemutató
2017-12-05
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Károly Kelen: Egy birodalom ébredése - Így élt Emich Gusztáv, az Athenaeum vállalatcsoport alapítója című kötetének bemutató beszélgetésére 2017. 12. 11. 18 órára a Púder Bárszínház alagsorába. A szerzővel Zentai Péter László, a MASZRE igazgatója beszélget.
további részletek
Szulák Andrea Jutalomfalatok - Könyvbemutató
2017-11-28
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Szulák Andrea Jutalomfalatok című kötetének bemutató beszélgetésére 2017. 12. 01. 16 órára a Játékszín, Bock színpadára. A szerzővel Szily Nóra beszélget. A Jutalomfalatok című kötetben szereplő fotók Sándor Bali munkái.
további részletek
Pachmann Péter: Misu háborúja - Könyvbemutató
2017-11-28
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Pachmann Péter Misu háborúja című kötetének bemutató beszélgetésére 2017. 12. 04-én 18 órára a KONYHA Étterembe. A szerzővel, és Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakemberrel Várkonyi Andrea műsorvezető, riporter beszélget.
további részletek
Kelen Károly: Egy birodalom ébredése - könyvbemutató
2017-11-28
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Károly Kelen: Egy birodalom ébredése - Így élt Emich Gusztáv, az Athenaeum vállalatcsoport alapítója című kötetének bemutató beszélgetésére 2017. 12. 11. 18 órára a Púder Bárszínház alagsorába. A szerzővel Zentai Péter László, a MASZRE igazgatója beszélget.
további részletek
Donáth Mirjam: Mások álma - könyvbemutató és vetítés
2017-11-27
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, 2017. november 30-án 18 órára a Magvető Caféba, Mirjam Donath Mások álma című könyvének bemutató estjére. Az alkotókkal Pikó András újságíró beszélget. Vendégünk lesz Józsa László producer, a Menjek/Maradjak (menjekmaradjak.hu) sorozat egyik alkotója, producere.
további részletek
A téli háború - az Athenaeum Kiadó könyvbemutatója
2017-11-17
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Athenaeum Kiadó könyvbemutatójára (A téli háború) a finn államiság centenáriuma alkalmából
további részletek
Beállás könyvbemutató
2017-11-17
Az Athenaeum Kiadó sok szeretettel meghívja Önt Lévai Balázs: Beállás című könyvének bemutató bulijára. Időpont: 2017. november 23. csütörtök, 19 óra Helyszín: Robot (VII. Akácfa utca 49. - Az új Instanton belül)
további részletek
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv - Könyvbemutató
2017-11-10
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt M. Kiss Csaba Boldogságkönyv című kötetének bemutató beszélgetésére 2017. 11.20-án 18 órára a KONYHA Étterembe. A szerzővel Veiszer Alinda beszélget.
további részletek
Bíró Szabolcs a XVII. Győri Könyvszalonon
2017-11-06
2017. november 17-én (pénteken), délelőtt 11:00 órai kezdettel Bíró Szabolcs lesz a XVII. Győri Könyvszalon vendége.
további részletek
Könyvbemutató Győrben - Szőcs Henriette: A török brigadéros
2017-11-06
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. 11. 18-án 10 órára a győri Kisfaludy Károly Megyek Könyvtár Rendezvénytermébe Szőcs Henriette író A török brigadéros – A Kizil Elma háremének titka című regényének könyvbemutatójára. Szőcs Henriettel Werner Krisztina újságíró beszélget.
további részletek
Könyvbemutató - Török Gábor: A lakott sziget
2017-10-20
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. november 8-án 17.20-ra BCE C. épületének VIII. előadótermébe, Török Gábor A lakott sziget - Utazás a politika világába című könyvének bemutató beszélgetésére. Török Gábor politológussal, egyetemi docenssel Kóczián Péter kommunikációs tanácsadó beszélget.
további részletek
Könyvbemutató és vetítés Bíró Szabolccsal
2017-10-20
Athenaeum-esték Székirodalmi jubileumi est Könyvbemutató és vetítés Bíró Szabolccsal
további részletek
Szentesi Éva a Margó Fesztiválon - VASÁRNAP!
2017-10-16
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. 10. 22-én 16:30-ra Tesla, Teátrumba (Budapest, Kazinczy u. 21, 1075) Szentesi Éva Kardos Margit disszidál című könyvének bemutatójára. A szerzővel Szily Nóra beszélget. Közreműködik: Trokán Nóra, színésznő.
további részletek
A könyv életre kel!
2017-10-04
Pataki Éva - Mészáros Márta - Törőcsik Mari: Aurora Borealis – Északi fény kiterjesztett valósággal!
további részletek
Könyvbemutató - Szőcs Henriette: A török brigadéros
2017-09-27
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017.10.18-án 18 órára a Rudas étterem Penrose termébe Szőcs Henriette író A török brigadéros – A Kizil Elma háremének titka című regényének könyvbemutatójára. Az esten fellép Balogh Anna - előadóművész (Stand up & Bűvészet). A Szőcs Henriettel és Balogh Annával Durica Katarina író, újságíró beszélget.
további részletek
Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál
2017-09-27
2017. 10. 22. 16:30 Tesla, Teátrum Szentesi Éva: Kardos Margit disszidál A szerzővel Szily Nóra beszélget.
további részletek
Szűcs R. Gábor Jól fésült ügyek - Könyvbemutató
2017-09-26
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. 10. 12-én 18 órára a Budapesti Gazdasági Egyetem Lotz-termébe, Szűcs R. Gábor Jól fésült ügyek- Avagy hogyan lettem diplomata? című könyvének bemutatójára. A szerzővel Kal Pintér Mihály beszélget.
további részletek
Aurora Borealis - Északi fény // közönségtalálkozó és könyvbemutató
2017-09-25
A napokban jelent meg Pataki Éva - Mészáros Márta - Törőcsik Mari: Aurora Borealis – Északi fény című beszélgetőkönyve, mely pillanatképek sora: két kivételes nô, egy színész és egy rendező – miközben forgat, játszik, rendez – az életéről beszélget, emlékeket idéz. A könyvben két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon a pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, halhatatlan emlékű pályatársakról, kalandokról csevegnek felszabadultan. Október 4-én 19 órakor Mészáros Márta legújabb, immár 26. alkotása, az Aurora Borealis – Északi fény premier előtt látható a Puskin moziban. A vetítés után a könyvbemutatón Kolozsi László beszélget Pataki Évával és Mészáros Mártával.
további részletek
Szurovecz Kitti: A sokszívű - könyvbemutató és dedikálás
2017-09-14
Az Athenaeum Kiadó és én szeretettel várunk benneteket A sokszívű című új regényem könyvbemutatójára és dedikálására szeptember 16-án szombaton, 16 órára, a Líra Fókusz Könyváruházba (a rendezvény az emeleten lesz.)
további részletek
Paulo Coelho: Az Ötödik Hegy könyvbemutató
2017-09-13
Paulo Coelho napjaink egyik legkedveltebb írója. Könyvei több mint 160 országban 81 nyelven jelentek meg, és több mint 215 millió példányban keltek el. Az Ötödik Hegy Paulo Coelho korai remekműve, mely több mint húsz év után új fordításban jelent meg.
további részletek
Regény a délszláv háború szörnyűségeiről, egy önzetlen édesanyáról és kisfiáról – Megjelent Pachmann Péter Misu háborúja című könyve!
2017-09-12
Pachmann Péter regénye a délszláv háború idején játszódik, és egy anya szemén keresztül mutatja be az egyéni életutakat és borzalmakat. Nagyon érzékeny, ugyanakkor szókimondó írás. A kegyetlenséget ugyanolyan pontossággal ábrázolja, mint ahogy az anyai szeretetet és az önfeláldozást.
további részletek
Az Athenaeum Kiadó programja az Olvasás éjszakáján
2017-09-11
Várunk mindenkit sok szeretettel!
további részletek
Te tudod, hogyan őrizd meg az egészséged természetes úton?
2017-09-01
Gyere el szombaton a Pozsonyi Piknikre, és kérdezd ki Almásy Katalin természetgyógyászt, fitoterapeutát és reflexológust! 2017. 09.02. 13 óra!
további részletek
Olvasd el és kóstold meg!
2017-09-01
Az Ötödik Hegy degusztációs menü - szeptember 4-től a KönyvBár & Restaurantban!
további részletek
Könyvek Diadalíve a WestEnd City Centerben
2017-09-01
Kikkel találkozhattok az Athenaeum Kiadótól?
további részletek
Találkoztál már az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjakról döntő tagjával? Még nem? Akkor most itt a lehetőség!
2017-08-30
Pataki Éva Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, dokumentumfilm-rendező most szombaton (2-án) 14 órától dedikálja a nyár elején megjelent Még egy nő című regényét a Pozsonyi Pikniken!
további részletek
Piknikezz az Athenaeum Kiadó szerzőivel!
2017-08-28
Sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket 2017. szeptember 2-án a Pozsonyi Piknikre!
további részletek
70 éves Paulo Coelho, a brazil írómester!
2017-08-24
Paulo Coelho napjaink egyik legkedveltebb írója. Könyvei több mint 160 országban 81 nyelven jelentek meg, és több mint 215 millió példányban keltek el. Az írólegenda 1947. augusztus 24-én, hetven évvel ezelőtt született Rio de Janeiróban. Az Ötödik Hegy című regénye magyarul, pár nappal a 70. születésnapja után kerül a magyarországi könyvesboltok polcaira.
további részletek
Az idei év legmenőbb kiegészítője Viola Szandra egyedi verstetoválás-kollekciója!
2017-08-21
Az Ünnepi Könyvhéten tapasztalt hatalmas sikerre való tekintettel folytatódik a „Viselj verset!” kampány. A Testverselő, Viola Szandra költőnő által tervezett lemosható verstetoválás-kollekció újabb darabjainak a Magvető Café ad otthont, valamint a Líra Könyv honlapjáról is rendelhetnek majd azok az érdeklődők, akik egy-egy bőrükön viselt versidézettel csatlakoznának a magyar költészetet népszerűsítő akcióhoz. Viola Szandra ezúttal az eddigi 4 kortárs irodalmi idézet mellé (Lackfi János, Szabó T. Anna, Likó Marcell, Haász János) két klasszikustól is választott: Arany Jánostól és Jókai Mórtól.
további részletek
Már előrendelhető a legújabb Paulo Coelho könyv!
2017-08-10
Rendeld meg Az Ötödik Hegyet most csak 2799 Ft-ért!
további részletek
Az őszintén felvállalt többszerelműség miért megvetendő, ha a megcsalásról hallgat a fél világ, és szemet huny fölötte?
2017-08-10
Szurovecz Kitti új regénye a poliamorokról szeptember 13-tól a könyvesboltokban! Előrendelhető most csak 2799 Ft-ért!
további részletek
Bíró Szabolcs Eger Kulturális Nagykövete lett
2017-07-16
2017. július 14-én a Gárdonyi-körön a város önkormányzata, illetve Habis László polgármester Eger Kulturális Nagykövetévé választotta Bíró Szabolcs történelmi regény írót.
további részletek
HORVÁTH GERGELY: JÉZUS ÉS A ROCK AND ROLL CÍMŰ KÖNYVÉNEK BEMUTATÓJÁRA Balatonfüreden
2017-07-16
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Balatonfüredre, a Tesco Líra-Móra Könyvesboltba július 18-án 17 órára, Horváth Gergely Jézus és a rock and roll című könyvének bemutatójára. Horváth Gergellyel Tokos Bianka irodalmár beszélget.
további részletek
Hartay Csaba író vehette át tegnap a „SZARVASÉRT” Alapítvány kitüntetését
2017-07-15
Hartay Csaba író vehette át tegnap a „SZARVASÉRT” Alapítvány kitüntetését - a várost jelképező bronz szarvas szobrot - amelyet egy arra érdemes, a város hírnevét öregbítő személyiség kaphat meg.
további részletek
JCDecaux Álljon meg egy novellára! című pályázatának Haász János alkotása is díjazott
2017-07-12
Haász János novellája is elnyerte a zsűri tetszését, ezért A boldogságbolt is megjelenik a plakátfelületeken.
további részletek
Új vezető az Athenaeum szerkesztőségének élén
2017-07-07
A 88. Ünnepi Könyvhéten nyújtott kiemelkedő teljesítményt követően, ez év júliusától új főszerkesztő irányításával működik tovább Magyarország legnagyobb hagyományú könyvkiadója, a Líra-csoport kötelékébe tartozó Athenaeum szerkesztősége. Az új főszerkesztő a kiadó munkáját eddig szerkesztőként segítő Peiker Éva.
további részletek
Pataki Éva író az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia új tagjai között!
2017-06-29
Az Amerikai Filmakadémia ma hozta nyilvánosságra az Oscar-díjakról döntő új akadémiai meghívottak listáját, amelyen a Variety szerint rekordnak számító 774 új tag szerepel, köztük hét magyar alkotó. A forgatókönyvírók szakosztályába léphet be Pataki Éva Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, dokumentumfilm-rendező, az Athenaeum Kiadó szerzője.
további részletek
Athenaeum-esték 2. A nagy Twin Peaks-est
2017-06-23
Twin Peaks-rajongó vagy? Alig vártad, hogy 26 év után végre folytatódjon a sorozat? Mindent tudsz Twin Peaksről, Mark Frostról és David Lynchről is? Olvastad már a Twin Peaks titkos története című könyvet is? Ha a kérdések közül legalább egyre igen a válaszod, akkor neked is ott a helyed július 8-án a Lurdy Házban, a Nagy Twin Peaks-esten, mert garantáltan tartogatunk még meglepetést a számodra (is)!
további részletek
NYERJEN KÉTSZEMÉLYES KÉNYEZTETŐ HÉTVÉGÉT A DANUBIUS HEALTH SPA RESORT SÁRVÁR**** HOTELBE AZ ATHENAEUM KIADÓVAL, A DANUBIUS HEALTH SPA RESORT SÁRVÁR**** FELAJÁNLÁSÁVAL!
2017-06-21
Vásárolja meg Almásy Katalin Kati-patika című könyvét bármely Líra boltban, vagy a lira.hu online oldalon, a vásárlásnál kapott bizonylatot őrizze meg, és személyes adataival együtt (név, e-mail-cím, telefonszám) regisztráljon a játékra online: lira.hu/almásy
további részletek
„Az észszerű és jól megválasztott tisztítókúrák egészségesek, ellenben semmilyen fogyókúra nem jó semmire.”
2017-06-12
Für Anikó Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész. Nem könnyű időpontot egyeztetni vele a találkozónkra – minden idejét lefoglalják a munkái és a családja, akikkel a nyilvánosságot kizárva boldogságban él. Azonnal kéri, hogy tegeződjünk, és közösen fogyasztunk el egy hatalmas adag bundáskenyeret, miközben beszélgetünk.
további részletek
Pataki Éva: Még egy nő - Könyvbemutató
2017-06-07
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Pataki Éva Még egy nő könyvének bemutatójára június 12-én 16.30-ra a Bethlen Téri Színházba. Pataki Évával Szabó Tibor Benjámin beszélget. Közreműködik a Nőkből is megárt...színdarab két csodálatos színésznője - Tordai Teri és Horváth Lili.
további részletek
Hogyan lesz egy zsidó ékszerész fiából egy muszlim pasa örököse?
2017-05-31
Megjelent Szőcs Henriette A török brigadéros – A Kizil Elma háremének titka című regénye! Interjú a szerzővel.
további részletek
Horváth Gergely Jézus és a rock and roll könyvbemutató
2017-05-31
"Nem az a kérdés, milyen világban élünk. Az a kérdés, hogyan élünk benne."
további részletek
Az Athenaeum Kiadó dedikálásai a 88. Ünnepi Könyvhéten
2017-05-23
Keressétek szerzőinket a Vörösmarty téren a 4-es pavilonnál!
további részletek
Hatala Csenge: Requiem – Sajtótájékoztató és könyvbemutató
2017-05-23
Te tudod, kiről szól a Karthago zenekar Requiem című száma?
további részletek
Indulnak az Athenaeum-esték!
2017-05-15
Poliamoria – lehet-e egyszerre több embert szerelemmel szeretni?
további részletek
Felnőtteknek nem, Haász János és Merényi Dániel könyvbemutatója MISKOLCON
2017-05-08
Haász Jánossal és Merényi Dániellel Vass Tibor költő, képzőművész beszélget.
további részletek
Vad Fruttik rajongók figyelem!!! Likó Marcell - Géczi János könyvbemutató est Szegeden
2017-05-05
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2017. május 23-án 16:30-ra a Fókusz Könyváruházba, Likó Marcell és Géczi János könyvbemutató beszélgetésére.
további részletek
Pesti nő kiállításmegnyitó a Moha Caféban
2017-05-05
Szeretnél egy Bach Máté képet otthonra a faladra? Akkor gyere el május 16-án a Moha Caféba 19 órára, a Pesti nő kiállításmegnyitójára és bemutató beszélgetésére!
további részletek
A látszat mesterei könyvbemutató
2017-05-01
Sok szeretettel várunk minden fantasy rajongót 2017. május 11-én 18 órára a Púder Pincébe, Timár Krisztina A látszat mesterei című könyvének bemutató beszélgetésére.
további részletek
„Az öregség mindenkit elér, ennek elkerülése lehetetlen. Aki megjegyzést tesz rá, azt is eléri. Már ha nem hal meg hamarabb.”
2017-04-18
Péterfy-Novák Éva ötven évig nem írt egy sort sem. Aztán a harminc évvel korábban vele történt, fel nem dolgozott események utat törtek: először blogolni kezdett, majd megszületett az Egyasszony című könyv, amit nők ezrei olvastak már –valószínűleg te is, aki most ezt az interjút olvasod. Éva azt mondta, ne írjak sokat bevezetésnek, ráadásul legyek vicces, szóval csak annyit mondanék még, imádom ezt a mindig mosolygós, jókedvű nőt, és köszi innen is, hogy te is válaszoltál a kérdéseimre.
további részletek
„Egy olyan macsó társadalomban, mint a miénk, nem az számít, hogy egy nő mit tud vagy mond vagy kérdez, hanem az, hogy hogy néz ki.”
2017-04-13
Veiszer Alinda műsorvezető, kulturális-közéleti műsorát, az Alindát mindenki ismeri országszerte. 2004-ben, a Magyar Televízió Riporter kerestetik műsorában tűnt fel először, számos díj birtokosa. Egy négyéves kislány édesanyja, második gyermekét várja.
további részletek
Szuper akcióval (is) várunk Benneteket a Könyvfesztiválon!
2017-04-13
Zsákbabálnát mindenkinek!
további részletek
Az Athenaeum Kiadó programjai a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2017-04-13
Pesti nők, társadalmi és politikai kérdések a képzelet világaiban, Quaestor-ügy - gyertek!
további részletek
„Addig egészséges a fogyókúra, amíg az ember jó érzi magát a bőrében, nem válik rögeszméjévé, és amíg nem veszélyezteti az egészségét.”
2017-04-12
Leitner Olgi harmadik könyve, a Púder nélkül 2016 őszén jelent meg az Athenaeum Kiadónál. A Bakker, anya lettem! közösségi csoport alapítója (első könyvének címe is ez, és ő maga is egy hatéves tündéri kisfiú anyukája), emellett már az édesanyák – vagy ahogyan ő fogalmaz:mamik – egészséges életmódjáért is harcba szállt: a Bakker, lefogyok! csoport október óta több mint húszezer főt számlál. Interjú.
további részletek
„A mai tinédzsereket megugorhatatlan akadály elé állítja a fogyasztói társadalom.”
2017-04-11
Borsos-Kőszegi Erika pszichológus, szociális szakember, az Elomagazin főszerkesztője. Másodállásban mániákus fogyókúrázó. Szabadidejében kalóriákat számol és könyvkritikákat ír.
további részletek
„Nem muszáj olyan korán megöregedni, mint régen. De akár azt is lehet, ha valakinek éppen ahhoz van kedve.”
2017-04-10
Bokor Klára a Ringier Axel Springer női szerkesztőség vezetője, 2002 óta a Kiskegyed főszerkesztője, két fiú édesanyja.
további részletek
„Az alkatunk ellen nem harcolhatunk, csak egy egész életen át tartó önkínzással.”
2017-04-07
Gálvölgyi Eszter 18 év után vált el a férjétől, egy majdnem 16 éves fiú édesanyja, és elmondása szerint örök elégedetlen a külsejével. Szenvedélyesen hisz az emberi kapcsolatokban és a kommunikáció fontosságában. Interjú.
további részletek
„Attól tartok még messze van az, hogy egy normális „sűrűségű” vagy telt nő természetes legyen az újságokban.”
2017-04-06
Oláh Andrea 25 éve rádiós szerkesztő, műsorvezető – A Magyar Rádióban szocioriportokat és kulturális műsorokat készített, a Klubrádióból könyvajánló és turisztikai műsora miatt ismerték sokan a nevét, másfél éve pedig szabadúszó, de továbbra is hivatásos olvasó és műkedvelő utazó. Könyvben utazom című műsorával a Trend Fm-en találkozhatnak a hallgatók.
további részletek
Az Athenaeum Kiadó programjai a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2017-04-06
Athenaeum - a képzelet óceánja
további részletek
Az Athenaeum Kiadó dedikálásai a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2017-04-06
Szerzőink sok szeretettel várnak minden kedves Olvasót!
további részletek
„Egy kamasz szinte sosem elégedett magával”
2017-04-04
Akovács Évát a Nők Lapja Psziché, az Évszakok és az Iskolaválasztó főszerkesztőjét is megkérdeztük, mi a véleménye arról, hogy a kinézet mindennél fontosabb ma.
további részletek
„Kényszeres szörnyeteg a fogyókúra a mai nyugati társadalomban. A kinézet nem egyéniséget takar, ha az ember csak csont és bőr, meg egy jól fésült haj.”
2017-04-03
Kiss Noémi író, kritikus, az irodalomtudomány doktora. Sovány angyalok című kötetében Lívia karakterén keresztül beszélt a családon belüli erőszakról, a testi-lelki meddőségről is. Az Antilányregény kapcsán őt is kérdeztük önértékelésről, testképről.
további részletek
„Egészen addig rettegni fogunk a szépség, a test elmúlásától, amíg nem találunk értékeket az élet megélésében, vagyis az öregedésben.”
2017-04-02
Ma már főállású író, korábban újságíróként bejárta a világot: beszélgetett világsztárokkal és hajléktalanokkal, politikusokkal és megrendítő sorsú nyugdíjasokkal is, tudósított Brüsszelből, a magyar Parlamentből és a párizsi divatbemutatókról. 2001-ben alapító-főszerkesztőként indította útjára a negyven országban megjelenő Elle magyar kiadását. Vass Virágot kérdeztük.
további részletek
„Sajnos voltam anorexiás, tudom, mi az őrület és mi a betegség.”
2017-03-31
Karafiáth Orsolya író, költő. Rendszeresen publikál a 24.hu, a wmn.hu online lapokban és a Nők Lapja magazinban. Aki egy sort sem olvasott még tőle (ez szinte kizárt), az is ismeri a nevét – őszinte és szókimondó nő, aki imád parókát hordani. A kilókkal ő is küzd néha, főleg, amióta letette a cigarettát pár hónappal ezelőtt.
további részletek
„Az evésnek nem szabad lemondásokkal járnia, szóljon inkább az élvezetről, méghozzá úgy, hogy nem ész nélkül habzsoljuk a káros alapanyagokat.”
2017-03-29
Szentesi Éva író, rákellenes aktivista, a WMN főmunkatársa, aki ráktúlélőként kendőzetlen őszinteséggel írt betegségéről és gyógyulásáról Hamvaimból című művében, most pedig gőzerővel dolgozik legújabb könyvén, amelynek a címe egyelőre titok. Évinek is feltettük a hét kérdést. Interjú.
további részletek
„Én azt próbálom tanítani, hogy a megjelenésben a legfontosabb, hogy pozitív legyél, mosolygós, ápolt, és egyenes derékkal vállald az életed.”
2017-03-28
Görög Ibolya 1987-től 1999-ig dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. 1992-től mint protokollfőnök irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Elméleti felkészültségét jelenleg a viselkedéskultúráról, a protokollról, a rendezvényszervezésről tartott előadásokon, írásokban hasznosítja, melyekben megosztja közönségével a – számos próbán szerzett – gyakorlati tapasztalatait is.
további részletek
„Nem szabad megvárni, amíg a külsőnk oltárán minden tönkremegy körülöttünk”
2017-03-26
Szurovecz Kitti író, a Meglepetés magazin újságírója. Korábban a fantasztikum világában alkotott, a tavaly ősszel megjelent új regényében már más irányba fordult: egy nő borderline-os férfival való szerelmi kapcsolatát írta meg, amiből az is kiderült, mennyire könnyű észrevétlen módon átlépni azokon a határvonalakon, amin túl már nem érezzük jól magunkat.
további részletek
„Ha nincs saját világod, benne a neked fontos dolgokkal, akkor elveszel.”
2017-03-23
Két lány édesanyja, népszerű írónő – a díjnyertes Arab-sorozat szerzője, akinek nagyon fontos az olvasók visszajelzése, és bízik abban, hogy „aki a kezébe veszi a könyveimet, az el tudja felejteni a hétköznapi gondjait, szórakozni tud, és megélni egy másik életet a főhősök által. Mert szerintem az olvasás erről szól: ahány könyvet olvasol, annyiszor élsz.” Interjú Borsa Brownnal.
további részletek
Interjú sorozatunk hamarosan indul!
2017-03-22
Az Antilányregény – Felnőtté válás és kilodráma 13 felvonásban című regény főhősének, Lizzie-nek meggyőződése, hogy kövér. Folyton csak az jár a fejében, mit ehet és mit nem – vagy mit kellett volna inkább ennie, miután elcsábult egy szelet sütire. Tizenévesen, huszonévesen és harmincéves korában sem uralja más a gondolatait, csak a fogyókúra, az edzés, és az, hogy ő még mindig nem elég vékony. Interjúsorozatunkban nőket kérdeztünk meg arról, elégedettek-e a külsejükkel, mennyire vannak harmóniában önmagukkal, továbbá arról, mi a véleményük a mai, média által közvetített szépségideálról.
további részletek
Jegyezzétek fel a naptárba: április 5, Púder Bárszínház!
2017-03-22
Okos emberek fontos témáról - na meg persze az Antilányregényről. Jönni szabad és erősen ajánlott!
további részletek
„Pokolian megalázó élmény minden egyes testre, kinézetre tett megjegyzés, főleg úgy, ha az ember kiszolgáltatott helyzetben van, például gyerek vagy terhes” – Interjú Hercsel Adéllal
2017-03-22
„Miért ne lehetne valakiről ugyanolyan fontos információ az, hogy szépirodalmat olvas, kedveli a Scorsese-filmeket meg az Ascher-rendezéseket, bringázik, jógázik, eszi a zöldséget, kedvence az Aréna pláza, de néha vesz egy-egy magyar tervezői darabot? Érezhető a társadalmi nyomás: választanod kell, hogy mit emelsz ki ezek közül, ha magadról beszélsz. Vagy a külső vagy a belső mélység, a kettő együtt nem megy.” – Mondja Hercsel Adél újságíró, a HVG munkatársa – fiatal feleség, és egy majdnem hároméves tündéri kislány, Rozika édesanyja.
további részletek
Téged mi csábít jobban: a szerelem vagy a hatalom? KÖNYVBEMUTATÓ
2017-03-14
A szerző hosszan tartó betegséggel küzdött, a regény megjelenése előtt néhány nappal elhunyt. A könyvbemutatón az ő emléke előtt tisztelgünk.
további részletek
Már előrendelhető A Quaestor-ügy!
2017-03-14
A legnagyobb magyar pénzügyi csalás története
további részletek
Júniusban érkezik a 2018-as Coelho naptár!
2017-03-08
Már előrendelhető!
további részletek
Csatlakozz Te is Jodi Picoult magyar rajongói közösségéhez!
2017-03-08
Szereted Jodi Picoult regényeit? Akkor csatlakozz hozzánk te is! Minden érdekességet és hírt megtalálsz nálunk a világhírű írónőről és regényeiről.
további részletek
NYERJE MEG LAKATOS ISTVÁN DEDIKÁLT FESTMÉNYÉT!
2017-02-28
Rendelje meg Pál Dániel Levente Az Úr nyolcadik kerülete című könyvét 2017. március 5-e vasárnap éjfélig a www.lira.hu oldalon, és legyen Ön a szerencsés, aki Lakatos István dedikált festményével lesz gazdagabb, amelyet a könyvborító elkészítéséhez álmodott meg a művész!
további részletek
Jubiláló íróbarátok közös turnéja!
2017-02-17
Az Athenaeum Kiadó két szerzője, Benyák Zoltán (Az idő bolondjai, A nagy illúzió) és Bíró Szabolcs (Non nobis Domine, Anjouk-sorozat) is idén ünnepli első regénye megjelenésének tizedik évfordulóját. Mivel az alkotók nemcsak közös kiadóhoz tartozó kollégák, de a magánéletben is kiváló barátok, ezért úgy döntöttek, tízéves írói születésnapjukat együtt ünneplik meg, méghozzá egy nagyszabású jubileumi könyvturnéval.
további részletek
A népszerű kultúrdetektív újra akcióban!
2017-02-17
Volt egy fiú… akinek emlékére a Karthago együttes 1981-ben megírta a Requiem című slágerét. A dal országos és nemzetközi sikereket aratott, a mai napig több ezer ember énekli a koncerteken, ihletőjére mégis nagyon kevesen emlékeznek. Ki volt a székesfehérvári koncerten elhunyt fiú?
további részletek
BAFTA-díjas az Oroszlán!
2017-02-13
Ismét túl vagyunk egy fontos díjátadón, az amerikai filmesek után a Brit Filmakadémia tagjai is díjazták az Oroszlánt.
további részletek
Már most díjnyertes a 6 Oscar-díjra jelölt Oroszlán!
2017-02-07
A több mint 6000 rendezőt magába tömörítő Amerikai Rendezők Céhe Garth Davist választotta az év legjobb elsőfilmes rendezőjének az Oroszlán című filmért. Tavaly ezt a díjat Nemes Jeles László kapta a Saul fiáért.
további részletek
Egyre biztosabbnak tűnik, melyik filmek kapnak majd Oscar-díjat
2017-02-07
Hogy a Kaliforniai álom folyamatosan nyeri az újabb és újabb díjakat, az a 14 Oscar-jelölés, a 7 Golden Globe-díj és a különféle szakszervezetek számtalan elismerése után senkit nem lep meg (nagyobb hír, amikor valahol véletlenül nem ez a film nyer mindent), de a hétvégén egy eddig sokkal kisebb port felvert film alkotói is elkezdhettek reménykedni. Az Oroszlán című, Indiában játszódó dráma jól szerepelt ugyanis mind az amerikai rendezők, mind pedig az operatőrök díjátadóján is.
további részletek
Jön a Fantasztikus világok, A sci-fi politológiája folytatása
2017-02-03
Tóth Csaba politológus szerkesztésében érkezik A sci-fi politológiája által kitaposott ösvényen a Fantasztikus világok, amelyben ezúttal is egy-egy fantasztikus világ társadalmát és politikáját vizsgálják majd a különböző szerzők tanulmányai.
további részletek
Háborúzunk idén Oroszországgal?
2017-01-26
Egy brit tábornok magyarul megjelent könyve kapcsán volt külügyminiszterek, szakértők elmélkedtek az orosz célokról, és szomorkodtak afelett, hogy Magyarországnak egy ilyen helyzetben külügyminisztérium helyett mangó-nagykereskedése van.
további részletek
Már előrendelhető a 6 Oscar-díjra jelölt film alapjául szolgáló könyv, az Oroszlán!
2017-01-25
Gratulálunk Nicole Kidmannek, Dev Patelnek és a film alkotóinak az Oroszlán 6 Oscar-jelöléséhez!
további részletek
Oroszország vs. NATO - Kölcsönös közeledés vagy fokozódó ellentétek?
2017-01-20
Az Athenaeum Kiadó és a Republikon Intézet konferenciája Sir Richard Shirreff 2017 - Háború Oroszországgal című könyvéről január 25-én 10 órától.
további részletek
KÖZLEMÉNY - Kakuk György búcsúztatása
2017-01-18
DK Sajtóiroda: Ezúton értesítjük a közvéleményt, hogy barátunk, elnökségi tagunk, egykori újságíró Kakuk György nyilvános búcsúztatása 2017. január 20-án pénteken lesz 15 órakor a Budapest Kongresszusi Központ Bartók termében (Budapest XII. kerület Alkotás u. 63-67.)
további részletek
Likó Marcell: Énekelt és el nem énekelt dalok – kötetbemutató viceó
2017-01-13
Nem jutottál el Likó Marcell könyvbemutatójára? Most megnézheted, milyen volt!
további részletek
2016 KULTkönyvtárgyai (TOP 10)
2017-01-11
Az év legszebb könyvei, amiket érdemes kézbe venni A listában az InstaVers - köszönjük!
további részletek
Münz András Szerelemszombat - könyvbemutató Vass Virággal
2017-01-04
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2017. január 11-én 18 órára a Hadikba, Münz András Szerelemszombat című kötetének bemutató beszélgetésére. A szerzővel Vass Virág író, újságíró beszélget. A könyv a helyszínen lesz először kapható!
további részletek
Gyász.
2017-01-03
Ma reggel tragikus hirtelenséggel elhunyt Kakuk György újságíró, politikus, az Athenaeum Kiadó szerzője. Őszinte részvétünk családjának, szeretteinek, minden hozzátartozójának!
további részletek
INSTAVERS KARÁCSONYI AJÁNDÉKCSOMAG
2016-12-08
Elindult az InstaVers karácsonyi ajándékcsomagja, amivel egy nehéz helyzetbe került irodalmi szervezetet szeretnénk támogatni, akik az elmúlt időszakban nagyban befolyásolták és segítették a kortárs fiatal irodalmat, és történetünk elejétől fogva támogatnak bennünket.
további részletek
Likó Marcell: Énekelt és el nem énekelt dalok – kötetbemutató az Írók Boltjában
2016-12-01
Az Athenaeum Kiadó bemutatója. Likó Marcell: Énekelt és el nem énekelt dalok (szerkesztette: Géczi János) A szerzővel és a szerkesztővel Szabó Tibor Benjámin beszélget.
további részletek
Athenaeum Kiadó könyvbemutató est
2016-12-01
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2016. 12. 09-én 17 órára a Fókusz Könyváruház emeletére, az Athenaeum Kiadó könyvbemutató estjére.
további részletek
Hercsel Adél díjat nyert!
2016-12-01
Hercsel Adél szerzőnknek, a hvg.hu újságírójának szívből gratulálunk az Új Európa Alapítvány Média a Tehetségekért Díjához!
további részletek
Bánó Attila könyvbemutató
2016-11-24
Könyvbemutató Pesterzsébeten a „Zöld Út” Caritas rendezésében.
további részletek
Pár hét alatt elkapkodták a Nobel-díjas kémet!
2016-11-19
Wisinger István A Nobel-díjas kém című dokumentumregénye hetek alatt eltűnt a könyvesboltok polcairól, a szerző óriási népszerűségnek örvend, rengeteg bemutatóra, dedikálásra hívják, a könyvét elkapkodták.
további részletek
Hock - Likó: Rock duó/ Az Énekelt és el nem énekelt dalok című kötet zenés bemutatója
2016-11-14
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. november 18-án 19 órára az Akvárium Klub VOLT Bárba, Likó Marcell (szerk. Géczi János) Énekelt és el nem énekelt dalok című könyvének zenés bemutatójára.
további részletek
Bíró Szabolcs könyvbemutató és road movie vetítés
2016-11-11
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2016. december 2-án 18 órára a Nem adom fel Cafe & Barba, ahol Bíró Szabolcs 2016-os székirodalmi könyvturnéjának filmjét vetítjük le, majd az újra megjelent, bővített és átdolgozott Non nobis Domine című kötetről beszélgetünk.
további részletek
Szurovecz Kitti Hópelyhek a válladon könyvbemutató
2016-11-02
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. 11. 05-én, szombaton 16 órára az ELTE Füvészkert Festetics-kastélyába, Szurovecz Kitti legújabb könyvének, a Hópelyhek a válladon című regénynek a bemutatójára.
további részletek
Rubin Eszter: Bagel könyvbemutató - „Mert menni mindig kell”
2016-11-02
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. november 19-én szombaton 16 órára a Werk Akadémiára, Rubin Eszter második kötetének, a Bagel könyvbemutatójára.Réz András filmesztéta, műfordító, író beszélget a szerzővel. A kötetből Csákányi Eszter olvas fel részleteket.
további részletek
Amikor a kövek beszélnek... Hajnal Géza Káépület - könyvbemutató
2016-11-02
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. november 22-én, kedden 18 órára a BME K épület első emeletének 74-es termébe, Hajnal Géza Káépület című kötetének bemutatójára.
további részletek
Hartay Csaba Holtág - könyvbemutató
2016-11-02
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. november 24-én, csütörtökön 18 órára az Ogre Bácsiba Hartay Csaba Holtág című kötetének bemutatójára. A szerzővel Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó igazgatója beszélget. Felolvas Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.
további részletek
Az InstaVers a Mediadesign verseny shortlisten!
2016-10-20
A Kreatív negyedik alkalommal hirdette meg a Mediadesign versenyt, amelyre weboldalakat, mobilapplikációkat, tévéműsorokat, magazinokat, kiadványokat és tartalomalapú marketingmegoldásokat vártak.
további részletek
Paulo Coelho: A kém – Könyvbemutató beszélgetés
2016-10-12
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. 10. 18-án, kedden, 18:00 órára a Hadik Kávéházba, Paulo Coelho A kém című könyvének bemutató estjére.
további részletek
Te tudod, hogy mitől jó – tényleg igazán jó – egy erotikus regény? Ezen az estén biztosan kiderül!
2016-10-12
Szőcs Henriette: A hűség a kutyáknak való – Egy szexturista feljegyzései – könyvbemutató est
további részletek
Mata Hari, A kém – Paraszoba
2016-10-12
Fejtsd meg a rejtélyt 33 perc alatt!
további részletek
Paulo Coelho új szárnyai
2016-10-12
Exkluzív interjú Paulo Coelhoval A szavak alkimistája újabb könyvvel lepi meg a világot. A kém című regényből megtudhatjuk, ki is volt valójában Mata Hari. A spanyolországi ELLE magazin svájci otthonában kereste fel a világ legismertebb íróját, hogy betekintést nyerhessünk mindennapjaiba.
további részletek
Leitner Olga: Púder nélkül - könyvbemutató Puzsér Róberttel
2016-10-04
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2016. október 15-én 18 órára a Púder Bárszínház alagsorába Leitner Olga Púder nélkül című könyvének bemutató estéjére.
további részletek
Wisinger István: A Nobel-díjas kém – Könyvbemutató beszélgetés
2016-10-03
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. 10. 11-én, kedden, 18:00 órára az MTA Könyvtár és Információs Központ konferenciatermébe, Wisinger István A Nobel-díjas kém című könyvének bemutató estjére.
további részletek
Tímár Gábor Isteni igazság című könyvének bemutatója
2016-09-30
Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. október 5-én 18 órára a Magyar Írószövetség Könyvtárába, Tímár Gábor Isteni igazság című kötetének bemutató estjére.
további részletek
Nem pornót szerettem volna írni, hanem erotikus szöveget
2016-09-27
Interjú a Librariuson Szőcs Henriettével legújabb könyvéről!
további részletek
A XV. század üzenete a ma emberének
2016-09-27
A Bárka Online Bíró Szabolcsot interjúvolta.
további részletek
Illetlenség berontani a halálba
2016-09-21
Részlet Hartay Csaba október 7-én megjelenő művéből!
további részletek
A hűség a kutyáknak való – egy szexturista feljegyzései
2016-09-21
Interjú Szőcs Henriette íróval legújabb könyvéről!
további részletek
Ezt faljuk mi
2016-09-21
A femcafé öt kedvenc könyvújdonsága, amit mindenkinek be kell szereznie!
további részletek
NYERJ EGY ALCOR MYTH LED E-KÖNYV-OLVASÓT!
2016-09-13
Egy szuper nyereményjátékot hoztunk, kattints a részletekért!
további részletek
Már csak 21 nap és itt a legújabb Coelho könyv!
2016-09-13
Legújabb regényében Paulo Coelho – aki több mint 220 millió könyvet adott már el a világ 160 országában – Mata Harinak, kora legkívánatosabb nőjének csodálatos és titokzatos életét tárja fel.
további részletek
Megújult a coelho.hu site!
2016-09-07
Szereted Paulo Coelho könyveit? Már alig várod, hogy megjelenjen a legújabb könyve?
további részletek
Kétségek között vergődő szerelmesek és gyilkosság szilveszter estéjén?
2016-09-07
6 őrült jó könyv az ősz első hónapjára!
további részletek
Miért jó nőnek lenni?
2016-09-07
Újabb exkluzív részlet Leitner Olga Púder nélkül című hamarosan megjelenő könyvéből!
további részletek
"Attól félünk, amit ismerünk" - a Glamour interjúja Kóbor Barbarával
2016-09-03
Miért éppen a domestic noir? Kóbor Barbarát a Glamour kérdezte Az utolsó nap éjszakájáról.
további részletek
Pataki Éva és Rubin Eszter dedikál a Pozsonyi Pikniken
2016-08-31
Az Athenaeum Kiadó és szerzői, Pataki Éva (Még egy nő Ami elveszett - Családregény, Nőből is megárt a nagymama, és megint nagymama) és Rubin Eszter (Barhesz) nagyon sok szeretettel várják az érdeklődőket a Líra Sátornál szeptember 4-én 14 órától dedikálásra, egy jó beszélgetésre. Rubin Eszter saját készítésű barheszét is megkóstolhatják a kedves vendégek!
további részletek
Elhunyt Gene Wilder
2016-08-31
83 éves korában elhunyt szerzőnk, a legendás színész, forgatókönyvíró, rendező Gene Wilder.
további részletek
Az éremnek mindig két oldala van: beszéljünk az anyaság árnyoldalairól
2016-08-31
Újabb exkluzív részlet a Púder című könyvből!
további részletek
Szinglinek lenni bűn vagy erény?
2016-08-23
Exkluzív részlet Leitner Olga szeptember 12-én megjelenő Púder nélkül című könyvéből!
további részletek
Mata Hari feminista megközelítése
2016-08-07
Paulo Coelho új könyvvel jelentkezik - már előrendelhető!
további részletek
"Hangemberből sok van. A valódi hősök éles helyzetekben születnek."
2016-08-07
Interjú T. S. Thomas-szal, a Londinium hercege írójával.
további részletek
Elindult a Twin Pekas titkos története Facebook oldal
2016-08-07
Hírek, érdekességek a sorozatról és a hamarosan megjelenő könyvről - csatlakozzatok ti is!
további részletek
Twin Peaks rajongók figyelem!!! Itt a könyv külföldi trailere!
2016-08-07
Magyarországi megjelenés: október 26-a. Már előrendelhető!
további részletek
Mozgalom a férfiak olvasásáért
2016-07-23
Készítsünk mémeket, ajánlókat, videókat, amelyek segítenek visszavezetni a férfiakat az olvasáshoz! hashtag: ‪#‎segitsdaferfit‬ Ha érdekel, olvasd tovább!
további részletek
Beveszik a regényírók az egri várat!
2016-07-20
Hamarosan kezdetét veszi egy nagyszerű rendezvény, érkezik a Gárdonyi-kör 2016. Bíró Szabolcsot, a Gárdonyi-kör ötletgazdáját kérdezték.
további részletek
Fantasztikus ‪akció‬, sok-sok Athenaeumos könyvvel!
2016-07-15
Kattintsatok és válogassatok kedvetekre!
további részletek
Sörimádók, figyelem!
2016-07-15
Mi a titka az igazán finom házi sörnek? Hogyan lehet otthon nagyon különleges és ízletes sört készíteni? Mucha Attila felfedi a titkot! Sörfőzés otthon - egyszerűen!
további részletek
Válás - embertelenné válás nélkül
2016-07-15
Nem tudod, hogyan válj el békésen a párodtól? Van megoldás! Tudatos elválás!
további részletek
Párizsban magyarként egy arab férfi oldalán
2016-06-30
Interjú Makai Ritával, a Határtalan szerelem Párizsban című könyv írójával
további részletek
"Ha akkor nem tudok megbékélni a halállal, nem tudtam volna túlélni"
2016-06-30
2013-ban a Fuck You Cancer! feliratú fotója bejárta az internetet. A 28 éves lánynál ekkoriban diagnosztizálták a végstádiumú méhnyakrákot, de ő elhatározta, bármennyire rosszak is az életesélyei, túléli. A betegségéről, annak körülményeiről pedig nyíltan fog beszélni.
további részletek
Sárkányok, farkasok és almák taroltak a borítók viadalán
2016-06-20
A magyar Norbert Winney könyve, az Athenaeum által gondozott Sárkányok, farkasok és almák utcahosszal nyerte a könyvheti borítóviadalat. A második helyre futott be a Fumax gondozásában érkező Vészmadarak Chuck Wendigtől, míg a harmadik hely a Főnix Könyvműhely antológiájáé, az Ajtók és átjáróké lett.
további részletek
4 könyv, amit el kell olvasnod idén nyáron - Otthon ne hagyd őket, ha strandra mész!
2016-06-20
A mi kedvenc nyári elfoglaltságunk a fürdőzés mellett a parton való olvasgatás. A víz illata, a kellemesen vagy éppen fullasztóan meleg levegő, és az a jóleső érzés, hogy pihensz, és csak az a dolgod, hogy belemerülj egy remek történetbe - szerintünk utánozhatatlan. Mivel erre a hétvégére igazi kánikulát ígérnek, ajánlunk 4 regényt: van köztük krimi, gondolatébresztő, történelmi és szerelmes/kalandos is. Kötelező magaddal vinned őket a strandra!
további részletek
Twin Peaks rajongó vagy? Akkor ezt nem hagyhatod ki! Már előrendelhető!
2016-06-20
Sólyom mondja: A mi kultúránkban a baglyok - néha egyszerűen csak baglyok. [De csak néha!]
további részletek
Voltál a Könyvhéten? Aha. És mit láttál? Rohamosztagosokat. Ahhha, persze
2016-06-14
És de tényleg, és de tényleg!
további részletek
„Megcsináltam magamnak ezt a végstádiumot”
2016-06-14
Szentesi Éva története annyira motivációs trénerek példázataira hajaz, hogy ha nem a saját szemem előtt játszódott volna le, alig hinném el.
további részletek
InstaVers – az első megosztható könyv – könyvbemutató a MONÓban
2016-06-06
Egy forradalmian új verskollekció, az InstaVers kötet bemutatója volt június harmadikán a MONO art&design centerben. Az InstaVers mozgalom ötletgazdáival és néhány, az antológiában szereplő költővel Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője beszélgetett.
további részletek
A MEGAMORV-SZTORI mögött az ember
2016-06-06
Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a MORVAI című könyv ünnepi bemutatójára 2016. 06. 10-én 14 órára. Helyszín: Rózsavölgyi Szalon (1052 Budapest, Szervita tér 5.)
további részletek
Ha csak egy könyvheti beharangozó videót nézel meg, ez legyen az!
2016-05-31
A 87. Ünnepi Könyvhéten a 4-es pavilonban megtalálható Athenaeum Kiadó és General Press Kiadó szokatlan teaser videót tett közzé. A 90-es évek egyik leglegendásabb reklámját, Geszti Péter és Berkes Gábor A szenzációs négyes című szpotját forgatták újra.
további részletek
A nő, aki elment a falig
2016-05-18
D. Tóth Kriszta írása Szentesi Éváról és kötetéről, a Hamvaimból című gyógyulástörténetről - megható sorok egy remek nőtől, egy remek nőről
további részletek
InstaVers-könyvbemutató
2016-05-18
Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. június 3-án 18:00 órára a MONO art & design galériába az InstaVers vers I képeslap I emlék című könyvének bemutató estjére.
további részletek
Star Wars rajongó vagy?
2016-05-18
Még nincs meg Tóth Csaba A sci-fi politológiája című könyve? Vagy már megvan, de szívesen dedikáltatnád a szerzővel, és meghallgatnál egy izgalmas beszélgetést vele, egy szuper Star Wars napon? Akkor gyere el a Lurdyba május 21-én!
további részletek
Bíró Szabolcs a Szent György Lovagrend tagja lett!
2016-04-27
2016. április 23-án Visegrádon, a királyi palota lovagtermében az Anjou Károly király által 690 évvel ezelőtt alapított, hivatalosan soha meg nem szüntetett, majd nyugvásából 1990-ben felvétetett Szent György Lovagrend tagjává avatták Bíró Szabolcs írót.
további részletek
Szentesi Éva Hamvaimból című könyvének bemutató estje
2016-04-27
Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. 05. 13-án 17:00 órára a KIOSK Budapest étterembe Szentesi Éva Hamvaimból című könyvének bemutató estjére.
további részletek
Az Athenaeum Kiadó toplistája a Könyvfesztiválon
2016-04-27
Kattints, és tekintsd meg a toplistát!
további részletek
Nagyszabású színpadi produkció készül A Bunkerrajzolóból!
2016-04-27
A Vad Fruttik zenekar frontembere, Likó Marcell élettörténetét és nemzedékének problémáit feldolgozó A Bunkerrajzoló című írásából: a veszprémi Pannon Várszínház és az Athenaeum Kiadó közös előadásának kőszínházi ősbemutatója novemberben lesz a veszprémi Hangvillában.
további részletek
Szereted a krimiket, a thrillereket? Valami igazán különlegesre vágysz?
2016-04-21
Akkor ezt az akciót neked találtuk ki!
további részletek
Mindenkinek kell egy Cimbi!
2016-04-21
Vásárolj és nyerj!
további részletek
Szuper vászontáska a készlet erejéig! Ki ne hagyd!
2016-04-21
Szereted a jó fantasyket? Még a sárkányokat is bírod?
további részletek
***FANTASZTIKUS AKCIÓK A KÖNYVFESZTIVÁLON!!!***
2016-04-21
Szuper könyveket vásárolhatsz már 490 forinttól!
további részletek
A Bunkerrajzoló nyerte Az év szépirodalmi könyve díjat
2016-04-14
A Magyar Könyvek Viadala Az év szépirodalmi könyve 2015-ben díját Géczi János: Bunkerrajzoló című élettörténet-rekonstrukciója nyerte meg. Gratulálunk!
további részletek
Kulka János kórházba került, nem tud részt venni a Könyvfesztiválon
2016-04-14
A színészt kedd este szállították kórházba, de már túl van az életveszélyen. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!
további részletek
A legjobb játékfilm díját nyerte Párizsban a Veszettek
2016-04-13
Goda Kriszta Veszettek című alkotása nyerte a legjobb játékfilm díját a párizsi FIFE nemzetközi filmfesztiválon, gratulálunk!
további részletek
Jandácsik Pál és az a bizonyos első
2016-04-12
Milyen érzés, amikor egy kezdő szerző a kezébe veheti első, professzionális könyvét, ami nem magán, hanem hagyományos kiadásban jelenik meg? Milyen érzés rálépni a szerzővé válás rögös útjára?
további részletek
Virág Emília a hétköznapi emberek bátorságáról
2016-04-12
Mikor vagyunk tehát bátrak? Minek kell ahhoz történnie szürke, unalmas hétköznapjainkban, hogy végre, egyszer az életünkben, mi is hőstettet hajthassunk végre? Ki kell mentenünk egy fuldoklót a folyóból? Netán elrántani valakit a négyes-hatos elől a Széll Kálmán téren? Nehéz kérdés ez, és minél több filmet néz az ember, annál inkább rájön, hogy mi, hétköznapi emberek, valószínűleg soha nem leszünk hősök.
további részletek
Az Athenaeum Kiadó programjai a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2016-04-11
Idén is nagy szeretettel várjuk minden kedves régi, és új olvasónkat a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!
további részletek
Verslavina könyvbemutató A magyar költészet napjára
2016-03-18
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2016. április 10-én vasárnap 17 órára a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermébe, ahol bemutatjuk a #Verslavina (A nő meg a férfi) című versantológiát.
további részletek
Versenyben a Magyar Könyvek Viadalán A Bunkerrajzoló!
2016-03-18
Szépirodalmat olvasni élmény, a gyönyörűen megfogalmazott mondatok és gondolatok okítják és a szép élvezetére nevelik az olvasót.
további részletek
Helló, Tajpej!
2016-03-09
És igen, jó, hogy vittük magunkkal kínaiul a hotel nevét, bár persze kézzel-lábbal is elkommunikálunk, illetve a helyiek is szívesen és hosszan válaszolnak nekünk kínaiul, amit eddig még mindig értelmeztünk valahogy. − Az Athenaeum Kiadó keddi bejegyzését a tajpeji könyvvásárról Peiker Éva szerkesztő írja.
további részletek
Kaidzsu és szerelem
2016-03-09
Európai szemmel eldönthetetlen, melyik kiadó mivel foglalkozik a könyvesen belül, a borítók szinte mind a tipográfiára épülnek, kép alig, legtöbbször egyáltalán semmi, hanem egy valamilyen alapszínen feliratok. Aki nem érti a nyelvet, képtelen ránézésre megkülönböztetni a nagyszótárt a pornóregénytől. Ha van itt egyáltalán utóbbi. − Az Athenaeum szerdai naplóját Szabó Tibor Benjámin írja.
további részletek
Játék, igen, csak nem gyerek
2016-03-09
"Megígértük egy kolléganőnknek (Judit, csak most, csak neked!), aki látott Tajpejről egy útifilmet, hogy megkeressük azt a tajvani gyorséttermet, ami európai szemmel érthetetlen, szürreális és felettébb mókás. Modern Toilet. − Az Athenaeum Kiadó csütörtöki naplóját Peiker Éva írja."
további részletek
Új könyv segít eligazodni a közösségi médiában
2016-03-04
A közösségi média nagykönyve esettanulmányokon és feladatokon keresztül vezeti be az olvasót a közösségi média minden aktuális kérdéskörébe, az oldalak kiválasztásától a trollok kezelésén át a nyereményjátékokig.
további részletek
XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - Athenaeum Kiadó
2016-03-04
Idén is nagy szeretettel várjuk minden kedves régi, és új olvasónkat a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!
további részletek
Rekord: százezrek olvasták a verslavina darabjait
2016-02-24
Debrecen – Van élet negyven felett is, legalábbis a költők szerint. Egy születésnapi köszöntésből indult az egész, és a végén egy kötetbe torkollott.
további részletek
Mekit keresni Dubaiban
2016-02-24
A még fiatal Tajpeji Könyvvásár szervezőinek célja az, hogy hamarosan ez legyen az a trade show, ahol az angolszász és európai tartalmakat becsatornázzák az ázsiai piacokra. Kína (és főleg India, a maga másfél milliárdos, angolul olvasó fogyasztóbázisával) vonzó legelő a világkönyves szakmának. − A héten az Athenaeum írja a naplót a Tajpeji Nemzetközi Könyvvásárról. A hétfőt Szabó Tibor Benjámin jegyzi.
további részletek
A masszázs illegális
2016-02-24
Gyalogutak, ösvények szabdalják itt a vadont, a helyiek sokszor nem is libegőznek, hanem földlépcsőkön másznak fel a Maokongra. Őket persze nem a dzsungel érdekli, hanem az erdő szentsége – a hegyen buddhista templomokat rejtenek a lombok. Volt egy bennszülött útitársunk a kabinban, ő imádkozni indult. − Az Athenaeum Kiadó szombati naplóját Szabó Tibor Benjámin írja.
további részletek
Naplóakadémia
2016-02-24
Egyébként szeretem az értő, építő kritikát, ha pozitív meglátásokkal támogatják írói munkámat, de ha észreveszem, hogy a kritikus irigy rám, személyeskedik és negatívan áll hozzá a művemhez, akkor sajnos meg kell válnunk egymástól. Ha külső támadás ér, akkor intézkedni szoktam. − Az Athenaeum Kiadó pénteki naplóját Hartay Csaba írja.
további részletek
A rózsa örök
2016-02-24
Umberto Eco győzött meg róla, hogy az út, amit kezdő íróként elképzeltem magamnak, nem jó. Hamis. Világéletemben faltam a könyveket, de ez az egy, A rózsa neve elég volt hozzá, hogy mindent, amit addig kigondoltam, szinte egy gombnyomással felülírjak. − Az Athenaeum Kiadó vasárnapi bejegyzését Bíró Szabolcs írja.
további részletek
KÖNYVBEMUTATÓ - Budapest: Hogyan építsd fel céged és önmagad az online térben?
2016-02-24
Várunk mindenkit szeretettel 2016. március 9-én 17:30-ra a Mazel Tovba!
további részletek
KÖNYVBEMUTATÓ - Veszprém: A közösségi média nagykönyve
2016-02-24
Várunk mindenkit szeretettel 2016. március 16-án 18:00-ra a Marica Kávéház és Étterembe!
további részletek
Megkérdeztük Szabó T. Annát és Lackfi Jánost
2016-02-16
Rendhagyó könyv jelent meg a napokban: Verslavina – A nő meg a férfi címmel. Ez a negyven vers – hol önfeledt nevetés, hol könyörtelenül őszinte tükör – nemcsak negyveneseknek!
további részletek
Hogyan mondjam el neked…?!
2016-02-10
Hódít a párkapcsolati kibeszélő kötet!
további részletek
Január 29-én pénteken átadták a Bárka-díjat
2016-02-04
Gratulálunk Orbán János Dénesnek!
további részletek
Tabutémák, amik a jó kapcsolat kötőanyagai is lehetnének
2016-01-27
Feleséggé, anyává válni. Szeretőnek lenni. Élethelyzetek, amivel így vagy úgy mindannyian találkozunk, mégis gyakran tabu mindaz, ami mögöttük van. Hercsel Adél fiatal újságíró, feleség és anya, két könyve szinte egyszerre jelent meg. Az AnyukaLand az anyaság útvesztőiről a Magyar Szeretők pedig a hazai hűtlenkedés természetéről ad átfogó, és igen szemléletes képet. Szeretetről, elhidegülésről, a megcsalás okairól, tabukról és megoldásokról is beszélgettünk.
további részletek
Idén is lesz székirodalmi könyvturné!
2016-01-27
Akik figyelemmel kísérik Bíró Szabolcs munkásságát, már sejthetik, hogy szerzőnk idén tavasszal is ún. „székirodalmi könyvturnéra” indul. Ahogy azt 2014 óta minden évben megteszi, úgy az idei január jó részét is szervezéssel töltötte, melynek gyümölcse egy kilenc állomást érintő könyvturné lett, magyarországi és szlovákiai magyar helyszínekkel vegyesen, április elejétől augusztus közepéig.
további részletek
Babiczky-Pfliegel Dóra a Mindmegette.hu új bloggere, kövessétek őt - egészséges és finom ételek receptjeit hozza nektek!
2016-01-26
"A tudatos táplálkozásnak köszönheti, hogy anya lett. A nagyobbik lánya az asztmatikus tünetei megszűntek a tudatos étkezésnek köszönhetően - így az egészséges életmód népszerűsítése lett a hivatása. Babiczky-Pfliegel Dóra a Mindmegette.hu új bloggere!"
további részletek
Outcast - Kitaszítottan a világhírig KÖNYVBEMUTATÓ A GÖDÖRBEN!
2016-01-26
Egy nagyszerű zenész és egy kiváló prózaíró találkozása az életrajzkészítés boncasztalán.
további részletek
Amikor lemeztelenítve állunk a partnerünk előtt és egy hang sem jön ki a torkunkból
2016-01-19
Honnan tudom, hogy egy kapcsolati krízis esetén túl hamar szedem a sátorfámat vagy még érdemes lenne maradni és megoldani a helyzetet? Hogyan mondjam el a másiknak, mi bánt, ha rendszeresen vitába fulladnak a beszélgetéseink? Megoldhatjuk-e magunk a (párkapcsolati) problémáinkat vagy mindenképpen érdemes terapeutához fordulni? Mindezekről Csapody Kingával beszélgettünk, a Hogyan mondjam el neked…?! című párkapcsolati kibeszélőkönyv kapcsán.
további részletek
Csak egy ajándéknak indult - Verslavina, és százezrek játéka lett belőle
2016-01-19
Óriási érdeklődést váltott ki, több százezres látogatottságot hozott, számtalan hozzászólást, like-ot eredményezett a Facebookon. Két magyar költő öt nap alatt felforgatta egymásnak játékosan felelgető verseivel a közösségi oldalt. Szabó T. Anna és Lackfi János előbb a negyvenes korosztály nehézségeiről, majd a férfi és nő társadalmi szerepvállalásairól, -kényszereiről verselt hol komolyan, hol fricskát vetve – a „versengésbe” aztán bekapcsolódott több neves írótárs és sok laikus poéta is. A verslavinából mindeközben élénk verstani és társadalmi párbeszéd kerekedett, például a „nőci” szó használatáról. A verspárbaj legjobb szövegeiből már egy kötet is összeállt, februárban jelenik meg az Athenaeum Kiadó gondozásában. A poémagörgeteg elindítóit kérdeztük a költészet hatalmáról.
további részletek
Törzsvásárlói akció, 30% kedvezmény!
2016-01-12
Vásároljátok meg könyveinket most 30% kedvezménnyel!
további részletek
Bárka-díjat nyert Orbán János Dénes
2016-01-12
A Bárka szerkesztősége 2000-ben alapította a pénzjutalommal járó díjat, amelyet minden év végén ítél oda azon, a laphoz hosszabb ideje kötődő, szerzőknek, akik az adott évben is jelentős publikációval, publikációkkal gazdagították a folyóiratot és olvasóit.
további részletek
Likó Marcell a Playboy Man of the Year jelöltjei között!
2016-01-12
Öt kategóriában öt olyan férfi kapja meg a Playboy Man of the Year díjat, akik kiállásukkal, habitusukkal és intelligenciájukkal megtestesítik mindazt, amit a Playboy képvisel: a hedonizmust, a nyitottságot és azt a fajta szabadságot, amely éppen addig terjed, amíg nem korlátoz másokat.
további részletek
Ilyennek látta a 2015-ös évet Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője
2016-01-12
“Fogadásból elolvastam az MS-DOS 1.0 (egy régi operációs rendszer) forráskódját – az tényleg megtisztított.” Irodalmi élmények, botrányok, sikerek és tervek – azaz ilyennek látta a 2015-ös évet Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője.
további részletek
Mr. Bustát olyanok is hallgatják, akik egyébként utálják
2015-12-22
Mr. Busta neve nem csak azoknak cseng ismerősen, akik kedvelik a zenéjét, a rapper köré az elmúlt években önálló brand épült. Szabadszájú, kegyetlenül őszinte, és bár nem hisz az erőszakban, úgy véli, vannak olyan esetek, amikor nincs más választás. Kordik Zsolt többek közt a szakma széthúzásáról, a fiatal generációk felöleléséről, példamutatásról és életrajzi könyvéről mesélt az Origónak.
további részletek
Nem találtál még ajándékot valamelyik családtagnak, barátnak, ismerősnek? Jön a gyors segítség!
2015-12-22
Karácsonyra könyvet ajándékba? Igen! Tuti tippek, ezekkel nem lehet melléfogni.
további részletek
Azért váljak el, hogy aztán az új pasi lehugyozza a tujámat?
2015-12-22
Az elhidegüléstől egyenes út vezet a megcsalásig, a kezdetben izgalmas viszony azonban egy idő után teherré válik, és a legtöbben nem hagyják el érte a régi kapcsolatukat. Sőt, sokszor éppen a régi kapcsolaton segít egy szerető. Ez a képlet rajzolódik ki Hercsel Adél Magyar szeretők című riportkönyvéből, amelyben tíz nő és tíz férfi mesélte el saját félrelépésének történetét.
további részletek
Az emberi természet tudója
2015-12-17
Nem hároméves korban ér véget a gyereknevelés, ellenkezőleg, éppen akkor kezdődik.
további részletek
“Túl kevés a humor is, túl kevés a kedélyesség”
2015-12-16
Igen, az a baj, hogy az irodalomoktatás egyrészt prűd, másrészt pedig túlságosan szakmai. A tankönyvek borzalmasak. Ne elitbölcsészt akarjunk nevelni minden nebulóból, hanem olvasót.” A Swedenborg kávéház szerzőjével, Orbán János Dénes íróval Ayhan Gökhan beszélgetett.
további részletek
DEDIKÁLÁS - Czető Bernát László, Géczi János, Görög Ibolya és Likó Marcell
2015-12-16
Sok szeretettel várunk mindenkit december 18-án 19 órára az Europarkba (Líra Könyvesbolt - első emelet) ahol dedikálnak szerzőink.
további részletek
Aki szétszeretkezte a transzszilván nyavalygást
2015-12-07
"Orbán János Dénes könyvbemutatóján jól megfért egymás mellett svéd metafizika és duhaj pornóköltészet, amiképp szó esett még Kolozsvárról, ivászatról, Faustról, kocsmákról és megannyi vonatkozásáról az OJD-univerzumnak. Az írót Nyáry Krisztián kérdezgette, Nagy Koppány Zsolt és Farkas Wellmann Endre parodizálta."
további részletek
Lepd meg karácsonyra anyukádat, tesódat vagy barátnődet egy szuper csajos könyvvel és nyerj!
2015-12-05
Hannah Brown nem csak szókimondó és vicces tévériporter csaj, hanem fantasztikus ajándékokkal is meglep most benneteket!
további részletek
Ahány arc, annyi történet
2015-12-04
Az Athenaeum Kiadó zenés ünnepi estje
további részletek
Kávéházi pillanatok... meg egy kis dzsessz : Maros András zenés kötetbemutatója a Jedermannban
2015-12-02
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2015. december 8-án 18 órára a Jedermann Caféba, ahol Maros András Kávéházi pillanatok című könyvéről Király Levente beszélget a szerzővel.
további részletek
10 könyv karácsonyra édesanyádnak
2015-11-30
Íme, 10 könyv az ünnepi forgatagban, aminek egész biztos, hogy örülni fog az a nő, vagy édesanya, aki megtalálja a karácsonyfa alatt!
további részletek
Szuper könyvek a szerelmednek karácsonyra
2015-11-30
Nincs ötleted, milyen könyvvel lepd meg karácsonyra a csajodat-pasidat? Íme, öt-öt választás mindkét nemnek, amivel nem lehet melléfogni!
további részletek
Orbán János Dénes – A Swedenborg kávéház könyvbemutató est
2015-11-30
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt december 4-én 18 órára az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójába, ahol Orbán János Dénessel Nyáry Krisztián fog beszélgetni A Swedenborg kávéház című könyvéről.
további részletek
Mr. Busta – Magadnak írod a sorsod – könyvindító dedikálás Mr. Bustával és Horváth Gergellyel
2015-11-17
Szeretnéd már a boltokba kerülés előtt, a szerzők dedikálásával kézbe venni a Mr. Busta-könyvet?
további részletek
Pirner Alma Rúdtánc – könyvbemutató
2015-11-17
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt november 25-én 18 órára a Dollhouse Boudoir Stúdióba, ahol Pirner Almával Szily Nóra fog beszélgetni Rúdtánc című könyvéről.
további részletek
Mészáros László Sikerre születtem – könyvbemutató
2015-11-17
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt november 26-án 18 órára a Márványmenyasszony étterembe, ahol Mészáros Lászlóval Zentai Gábor fog beszélgetni Sikerre születtem című könyvéről.
további részletek
Orbán János Dénes – A Swedenborg kávéház könyvbemutató est
2015-11-17
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt december 4-én 18 órára az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójába, ahol Orbán János Dénessel Nyáry Krisztián fog beszélgetni A Swedenborg kávéház című könyvéről.
további részletek
Tóth Vera: Imádom habzsolni az életet és ez látszik is rajtam - Elviszlek magammal, D. Tóth Kriszta műsora
2015-11-05
Beült mellém az autóba, és azonnal vallani kezdett. Tóth Vera olyan szinten nyílt és őszinte egyéniség, hogy nekem kellett arra vigyáznom, nehogy olyasmit mondjon a kameráink előtt, amit aztán megbán. Nemrég megírta a könyvét a pszichés összeomlásáról, és én tele voltam kérdéssel. Tényleg meg akarta ölni magát?
további részletek
A legbrutálisabb magyarországi sátánista gyilkosság elkövetőjével barátkozott a metálsztár?
2015-11-03
Október 30-án a budapesti Jónás Kézműves Sörházban mutatta be a mezőkovácsházi indulású, de ma már a világ legnagyobb metálfesztiváljain headliner Ektomorf együttes az Agressor című új albumot, az erről a lemezről elnevezett, 12%-os Agressor sört és a frontember Farkas Zoltán kalandos és tanulságos életéről szóló, Kiss László író által jegyzett Outcast című könyvet.
további részletek
Laboda Róbert dalszövegeivel „tévednek” Kassán
2015-11-02
November ötödikén, csütörtökön mutatja be a kassai Thália Színház William Shakespeare Tévedések vígjátéka című komédiáját Nádasdy Ádám fordításában. A dalszövegeket Laboda Róbert szerezte, az előadást a budapesti Léner András állította színre.
további részletek
Egy moly beszámolója Kati Hiekkapelto Kolibri című könyvének bemutatójáról
2015-11-02
Mivel én is épp olvastam a Kolibrit, és csábított a lehetőség, hogy ezzel a különleges szerzővel személyesen is találkozzak, elmentem a péntek esti Athenaeum könyvbemutatóra.
további részletek
Tóth Vera: „A lelkemben béke van, mert mindenkinek megbocsájtottam”
2015-11-02
Október 9–én jelent meg az Athenaeum kiadó gondozásában Tóth Vera Gyémánt című könyve, amelyben a legőszintébben mesél eddigi életének jelentős történéseiről.
további részletek
Kirekesztettségből világsikerre tört Farkas Zoltán
2015-10-26
A roma származású vidéki fiú bandája mára a világ egyik leghíresebb magyar metálzenekar, külföldi koncertjeiken több tízezer ember csápol egyszerre, holott egy pár évvel ezelőtt, itthon volt, hogy a zenekar egyik tagját meg is dobálták a származása miatt. A Mokka vendége volt a stúdióban Farkas Zoltán, az Ektomorf énekese, gitárosa.
további részletek
Tudtátok, hogy egy irodalomtörténész adta a HIMYM magyar címét?
2015-10-15
Így emlékszik vissza a címadásra Hermann Zoltán
további részletek
"A másik én" pályázat videói
2015-10-09
Sorban érkeznek felhívásunkra a jobbnál jobb videót, nézzétek meg őket, és szavazzatok a kedvencetekre a Facebookon!
további részletek
Az Olvasás éjszakája 2015
2015-10-02
Október 10-én Olvasás éjszakája! Gyertek, szuper programok lesznek!
további részletek
Magyar szeretők – Hercsel Adél interjú
2015-10-01
Október 6-án megjelenik Hercsel Adél új könyve a Magyar szeretők. Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról.
további részletek
Mi a boldog és elégedett élet titka? – Interjú Bíró Szabolcs kerekes székes íróval
2015-09-30
Bíró Szabolcs az az ember, akinek életéből mindig tudok motivációt meríteni, ha az álmok megvalósításáról van szó. Még gimnáziumban ismertem meg, már akkor is nagy álmodozó volt, aki az iskolapadból mára sikeres íróvá, hobbizenésszé, művelődésszervezővé nőtte ki magát.
további részletek
"Nem akartunk itthon belefulladni abba, ami nem megy"
2015-09-30
Nem a hazájában lett próféta, de októberben Magyarországon is könyv jelenik meg az életéről.
további részletek
Leitner Olga Bakker, azok a csodddálatos férfiak! című könyvének bemutatója
2015-09-21
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október elsején 18 órára a Fókusz Könyváruházba, ahol Leitner Olgával Borsos-Kőszegi Erika pszichológus beszélget majd legújabb könyvéről.
további részletek
"A másik én" kihívás
2015-09-17
250.000 Ft összdíjazású játék Youtube vloggereknek
további részletek
Részlet a Londinium hercegéből
2015-09-09
Pár másodpercig csak szótlanul ülünk, én azt várom, Marv mikor vallja be, hogy az egész sztori csak beteg fantáziájának a szüleménye. De ehelyett múltba révedő tekintettel folytatja.
további részletek
Így halásztunk mi
2015-09-06
Videó az Athenaeum Kiadó szerzőválogatójáról
további részletek
Nem várt eredményt hozott az Athenaeum első szerzőválogató piknikje, a Gyöngyhalász!
2015-08-31
Az augusztus 28-án (a gödi Ilka csárdában) késő délutánig elhúzódó, jó hangulatú rendezvény szakmai értelemben is rendkívül sikeressé vált, a zsűri (Kónya Orsolya, Peiker Éva, Szabó Tibor Benjámin szerkesztők, valamint Fonyódi Tibor író, forgatókönyvíró, a zsűri tiszteletbeli elnöke) legszívesebben egyik pályázót sem engedte volna el. Mind a művek, mind a prezentációk rendkívül magas színvonalúak voltak.
további részletek
Jonasson-rajongók figyelem!
2015-08-25
A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt 12. kiadása kerül boltokba a héten,és az ősz végén valami olyat hozunk Nektek, aminek nagyon fogtok örülni!
további részletek
Pozsonyi Piknik az Athenaeum Kiadóval
2015-08-25
Mindenkit sok szeretettel vár Hatala Csenge, Géczi János és Likó Marcell (a Vad Fruttik énekese) szeptember 5-én 14 órától a Pozsonyi Pikniken!
további részletek
Szeptember elsején érkezik a Londinium hercege
2015-08-25
Nagy Britannia kietlen romjain áll Londinium sötét metropolisza, amely az emberi civilizáció utolsó mentsvára.
további részletek
NYERJ PAULO COELHO KÖNYVET!
2015-08-24
Ma ünnepli születésnapját Paulo Coelho ezért egész héten egy játékkal kedveskedünk nektek. Figyeljétek a Facebook oldalunkat!
további részletek
Szarvas város kulturális életéért díjat nyert Hartay Csaba!
2015-08-14
Hartay Csaba a Facebook oldalán tette közzé a nagyszerű hírt!
további részletek
Régi kedvencek új köntösben!
2015-08-14
Jodi Picoult bestsellerei új borítóval ismét kaphatóak!
további részletek
Augusztus 27-én érkezik a Csodalány!
2015-07-31
Augusztus végén jön Jodi Picoult új könyve a Csodalány! Íme az első részlet a műből.
további részletek
GYÖNGYHALÁSZ szerzőválogató piknik az Athenaeum Kiadó szervezésében
2015-07-28
Szeretettel meghívjuk az Athenaeum Kiadó minden szerzőjelöltjét a kiadó kézirat- prezentációs délutánjára, a gödi Ilka csárdába!
további részletek
10 könyv nyárra az Athenaeum Kiadótól – második rész
2015-07-16
Ha már meguntad a strandolást, vagy csak éppen kifeküdnél napozni kicsit, szeretettel ajánljuk olvasnivalóinkat, legyen a nyaralás élmény!
további részletek
Regisztráljon és nyerjen!
2015-07-16
Hónapok, esetleg már évek óta küzdesz azért, hogy a két csík megjelenjen a teszten? Még mindig nem történik semmi, pedig úgy érzed, már mindent kipróbáltál?
további részletek
Kiadói trendek és horizontok - rólunk (is) írták
2015-07-15
A kiadókkal online könyvmolyságom előtt nem sokat foglalkoztam, és nem is nagyon ismertem őket. Persze tudtam néhány nevet, esetleg párnál a főbb témákat és műfajokat, amikben mozognak, de ennél mélyebben csak később merültem bele. Az elmúlt években elég sok új kiadó is alakult, és néhány elég jól ki is nőtte magát, köszönhetően a jó könyveiknek, jó marketingnek, befektetett munkának.
további részletek
Viseletek az Anjou-korban - III. rész: A férfi háborúba megy
2015-07-15
Folytatódik az Anjouk.hu tudástárának eddigi legközkedveltebb cikksorozata, mely a XIV. század első felének viseleteit veszi górcső alá, méghozzá gazdag képanyag segítségével.
további részletek
Paulo Coelho 9 legfontosabb tippje utazáshoz
2015-07-15
Nagyon korán rájöttem, hogy számomra az utazás a legjobb mód a tanulásra. Még mindig egy zarándok lelke lakozik bennem, és arra gondoltam, hogy e blogbejegyzés formájában megosztok pár leckét, hátha hasznosnak bizonyulnak a hasonló zarándok lelkeknek.
további részletek
Írjunk recenziót, de hogyan?
2015-07-15
Recenziót írnál, de hogyan is kezdj hozzá, milyen szempontokra figyelj? Több kiadónak is feltette a kérdést Adri, köztük nekünk is.
további részletek
10 könyv a nyárra az Athenaeum Kiadótól – első rész
2015-07-08
Ez a nyár sem más, mint a többi – tombol a kánikula, és az emberek elözönlik a strandokat és a vízpartokat, vagy éppen nyakig felöltözve és betakarózva üldögélnek a takaró alatt a hidegben –, ezért összeállítottunk olvasóinknak egy tízes listát az Athenaeum Kiadó könyveiből, melyek garantált szórakozást nyújtanak a fentebb említett két eset bármelyikében.
további részletek
Lesz vajon Harmadik sírhant?
2015-07-07
Rajtunk nem fog múlni - csakis rajtatok áll! Előrendelésre fel!
további részletek
Lakótársat keresel? Vagy éppen új albérletbe fogsz költözni?
2015-07-03
Akkor itt a tuti könyv, amit neked találtak ki! Az Éjjel-Nappal Budapest Lalija minden tippet és trükköt megoszt veled arról, hogyan és milyen szempontok alapján találhatsz a megfelelő bérlőtársakra, de arra is, hogyan lehetsz „ideális” jelölt egy új albiban. Humor, móka és kacagás – ki ne szeretne jó hangulatban élni együtt másokkal?
további részletek
Szeretsz játszani a mobilodon?
2015-07-03
Legyőzöl bárkit, sokkal ügyesebb és gyorsabb vagy, mint a többiek? És még könyveket olvasni is szeretsz? Akkor itt a helyed!
további részletek
A Half a king - Az uralkodó nyerte a Locus-díjat ifjúsági regény kategóriában!
2015-06-30
A Locus magazin Joe Abercrombie regényét találta a legjobbnak young adult kategóriában.
további részletek
Hatala Csenge könyvbemutató és dedikálás Szegeden
2015-06-26
Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket Hatala Csenge Hírzárlat - A balassagyarmati túszdráma című könyvének bemutatójára. A szerzővel Tráser László újságíró fog beszélgetni.
további részletek
Elindult Babiczky-Pfliegel Dóra blogja, sok recepttel és érdekességgel!
2015-06-26
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon - szuper jól hangzik, ugye?
további részletek
Ma indul a XV. Völgységi Könyvfesztivál!
2015-06-26
3 napos könyv- és kézműves kavalkád, színes kulturális programokkal családbarát környezetben - az Athenaeum kiadó standját is megtalálhatjátok!
további részletek
Ugye, már ti is várjátok Lali könyvét?
2015-06-23
Az ÉNB sztárja tip-top kis albérletkalauzt írt, rengeteg humorral, sok ötlettel, megfűszerezve egy csipetnyi belső információval Magyarország kedvenc tévésorozatáról.
további részletek
Bosszú - Geekz könyvek - elektronikus könyv
2015-06-23
Megjelent! Nektek megvan már?
további részletek
Egy fontos kérdés, fontos válasz
2015-06-23
"Nagyon szeretem az Önök könyveit, de úgy érzem, kezdenek elmenni egy rossz irányba. Pirner Alma meg Csóró Lali nem hiszem, hogy olyan emberek, akiknek a „könyvei” az Önök profiljába illenének. Csalódással kell ezt látnom. Ahogyan egy olvasó is írta, remélem nem Önök lesznek az új Ulpius…"
további részletek
Paulo Coelho ingyen adja a könyveit!
2015-06-12
Az ezoterikus útkeresés nagymestere talán megérzett valamit, amit eddig csak kevesen vagy szinte senki.
további részletek
Földi Andrea grafikus, az Athenaeum Kiadó művészeti vezetője nyerte el idén a Tamás László Emlékdíjat
2015-06-03
A Szép Magyar Könyv 2014 Verseny főzsűrije meghozta döntését, amely alapján Szépirodalom kategóriában oklevelet nyert a Rügy – A tyúk, aki repülésről álmodott című kiadványunk, továbbá a kötet borítójának tervezője, Földi Andrea nyerte el a Tamás László Emlékdíjat.
további részletek
Szerkesztőségi anzix 7.
2015-05-28
Let’s kifli. Kicsit személyes a sztori. Kovács Esztert mint Csapody Kinga (: a feleségem) barátnőjét ismertem meg, a veszprémi Sport kocsmában találkoztunk először (micsoda velős pirítóst adnak ott, te jó ég, szinte megszólal!).
további részletek
Szerzői anzix 6. Óriás csak egy van - Laboda Róbert jegyzete
2015-05-27
Gyermekkoromban sok időt töltöttem a nagyszüleimmel.Rengeteget foglalkoztak velem mint kis nebulóval. A nagyapám volt számomra az az óriás, aki először tanított labdába rúgni, akinek legelőször nyaltam bele a borospoharába, aki számomra az első és az utolsó végtelen lett.
további részletek
Szerzői anzix 7. A hetedik napon - Babiczky-Pfliegel Dóra jegyzete
2015-05-27
Gyere, most tudok veled lenni. Fogni a kezed és menni az esőben, gumicsizmában pocsolyában ugrálni, arcunkat az esőbe tartani. Nem baj, ha vizes lesz a nadrágod, majd megszárad, nem baj, ha saras lesz a ruhád, majd kimossuk, nem baj, ha most délután nem alszol. Most semmi sem baj.
további részletek
Szerkesztőségi anzix 6.
2015-05-26
Nemere István nevét mindenki ismeri. Ő az az író, akinek ha megfogan az agyában egy gondolat, azt nagy valószínűség szerint papírra is veti, és menten rittyent is belőle legalább egy regényt.
további részletek
Mobilon játszható lövöldözős applikációt kapott Nemere István a kiadójától
2015-05-26
Az Athenaeum Kiadó gondozásában május 22-én jelent meg a 70 éves Nemere István egyedülálló könyve, az Őrült regény, amelyet a kiadó kiegészített egy ingyenesen letölthető mobiljátékkal (androidra és ios-re), a Mad Nemerével.
további részletek
Bánó Attila A tudós és a zöldhajú lány című könyvének bemutatója
2015-05-26
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt június 6-án 16 órára a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café-ba, ahol bemutatjuk Bánó Attila legújabb könyvét A tudós és a zöldhajú lányt. Bánó Úrral Gálvölgyi Eszter fog beszélgetni.
további részletek
Hercsel Adél AnyukaLand könyvbemutató
2015-05-17
Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt Adél Hercsel író, újságíró AnyukaLand című könyvének bemutatójára, május 30-án 16 órától az Allé Bevásárlóközpontban található Libri könyvesboltba. (I. emelet)
további részletek
Hatala Csenge: Hírzárlat - Könyvbemutató
2015-05-17
Különleges helyszín, különleges bemutató!
további részletek
Aranykönyv 2015
2015-05-17
Köszönjük, hogy szavaztatok ránk, és voksolni továbbra is ér! A következő forduló vége május 18.
további részletek
Goodlike és a Half a King
2015-05-13
Óriási büszkeség számunkra, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb online videósztárja, Goodlike Marci elolvasta a Half a Kinget - és tetszett neki! Köszönjük Marci!
további részletek
Fontos és egyedi vagy nekem
2015-05-08
Légrádi Ildikó Szerelemkonyha (Athenaeum Kiadó, 2015) könyvbemutatója – a szerzővel Kadlecsik Zoltán beszélget
további részletek
Szerzői anzix 5.
2015-05-07
„Bocsánat, arrébb tudnál, kérlek menni? Éppen oda szeretnék állni a kocsival” – zökkent ki az elmélkedéseimből egy nő, az autója ablakán kihajolva. „Persze” – válaszoltam, ahogy felemelkedtem a kabátomról, amit majd’ félórája terítettem az aszfaltra.
további részletek
A Bunkerrajzoló
2015-05-06
A Gizella Napok nyitónapján, kedden délután mutatták be Géczi János A Bunkerrajzoló – Likó Marcell – élettörténet-rekonstrukció című kötetét a Hangvillában.
további részletek
Könyvfesztiváli beharangozó
2015-05-03
Idén is nagyon sok programmal és különleges meglepetésekkel várunk benneteket a könyvfesztiválra!
további részletek
Szerzői anzix 4.
2015-04-30
Kár, hogy ma már nem divat a kalendárium. Kár, hogy nem divat ma már a kalendárium, pedig ha az lenne, akkor mindig tudnánk, hogy aznap hogyan kell éreznünk magunkat. Mindannyian biztonságban lennénk, és nem tévesztenénk szem elől semmi fontosat.
további részletek
Nagyszerű hírünk van!
2015-04-29
Az Új Könyvpiac legfrissebb számában beleolvashattok Tiffany Reisz Az Úrnő és Árvay Gréta Elmerülve című könyvébe!
további részletek
Könyvajánló videó Hatala Csenge Hírzárlat című könyvéhez
2015-04-29
A CseDo Films jóvoltából könyvajánló kisfilm készült a májusban megjelenő Hírzárlat című, az 1973-as balassagyarmati túszdrámáról szóló könyvhöz.
további részletek
Köszönjük!
2015-04-29
Az Athenaeum Kiadó 2015. április 26-án 10:00 órai kezdettel a Millenáris Parkban, a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében mutatta be Hartay Csaba Nem boci! című könyvét. A könyvbemutató zárásaként a kiadó elárverezett két, a kötet illusztrációs grafikából készített művészi nyomatot. A grafikákat az alkotó, Földi Andrea ajánlotta fel.
további részletek
Íme az Athenaeum könyvfesztiváli toplistája
2015-04-29
Lezajlott a könyvfesztivál, mi pedig most megmutatjuk, mely könyvek voltak a slágerek idén tavasszal nálunk.
további részletek
Középkori lovagi torna
2015-04-29
A 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendhagyó könyvbemutató-kiegészítő programot is láttunk a Debreczeni Dósa Bandérium és a Csallóközi Anjou Károly Bandérium előadásában.
további részletek
Szerzői anzix 1. avagy Kolozsi László: Egy könyv utóhatása
2015-04-10
Február végén átjöttek hozzánk Gácsék. Gácsékat az oviból ismerjük, a gyerekeink egy csoportba járnak, Gács anyuka és Gács apuka is konduktor a Pető Intézetben. Gács anyuka többször volt már fönn nálunk, a férje akkor először. Mivel én böjtöltem, Gács anyuka meg vegetáriánus, ráadásul rajongói a francia kultúrának, quiche volt a vacsora. Elfogyasztottuk, boroztunk, a gyerekek elvoltak a gyerekszobában a playmobil várral. Nem voltak csöndesek ugyan, kurjongattak, folyt a csata, de igazából az lett volna gyanús, ha csöndesek.
további részletek
Szerzői anzix 2. avagy Bíró Szabolcs: Útra fel! Avagy minden könyv egy új utazás…
2015-04-10
Számomra legalábbis az, mindenféle értelemben. Utazás már akkor, amikor anyagot gyűjtök az új történethez, bújom hozzá a szakirodalmat, kipróbálom a korabeli dolgokat, hogy autentikus képet festhessek róluk – elmerülök egy régmúlt történelmi korszakban. Utazás, amikor hónapokig írom a regényt, a szereplőivel élek, velük kelek és fekszem. És szó szerinti utazás, amikor a kész könyvvel felkerekedek, hogy ún. „könyvturné” keretein belül vigyem körbe, mint eleink a véres kardot, két ország számos településén, könyvbemutatókat és dedikálásokat tartva.
további részletek
Szerzői anzix 3. Bánó Attila: Történelem, humor, abszurditás?
2015-04-10
Igent mondtam az Athenaeum blogjában való megtisztelő szereplésre, és azóta is erős kétségek között hányódom amiatt, hogy vajon meg tudok-e felelni az elvárásnak. Nem vagyok ugyanis blogozós fajta. Közelebb áll hozzám a bezárkózás, az olvasás, a kutató- és gyűjtőmunka eredményeiben való elmélyedés, majd a felhalmozott információk kézirattá formálása. Már ami a könyvírást illeti.
további részletek
Az év legtitokzatosabb könyvbemutatója!
2015-04-10
Az Athenaeum Kiadó szeretettel meghívja Árvay Gréta Elmerülve (A Mystique Club) című erotikus regényének könyvbemutató estjére! Időpont: 2015. április 16-án 19:00 órától Helyszín: Kolor (Gozsdu-udvar— Budapest, Király utca 13.)
további részletek
Szerkesztőségi anzix 5. Bíró Szabolcs és a múlt hatalma
2015-04-09
Amikor elkezdtem olvasni Bíró Szabi történelmi regényét, az Anjouk bevezető részét, már az első fejezetnél tudtam: nagyon szerencsés vagyok, hogy én lehetek a kötet szerkesztője.
további részletek
A Petőfi TV lesz az új Jóbarátok-kanapé
2015-03-31
Horváth Gergely, a Kultúrfitnesz műsorvezetője (és a Rád találni című könyv társszerzője) egyúttal a Petőfi Rádió és a március 15-én elinduló, 16-34 éveseknek szánt Petőfi TV felelős szerkesztője terjedelmes interjút adott az Artisjus zeneipari magazinjának, a Dalszerzőnek.
további részletek
Szerkesztőségi anzix 4.
2015-03-30
Vannak velünk élő legendák a könyves világban. Címek, amelyek már soha nem felejtődnek el, amíg él egyetlen olvasó ember is ebben az országban. Ilyen ma, ilyenné vált már régen Géczi János Vadnarancsok – Négy élettörténet-rekonstrukció című irodalmi riportkönyve. Géczi, különböző devianciákat mutató fiatalokkal beszélgetve azt vizsgálta, hogy az ember (nimfomániás fiatal,drogos fiatal, homoszexuális fiatal) hogyan építi újra emlékeiből az életét.
további részletek
Könyvfesztivál 2015
2015-03-30
Kíváncsiak vagytok már a Könyvfesztiváli programunkra? Akkor eljött a leleplezés ideje!
további részletek
Kíváncsi vagy, milyen arcot vágott Kokó, amikor meghallotta az utolsó aforizmát?
2015-03-30
A videót az Athenaeum Kiadó megbízásából Bolla Dávid és Kőrös László Bertalan készítette. BSS Budavári Schönherz Stúdió
további részletek
Elhunyt Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter
2015-03-27
Az egykori tárcavezetőt, parlamenti képviselőt, kórházigazgatót hétfőn, hosszan tartó súlyos betegség után 69 éves korában érte a halál. Őszinte részvétünket fejezzük ki hozzátartozóinak, szeretteinek. R.I.P.
további részletek
Sportünnep Tornai Szabolccsal
2015-03-20
Jubileumi évhez érkezett a Budapest Sportiroda, mely idén már a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futást, a 30. Wizz Air Budapest Félmaratont, a 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivált rendezi, sőt még a 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálát is.
további részletek
Demcsák Zsuzsa: Jó lenne néha gyengének lenni
2015-03-17
A műsorvezető úgy érzi, a férfi szerepmodellt is magára kell vállalnia, hogy mindenkinek megfeleljen, pedig ő csak édesanya szeretne lenni.
további részletek
A várva várt LILIOM ÉS VÉR könyvtrailer!
2015-03-17
Egy távoli, vadregényes kor, mely egyszerre fürdött vérben és dicsőségben... Amikor még számított az adott szó, az emberéletet pedig egészen más áron mérték... Ármány, szenvedély és háború.
további részletek
Rád találni- újratöltve!
2015-03-12
Tari Annamária- Horváth Gergely könyvbemutató és beszélgetés március 20-án!
további részletek
Sorsoltunk!
2015-03-05
A Valentin-nap és egyéb őrültségek című könyvhöz kapcsolódó nyereményjáték nyertesei a következő személyek lettek.
további részletek
A XXI. századi nő – Demcsák Zsuzsa, Pataki Éva és Viola Szandra a Magyar Nőszövetség székházában
2015-03-03
A nőnap nem csupán arról szól, hogy a férfiak virággal kedveskednek a gyengébb nem képviselőinek, hanem arról is, hogy a hölgyek kerülnek a figyelem középpontjába. Éppen ezért ezen a napon lehetőség nyílik arra, hogy a nőket érintő fontos, aktuális kérdésekről is szó essék: a Magyar Nőszövetség székházában (1062 Budapest Andrássy út 124.)
további részletek
Interjú Bíró Szabolccsal a Liliom és vér kapcsán
2015-02-23
Bíró Szabolcs Anjouk I. – Liliom és vér című legújabb kötete, várva várt történelmi regényfolyamának első darabja tavasszal jelenik meg az Athenaeum Kiadónál. A szerzőt a könyv szerkesztője, Peiker Éva kérdezte az írás kulisszatitkairól, régmúltról és közeljövőről, és még sok minden másról.
további részletek
Májusban érkezik a Hírzárlat!
2015-02-23
Több mint 40 évvel ezelőtt egy olyan esemény zavarta meg Magyarország rendjét, ami addig példa nélküli volt, és amiről ez idáig annak minden résztvevője hallgatott.
további részletek
Bánó Attila dedikálás!
2015-02-21
Február 26. csütörtök délután 15. 30 –kor a Líra Könyv Zrt. székesfehérvári Vajda János Könyvesboltjában ( Fő u.2.), Bánó Attila dedikálja Kinizsi özvegyétől Horthy testőréig című, közelmúltban megjelent művét.
további részletek
10 magyar könyvsiker, ami filmvászonért kiált
2015-02-16
A listában Kolozsi László regénye, A farkas gyomrában is!
további részletek
Szerkesztőségi anzix 2.
2015-02-16
Készül egy könyv. Sok könyv készül, persze, de ez kicsit más, mint a többi. Néhány hónappal ezelőtt az asztalomon landolt egy egészen különleges kézirat.
további részletek
Szerkesztőségi anzix 3.
2015-02-16
"Téeszről íratsz könyvet? Te normális vagy?!" Egy könyves barátom kiabálta ezeket, telefonban, amikor meséltem neki a NEM BOCI! projektünkről.
további részletek
Szerkesztőségi anzix 1.
2015-02-13
Készül egy könyv. Sok könyv készül, persze, de ez kicsit más, mint a többi. Ritka a könyvkiadásban az olyan, hogy egy saját fejlesztésű cím egyszerre indokolt és szerethető és elképesztően vad és félelmetes és felemelő és példaadó.
további részletek
“Fortyog a mélyben a nagy siker”
2015-02-10
“2014 nem hozta el a következő trendfordulót – még érlelődik, fortyog a mélyben a nagy siker, de szerintem már nem sokáig.” Könyves sikerek és csalódások 2014-ben – Szabó Tibor Benjámintól, az Athenaeum Kiadó főszerkesztőjétől.
további részletek
Életmentő is lehet egy könyv elolvasása!
2015-02-06
Jodi Picoult egy megható levelet kapott, melyet közzétett Facebook oldalán
további részletek
Először adott interjút Martin Pistorius, aki tíz évig élt saját teste fogságában
2015-02-04
"Martin Pistorius, Ghost Boy (magyarul Néma Üvöltés címmel jelent meg) című kötete meghódította a New York Times bestseller listáját is. Üzenete egyszerű: „ne felejts el örülni az olyan hétköznapi dolgoknak, mint egy jó beszélgetés, vagy kipróbálni valamit a legelső alkalommal. Soha ne becsüld alá az elme hatalmát, a szeretet fontosságát, és soha ne hagy abba az álmodozást."
további részletek
Tari Annamária-Horváth Gergely: Rád találni című könyvének bemutatója
2015-02-04
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2015. február 13-án (pénteken) 19:00 órára a Púder Bárszínház és Galéria színháztermébe, ahol Tari Annamáriával és Horváth Gergellyel Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője beszélget majd.
további részletek
Hamarosan a mozikban az Ahol a szivárvány véget ér!
2015-01-27
Bemutató február 12-én!
további részletek
Valentin-napi nyereményjáték!
2015-01-23
Nyerjen kétszemélyes, szerelmes hétvégét Horvátországban vagy Szlovéniában az Athenaeum Kiadóval, a Kompas Touristik International támogatásával!
további részletek
Viola Szandra és Mark Zuckerberg
2015-01-23
Különleges küldemény érkezik hamarosan Mark Zuckerberg részére.
további részletek
Bíró Szabolcs új könyve elkészült!
2015-01-23
Bíró Szabolcs nagyszabású történelmi regényfolyama, az Anjouk tavasszal mutatkozik be kiadónk gondozásában: a sorozat első kötete, a Liliom és vér a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából jelenik meg.
további részletek
A Trash című könyvből készült filmet jelölték a legjobb külföldi filmnek járó BAFTÁra!
2015-01-19
A British Academy of Film and Television Arts („Brit filmakadémia”, pontosabban „Brit film- és televíziós akadémia”, rövidítve: BAFTA) egy brit szervezet, amely minden évben díjakat ad ki filmes, televíziós, gyermekfilmes, valamint interaktív média témákban.
további részletek
Az év kiadója az olvasokasarokban.blog.hu szerint: ATHENAEUM
2015-01-17
Nagyon köszönjük!
további részletek
2014 kedvenc könyve J.Kenner Örök rabság!
2015-01-15
Az olvasók facebook szavazatai alapján
további részletek
Kolozsi László krimije az év legjobbjai között a 444.hu Geekz blogján!
2015-01-04
Ezek voltak a legjobb könyvek 2014-ben Magyarországon
további részletek
Boldog karácsonyt!
2015-01-03
Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben, könyvekben gazdag új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!
további részletek
Kolozsi László dedikálás
2014-12-30
December 20-án szombaton 16.30-tól a Fókusz Könyváruházban
további részletek
Viola Szandra könyvbemutató és dedikálás
2014-12-29
Hegyvidék Központ Líra Könyváruház, december 18. csütörtök 18 óra
további részletek
Viola Szandra dedikálás december 5. 16 óra
2014-12-18
Viola Szandra december 5-én 16 órától dedikálja Testreszabás című könyvét a Blaha Lujza téri Europeumban, az első emeleten, a Líra Könyvvásárban. A Testreszabás című mű fotográfiáit Nánási Pál készítette.
további részletek
DEDIKÁLT KÖNYVET KARÁCSONYRA!
2014-12-17
BÁNÓ ATTILA legfrissebb könyvét dedikálja a Marczibányi Téri Művelődési Központban december 18-án, csütörtökön, délután fél 6-tól.
további részletek
A kortárs irodalmat is támogatja Kulcsár Edina
2014-12-15
Megszokott dolog, hogy egy szépségkirálynő arcát adja kidobott kiskutyák örökbefogadásához, karácsonyi ajándékokat visz egy árvaházba és - a sztereotípiáknál maradva- rendszeresen szót emel a világbékéért. Kulcsár Edina, akit vasárnap a világ második legszebb hölgyének választottak azonban egy másik, támogatásra szóló ügy mellé is odaállt: a kortárs irodalmat népszerűsíti.
további részletek
Bánó Attila könyvbemutató a Klebersberg Kultúrkúriában
2014-12-11
Sok szeretettel meghívjuk Önöket december 16-án 18 órára a Klebelsberg Kultúrkúriába (1028 Budapest, Templom u. 2-10.), Bánó Attila Kinizsi özvegyétől Horthy testőréig című könyvének bemutatójára.
további részletek
New York Times sikerlistán a Mi lenne, ha?
2014-12-10
Randall Munroe Mi lenne, ha? című könyve múlt hét óta (az amerikai Houghton Mifflin Harcourt kiadása) a 4. helyen áll a New York Times tényirodalmi sikerlistáján, több mint 370 ezer nyomtatásban megjelent és 50 ezer e-könyv eladással.
további részletek
Viola Szandra Verskarácsony
2014-12-08
December 14-én vasárnap 11 órakor a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (Krúdy ház-Karácsonyi Vásár)
további részletek
Kolozsi László A farkas gyomrában című könyvének bemutatója
2014-12-05
Sok szeretettel meghívjuk Önöket december 10-én 18 órára a Nyitott Műhelybe (Budapest, Ráth György utca 4., 1123) Kolozsi László A farkas gyomrában című könyv bemutatójára. A beszélgetést Hamvay Péter újságíró vezeti.
további részletek
Pataki Éva dedikálás
2014-12-05
December 13-án szombaton 16.30-tól a Fókusz Könyváruházban
további részletek
Bánó Attila: Kinizsi özvegyétől Horthy testőréig című könyv bemutatója december 6-án Telkiben
2014-12-03
Telki Általános Iskola, 2014. december 6. (szombat), 11 óra Bánó Attila Kinizsi özvegyétől Horthy testőréig című könyvét bemutatja Deltai Károly polgármester!
további részletek
Véres képeslap Erdélyből- Orbán János Dénes Alkalmi mesék idegbeteg fölnőtteknek című könyvének bemutatója
2014-12-03
Az Előretolt Helyőrség irodalmi humorestje „Ők a hírhedt csíki székelyek. Termetük szálkás és izmos, mellük szőrös, szemük vérben forog, zsebükben beretvaéles bicska, övükben fejsze. Aztán a férfiakról ne is beszéljünk…”
további részletek
Bánó Attila könyvbemutató a Csiliben
2014-11-28
Könyvbemutató december 2-án a Csili Művelődési Központban
további részletek
Benedikty Béla Menon Club - A Teleki-merénylet című könyvének bemutatója
2014-11-28
Szeretettel meghívjuk Önöket december 4-én 19 órára a Fészek Klubba (VII. kerület Kertész u. 36. Kellér-terem) Benedikty Béla Menon Club - A Teleki-merénylet című könyv bemutatójára.
további részletek
Demcsák Zsuzsa A másik életem könyvbemutató
2014-11-26
December 3-án 18 órától a Grey Goose étteremben!
további részletek
Kötet és kiállítás testekre írt versekből
2014-11-24
November 20-án megnyitotta kapuit a VAM Design Centerben Viola Szandra és Nánási Pál közös, Testreszabás című kiállítása.
további részletek
Demcsák Zsuzsa dedikálások
2014-11-24
November 28-án és 29-én dedikál Demcsák Zsuzsa!
további részletek
Nemere István dedikálás
2014-11-24
Nemere István november 28-án 17 órától dedikál a Blaha Lujza térnél.
további részletek
Már e-könyvben is kapható A másik életem!
2014-11-21
Demcsák Zsuzsa felkavaró könyve a családon belüli erőszakról már e-könyvként is megvásárolható!
további részletek
Viola Szandra Testreszabás című könyvének bemutatója
2014-11-18
November 20-án 19 órától a VAM Design Centerben
további részletek
Meghívó Pataki Éva: ...és megint nagymama című új könyvének bemutatójára!
2014-10-31
Október 31-én, pénteken, a Nyitott Műhelyben mutatjuk be Pataki Éva újabb nagymamakönyvét!
további részletek
Október 18-án Olvasás Éjszakája!
2014-10-29
Számtalan Athenaeumos/Lírás programmal várunk mindenkit a Fókusz Könyváruházban (Budapest, Rákóczi út 14.)!
további részletek
Demcsák Zsuzsa: A másik életem
2014-10-29
A szembenézés könyvét november 4-től keresse a boltokban!
további részletek
A Bűvös rabság már kapható!
2014-09-26
J. Kenner Rabság-trilógiájának befejező története e-könyvben olvasható!
további részletek
J. Kenner új trilógiával jelentkezik!
2014-08-25
„Úgy állt ott, mintha az egész világ az ő birodalma lenne.”
további részletek
A Házasságtörés már első a lira.hu Toplistáján!
2014-08-11
A lira.hu webáruházában már a toplistát vezeti az egyenlőre még csak előrendelhető Házasságtörés! Coelho új könyve szeptember 1-jén kerül boltokba, de itt előjegyezhető!
további részletek
Jodi Picoult: Szelíd vadak ekönyv!
2014-07-17
Megjelent a Szelíd vadak enovella, ami az októberre várható, Találj rám! című könyv előtörténete!
további részletek
Paulo Coelho Házassátörés című könyve már előrendelhető!
2014-07-07
Szeptember 1-jén jelenik meg Paulo Coelho legújabb könyve, a Házasságtörés! A kötet már előrendelhető!
további részletek
Kovács Noémivel legújabb regénye kapcsán beszélgettünk
2014-06-12
Igazán tartalmas interjú a "Gyilkos vágy" szerzőjével alkotási folyamatról, karakterekről, történeti szálakról és a rabul ejtő műfajról: a krimiről.
további részletek
Hamlet halott (Civil Rádió)
2014-02-24
Pataki Éva-Vajda Anikó: Hamlet halott c. krimijéről beszélgetett Hajós Vera a Civil Rádió Keménykötés c. műsorában a szerzőkkel. A műsor itt hallgatható meg.
további részletek
TOPon vagyunk - 2013
2014-01-20
A Fókusz Könyváruház (Budapest) 2013. éves sikerlistáján két kötetünk is szerepel a TOP 20-ban: 14. Jonas Jonasson: Az analfabéta, aki tudott számolni 16. Paulo Coelho: Az accrai kézirat Gratulálunk!
további részletek
Kedvenc könyveink 2013-ban (lira.hu TOP 100)
2014-01-10
A lira.hu TOP 100-as listáján az alábbi 2013-as könyveink szerepelnek:

10. Paulo Coelho: Az accrai kézirat
20. Jonas Jonasson: Az analfabéta, aki tudott számolni
33. Áldott karácsony
41. Jodi Picoult: Vezeklés
45. Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
87. J. Kenner: Forró rabság
további részletek
Mi lesz a vége Nikki Fairchild és Damien Stark tüzes kapcsolatának?
2014-01-05
Január végéig kell már csak várniuk a Rabság (Stark) -trilógia rajongóinak. J. Kenner erotikus-romantikus sorozata itthon is sok olvasót ejtett rabságba, akik minden titkot megtudhatnak az "Örök rabság" című utolsó kötetből.
további részletek
Csontszüret 2. - Elkészült a kézirat!
2014-01-04
Január 4-én 02:32 perckor Samantha Shannon leadta a Csontszüret 2. részének kéziratát kiadójának. Az új könyv most a Bloomsbury Kiadó szerkesztőjének kezei között van. Természetesen ez még csak az első változat, a kiadás dátumát nem tűzték még ki, így még várni kell egy kicsit az olvasóknak.
A kiadó és szerző nagyon kíváncsi rá, hogy a mit várnak az olvasók a 2. résztől, és melyik szereplőről szeretnének többet megtudni.
további részletek
Mielőtt elalszom - Újabb sikerkönyv a filmvásznon
2014-01-02
Újabb athenaeumos bestseller filmváltozata készült el. S.J. Watson "Mielőtt elalszom" (Before I go to Sleep) című vérfagyasztóan izgalmas thrillerét 2014 tavaszán mutatják be. A szereplőgárda figyelemre méltó: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong játsszák a főbb szerepeket. A könyv az utolsó oldalig tartogat meglepetéseket, kíváncsian várjuk, hogy a filmes feldolgozás is ilyen lebilincselő lesz-e.
további részletek
Karácsonyi ajándéktippek az Athenaeumtól (1)
2013-12-31
Gyönyörű szakácskönyv, megható történetek, romantikus regények, erotikus bestsellerek
további részletek
Karácsonyi ajándéktippek az Athenaeumtól (2)
2013-12-31
Fergeteges humorú bestseller, karácsonyi történetek, a régmúlt és napjaink történelme
további részletek
Karácsonyi ajándéktippek az Athenaeumtól (3)
2013-12-31
Young adult & fantasy
további részletek
Vérrel írva - Interaktív krimiszínház Kovács Noémi íróval (4. előadás)
2013-12-28
Próbálja ki magát nyomozóként! December 28-án 16 órától újra Vérrel írjuk. Most a Mr és Mrs Colombóban találkozhatnak a nézők a Szöveg Színház új kezdeményezésével, az Interaktív Krimiszínházzal, ahol Kovács Noémi krimiíróval nyomozhatnak újra együtt egy rejtélyes gyilkosság ügyében.
további részletek
Nyerjen Russell Hobbs háztartási kisgépeket Bezselics Ildikó szakácskönyvével!
2013-12-13
Rendelje meg Bezselics Ildikó "Receptek a Két cica konyhájából" című szakácskönyvét a lira.hu webáruházban 2013. december 15-ig, és megnyerheti a 3 db Russell Hobbs háztartási kisgép egyikét!
3 nyeremény - 3 nyertes: egy kenyérpirító, egy botmixer és egy vasaló várja szerencsés jövendőbeli gazdáját.
További információ: http://www.lira.hu/landings/ketcica
további részletek
Egy napra kinyit a Két Cica Cukrászdája!
2013-12-07
Rendhagyó szakácskönyv-bemutató tortával, kávéval és dedikálással egybekötve december 7-én, szombaton a Hegyvidék Központban, az illy Pop Up Store-ban.
Még azt is eldönthetik a meghívottak, milyen tortát szeretnének ez alkalomból: a Két Cica Konyhája Facebook oldalán december 5-ig szavazhatnak a kedvencükre
további részletek
MEGHÍVÓ - Bánó Attila könyvbemutatója Telkiben
2013-11-30
Az Athenaeum Kiadó szeretettel várja Önt Bánó Attila "Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből" című könyvének bemutatójára november 30-án, szombaton Telkiben.
további részletek
VÉRREL ÍRVA: Interaktív Krimiszínház – Nyomozzon Kovács Noémivel!
2013-11-29
November 29-én 19 órától újra együtt nyomozhatnak Kovács Noémivel egy titokzatos eset után. A gyilkosság helyszíne most a Café Colombo.
további részletek
Bánó Attila Újabb: 33 meghökkentő eset a magyar történelemből - Könyvbemutató Pesterzsébeten
2013-11-26
Szeretettel várjuk november 26-án 18 órakor Bánó Attila Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből című könyvének bemutatója a Pesterzsébeti Képviselők Irodaházában.
Köszöntőt mond: Földesi Gyula, országgyűlési képviselő
A könyvet bemutatja Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.
további részletek
Északi fények Magyarországon: Jonas Jonasson és írótársai az Athenaeumnál
2013-11-21
A 10 éves Skandináv Ház rendezvénysorozata, a Skandinávia 2013 - kortárs fesztivál keretében november 21-én, csütörtökön, 18 órától bemutatjuk:
Északi fények Magyarországon - Az Athenaeum Kiadó skandináv kínálata
Alternatív irodalmi est Jonas Jonasson és írótársai fergeteges regényeivel, skandináv irodalmi kvízzel megfejelve
további részletek
Versenyben a Csontszüret - Goodreads Choice Awards
2013-11-18
A Goodreads.com versenyén bekerült a jelöltek közé Samantha Shannon "Csontszüret" (The Bone Season) című regénye a Best Paranormal Fantasy 2013 kategóriában.
további részletek
Megtöltjük a Közös Lábost! – November 3-án Bezselics Ildikó főz a Szimpla Háztáji Piacon
2013-11-14
Bezselics Ildikó, a Két cica konyhája népszerű gasztroblog és a hamarosan megjelenő Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyv szerzője november 3-án, vasárnap 11 órától a Szimpla Háztáji Piacon főz. Az ebédből befolyt összeggel Ildi és Eszter, a két cicamániás a NOÉ Állatotthon kutyusait fogja segíteni.
további részletek
A százéves legyűrte Harry Pottert!
2013-11-11
Az Amazon.co.uk 15 éve fogadja a rendeléseket. Ennek alkalmából összeállították az elmúlt 15 évben legjobban fogyó könyvek listáját. Jonas Jonasson "A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt" című regénye a lista 9. helyére került. Gratulálunk Jonas!
további részletek
Borzongjunk együtt Helloweenkor!
2013-10-31
Öltözz jelmezbe, ijessz meg mindenkit, vagy olvasd egész éjjel valamelyik nagyon sötét borítós könyvünket! Mi ezeket ajánljuk!
további részletek
CSONTSZÜRET - Megkérdeztük Samantha Shannont
2013-10-30
A CSONTSZÜRET magyar megjelenése alkalmából interjút készítettünk Samantha Shannonnal.
további részletek
Könyvbemutató - Bánó Attila: Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből
2013-10-29
Az Athenaeum Kiadó tisztelettel meghívja Önt Bánó Attila: Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből című könyvének bemutatójára október 29-én, kedden 16 órára a Magyar Nemzeti Múzeum Lapidáriumába.
további részletek
Interaktív Krimiszínház Kovács Noémivel
2013-10-28
Október 15-én 10 órakor tartja sajtótájékoztatóját a budapesti Fókusz Könyváruházban egy új kezdeményezés, az Interaktív Krimiszínház. Az első előadás címe: Vérrel írva – Nyomozzon Kovács Noémivel!
további részletek
Fantasztikus CSONTSZÜRET filmhírek!
2013-10-28
A 20th Century Fox megvette a Csontszüret filmjogait az Imaginariumtól. A stúdió neve garantálja, hogy Samantha Shannon világsikeréből egy nagyszabású produkció készüljön. Gratulálunk Samantha!
további részletek
Passuth László irodalmi hagyatékának ünnepélyes átadása
2013-10-28
A Petőfi Irodalmi Múzeumban október 29-én 17 órakor lesz Passuth László irodalmi hagyatékának ünnepélyes átadása.
további részletek
Hamarosan megjelenik Jonas Jonasson új regénye
2013-10-25
Jonas Jonasson második regénye, Az analfabéta, aki tudott számolni szeptember 25-én jelent meg Svédországban és a világsiker felé halad. A magyart kiadást Kúnos László fordításában november 11-én vehetik kézbe az olvasók.
további részletek
Indul a Csontszüret blogturné!
2013-10-20
Egy csapatnyi lelekes blogger vállalkozott arra, hogy megjelenés előtt elolvassa és megírja a véleményét Samantha Shannon világsikeréről, a Csontszüretről. Október 20-a és 25-e között a blogturné állomásain naponta juthatnak újabb és újabb információhoz a kötetről.
további részletek
VÉRREL ÍRVA: Interaktív Krimiszínház – Nyomozzon Kovács Noémivel!
2013-10-18
Vérbeli krimi egy hullával, több gyanúsítottal és egy igazi krimiíróval.
Az Interaktív Krimiszínház a Líra Könyv Zrt. és a Szöveg Színház új kezdeményezése, ahol Kovács Noémi krimiíróval, az Athenaeum Kiadó új felfedezettjével nyomozhatnak a nézők. A döntések játékában jó emberismerő képesség, megérzés, logikus gondolkodás, kiváló érzékek, vagyis igazi nyomozói véna szükséges a győzelemhez.
további részletek
Édes rabság e-könyvben is megjelent!
2013-10-16
Megjelent J. Kenner erotikus-romantikus sorozatának 2. kötete, az Édes rabság e-könyv formátumban.
további részletek
Paulo Coelho: Brazília legnépszerűbb követe a Frankfurti Könyvvásáron
2013-10-09
A Frankfurti Könyvvásár idei díszvendége Brazília. Legnépszerűbb követük: Paulo Coelho.
további részletek
Brazília a frankfurti könyvvásár díszvendége
2013-10-09
Hetven íróval és csaknem száz kiadóval képviselteti magát a díszvendég Brazília az idei frankfurti könyvvásáron, a dél-amerikai ország csaknem hétmillió eurós összeget költ a világ legjelentősebb könyves seregszemléjén való megjelenésre.
további részletek
Édes rabság a No1!
2013-10-03
J. Kenner erotikus-romantikus bestsellere október 1-jén a Bookline Erotika kategória toplistájának 1. helyére került, és ezzel megelőzte napjaink legismertebb erotikus regényét, A szürke ötven árnyalatát!
további részletek
Író-olvasó találkozó Pataki Évával Sárbogárdon
2013-10-02
„Könyvtárak az emberi kapcsolatokról” – Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében Pataki Éva a sárbogárdi Madarász József Városi Könyvtár vendége október 7-én 17 órától.
további részletek
Analfabéta nőről szól Jonas Jonasson új regénye
2013-10-01
Új regénye jelenik meg Jonas Jonasson svéd írónak, aki A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című debütálókötetével világsikert aratott. (MTI)
további részletek
Európai sorozatokat imádunk - Interjú Kovács Noémivel
2013-09-18
Kovács Noémi, a LÉLEKÖLŐ című krimi írója az AXN új sorozatának kapcsán nyilatkozott a Marie Claire-nek.
további részletek
A Borgiák és a magyarok
2013-09-16
Mi a kapcsolat a magyarok és a Borgiák között? A népszerű Borgiák című televíziós sorozat Magyarországon, az etyeki stúdióban készült. Friss hír, hogy a legjobb jelmezért járó kreatív Emmy-díjat idén Homonnay Gábor jelmezkivitelező kapta meg. A Borgiák történetét dolgozza fel Sarah Dunant A BORGIÁK BOSSZÚJA című regénye is, ami szeptember végén jelenik meg.
további részletek
GYILKOSSÁG A KÖNYVESBOLTBAN!!!
2013-09-13
Szeptember 13-án Olvasás Éjszakája!
GYILKOSSÁG A KÖNYVESBOLTBAN - Halálos játék, avagy ki marad a végén? Kiderül Kovács Noémivel 21.30-tól a Líra Fókusz Könyváruházban!!!
további részletek
Készül a film! - Sivatagi madarak
2013-09-11
Kevin Powers regénye, a SIVATAGI MADARAK a 2012-es év irodalmi szenzációja, nem csoda hát, hogy a film sem várat sokáig magára. A modern klasszikus jogait, melyet előszeretettel hasonlítanak Erich Maria Remarque "Nyugaton a helyzet változatlan" című kötetéhez, a Los Angeles-i Story Mining & Supply Co. vette meg és David Lowery rendezi majd.
további részletek
Tényleg SAMANTHA SHANNON lesz a következő J. K. Rowling?
2013-09-10
„Ez A szépség és a szörnyeteg a Bronte-nővérek képzelőerejével megírva.” Új csillag tűnt fel az ifjúsági irodalom vámpírokkal, gyilkos tinédzserekkel, és elnyomó hatalommal sűrűn pettyezett egén. A The Bone Season (magyarul CSONTSZÜRET címmel, október 25-én jelenik meg az Athenaeum Kiadónál) szerzője, Samantha Shannon még csak 21 éves, de máris azt rebesgetik, hogy ő lesz az új J. K. Rowling. Ráadásul remek üzleti érzékkel nem egy könyvet, hanem rögtön egy hétrészes sorozatot tervez a sztoriból.
további részletek
Életed regénye - már e-könyvben is!
2013-09-10
Már e-könyvben is olvasható Cecelia Ahern legújabb kötete, az Életed regénye!
további részletek
PAULO COELHO kötetének elhelyezésével nyitották meg Birminghamben Európa legnagyobb könyvtárát!
2013-09-04
Malala Yousafzai, akit a tálibok tavaly októberben meglőttek, mert kiállt a fiatal pakisztáni lányok tanuláshoz való jogáért, szeptember 3-án Az alkimista egy példányának elhelyezésével nyitotta meg Birminghamben Európa legnagyobb könyvtárát.
további részletek
A Sivatagi madarak a Dayton Irodalmi Békedíj döntőjében!
2013-08-27
Kevin Powers regénye, a Sivatagi madarak (THE YELLOW BIRDS) a Dayton Literary Peace Prize 2013 döntőjébe került.
további részletek
Az Olvasás Éjszakája a Fókuszban és a Hátsó Kapuban
2013-08-27
Az Olvasás Éjszakájának egyik fő helyszíne a Hátsó Kapu és a Líra Fókusz Könyváruháza, ahol különleges, színes programok garantálnak egy ébren töltött, izgalmas éjszakát.
további részletek
Sivatagi madarak - Jön a kortárs háborús irodalom klasszikusa!
2013-08-26
Hogy mi volt a legfőbb célom a Sivatagi madarakkal? Felelni a mindenkit foglalkoztató kérdésre: "Milyen volt Irakban?"
Kevin Powers válaszként megírta korunk egyik legmaradandóbb, leghitelesebb, legmeghatóbb regényét. A kivételes kötet bepillantást enged a katonák és családjaik életébe, fájdalmasan érzékeltetve, milyen hazatérni úgy, hogy az emlékeidtől már sosem szabadulhatsz.
további részletek
Itt az új J.K. Rowling!
2013-08-25
Augusztus 20-án jelent meg angol nyelvterületen Samantha Shannon The Bone Season (CSONTSZÜRET) című regénye, és pár napon belül az amazon.com top 100-as eladási listájára került!!! A megjelenés után 4 nappal Amerikában az 58. helyen állt, a brit listán a 40.! Az olvasók imádják (ld. kommentek száma), a kritikusok pedig már az új Rowling-ként emlegetik!
további részletek
Cecelia Ahern legelső és legfrissebb kötete
2013-08-16
Cecelia Ahern rajongói örömére augusztus végén két kötet is boltokba kerül. Az egyik a írónő legelső, világsikert hozó regénye, az UTÓIRAT: SZERETLEK!, a másik pedig a néhány hónapja debütált legújabb kötet, az ÉLETED REGÉNYE.
további részletek
Az alkimista még mindig az egyik legsikeresebb könyv
2013-08-11
Paulo Coelho világsikere, Az alkimista 5. helyen áll a New York Times augusztus 11-i Paperback Best Seller listáján. Gratulálunk!
további részletek
Beköltöztek a krimik a Deák térre
2013-08-05
Augusztus elejétől "nagyban" is megcsodálhatók friss magyar krimijeink borítói a Deák téri metró mozgólépcsője felett.
további részletek
Trash - Rooney Mara és Martin Sheen is szerepelni fog Stephen Daldry filmjében
2013-07-22
Ismert sztárok is szerepelnek majd Andy Mulligan 2010-es regényéből készülő TRASH című filmben, amit Stephen Daldry rendez Richard Curtis forgatókönyvéből.
további részletek
Mit szeretnek és mit várnak legjobban az olvasók?
2013-07-12
Körülnéztünk a webáruházak sikerlistáin, hogy köteteink közül mit szeretnek és mit várnak leginkább az olvasók.
további részletek
A Class Kultúra vendége volt Kovács Noémi
2013-07-10
A Class FM Rádióban Szani Roland műsorából megtudhatják, mitől lesz fordulatos, könnyen olvasható és lebilincselő olvasmány egy modern krimi. Beszélgetés Kovács Noémivel.
további részletek
Egy előszoba titkai - Horn Gyula közelről
2013-07-04
Hosszú betegség után, 81 éves korában elhunyt Horn Gyula volt miniszterelnök.

Baranyi Mária "Egy előszoba titkai - Horn Gyula közelről" című kötet szerzője különleges korban különleges pozíciót töltött be, a Miniszterelnöki Titkárság vezetője volt, Horn Gyula közvetlen közelében dolgozott. Könyvében, amely egyszerre korrajz, memoár, dokumentumregény és sztorigyűjtemény, soha nem téveszti szem elől a hitelességet és nem vállalkozik politikai elemzésre. Általa megélt történeteket ad közre, egyedi stílusban.
további részletek
Az alkimista hangoskönyv az Amazon & Apple Top 10-ben
2013-06-19
Paulo Coelho: Az alkimista című regényének hangoskönyv változata most az Amazon & Apple Top 10-ben szerepel!
további részletek
Az alkimista #4 a The New York Times bestseller listáján!!!
2013-06-15
Húsz éve jelent meg az Egyesül Államokban Paulo Coelho Az alkimista c. regénye. Megjelenése óta Az alkimista folyamatosan a The New York Times bestseller listáján van, ahol szombaton (06.15.) újra a 4. helyre került. Paulo Coelho regénye pontosan 255 hete szerepel a listán, amivel elnyerhetné a leghosszabb ideje toplistás könyv címet.
további részletek
Friss magyar krimik nyereményjáték a Tesco áruházakban
2013-06-14
Friss magyar krimik
Bűnügyek - Titkok - Nyomozók
És egy hely, amely sokakat rabul ejt...

Vásároljon egy friss magyar krimit, és nyerjen ParaPark belépőt!

Vásárolja meg az Athenaeum Kiadó magyar krimisorozatának egyik kötetét az játékban részt vevő bármelyik Tesco áruház könyvosztályán 2013.június 14-július 11. között, és megnyerheti az 5 db belépő egyikét a ParaPark népszerű szabadulójátékára!

Küldje be a vásárlást igazoló blokk AP-kódját, valamint a vásárlás helyét a könyv címével együtt 2013. július 17-ig a jatek.athenaeum@lira.hu e-mail címre, és máris részt vehet a sorsoláson!
A nyereményről a www.parapark.hu oldalon tájékozódhat.
további részletek
Könyvhét az Athenaeummal
2013-06-06
Könyvbemutató, pódiumbeszélgetés, dedikálások és FRISS MAGYAR KRIMIK minden mennyiségben
további részletek
Hangulatvideó készült Friss magyar krimijeinkhez
2013-06-04
Kovács Noémi Lélekölő, Pataki Éva-Vajda Anikó Hamlet halott és Sztanó László Sötét hajnal című krimijeinek hangulatát igyekeztünk megragadni az alábbi hangulatvideóban.
további részletek
Kovács Noémi krimijéről a Palettában
2013-06-03
A Hír TV június 3-i Paletta című műsorában Kovács Noémi Lélekölő című krimijéről beszélgettek a szerzővel. Mindent megtudhat arról, hogyan született a LÉLEKÖLŐ!
további részletek
Cecelia Ahern újabb regénye kerül filmre
2013-06-03
A PS I Love You 2007-es megfilmesítése után újabb Cecelia Ahern regény forgatásához kezdtek. A regény amerikai címét viselő film, a Love, Rosie 2014-ben kerül a mozikba. Főszereplője Lily Collins és Sam Claflin lesz. Magyarul a könyv Ahol a szivárvány véget ér címmel jelent meg kiadónknál.
további részletek
Paulo Coelho nyereményjáték a hipermarket áruházakban - Nyertesek
2013-05-31
Kisorsoltuk a 10 könyvcsomagot Paulo Coelho autogramjával azok között a kedves játékosaink között, akik megvásárolták Paulo Coelho Az accrai kézirat című új kötetét 04.19 és 05.02 között a játékban részt vevő hipermarket áruházakban, és visszaküldték a blokkon szereplő AP kódot.
további részletek
Blogzóna 06 - Paulo Coelho: Az accrai kézirat (Türkiztoll)
2013-05-30
Coelho legújabb könyvében, Az accrai kéziratban egy Kopt nevű görög bölcs tolmácsolásában közvetíti a bölcsességeket a háború előtti napon. A következő témákat boncolgatja: vereség, a legyőzöttek, magány, haszontalanság, változás, szépség, útkeresés, bizonytalanság, szerelem, szex, elegancia, munka, család, siker, csoda, aggodalom, jövő, hűség, az ellenségek. Azaz az élet nagy kérdéseire, dilemmáira keresi, illetve adja meg a választ.

további részletek
Három sikerkönyv a Bookline toplistáján
2013-05-23
Három sikerkönyvünk szerepelt május 6-án a Bookline toplistáján a legjobb 10 között: Az accrai kézirat stabilan tartja pozícióját a dobogón (3.). A frissen debütált Jodi Picoult regény, az Egyszerű igazság egyre feljebb tör, 3 nap után a 6. helyen áll. Erotikus bestsellerünk, a Forró rabság is a listán van.
további részletek
Blogzóna 05 - Paulo Coelho: Az accrai kézirat (gabrysia)
2013-05-21
Mostanábanaz a sikk, ha valaki agyba-főbe alázza Coelhót. Jobban meggondolva azonban már ezis lejárt lemez. Manapság egyszerűen csak nem foglalkozik vele senki. Énpéldául biztos voltam benne, ha kijön egy új Coelho, az hatalmas hírverést kap,ezúttal viszont semmi ilyesmit nem tapasztaltam (bár lehet, hogy csaktúlságosan el voltam zárkózva az elmúlt hónapokban). Egy szó, mint száz, hamost menő lennék, arról írnék, mennyire nevetségesen rossz író Paulo Coelho, ésazon élcelődnék, hogyan ontja magából egyik közhelyszerű könyvet a másik után.A helyzet az, hogy menő régen sem voltam, és most sem vagyok az. Nem tükrözné avéleményemet, ha leszólnám, de az egekig magasztalni nem tudnám őszintén.Előítéletek helyett egy újszerű megközelítéssel álltam neki a könyvnek.

további részletek
Jön az új Büszkeség és balítélet! (meg a zombik)
2013-05-17
Mielőtt felsóhajtanál, hogy „óóó, végre egy romantikus film a láthatáron", kicsit ki kell, hogy ábrándítsunk: ezúttal egy zombis feldolgozásról van szó! Jane Austen-Seth Grahame-Smith "Büszkeség és balítélet meg a zombik" című regénye pár éve jelent meg az Athenaeumnál.
további részletek
A Mézeskalács ház - Kovács Noémi ajánlja
2013-05-15
Kovács Noémi, az Athenaeum új felfedezettje egyik kedvencéről, Carin Gerhardsen A mézeskalács ház című sikerlistás krimijéről írt nekünk. Fogadjátok szeretettel.
Noémi Lélekölő című első regénye a Könyvhéten debütál, szorítunk érte.
további részletek
Blogzóna 04 - Paulo Coelho: Az accrai kézirat (Booklány)
2013-05-07
Divatos értelmiségi fanyalgás övezi újabban Coelho könyveit, miközben a sokszor tényleg közhelyes mondatait tízezrek idézgetik naponta a facebook-on és hivatalosan is ő a világ legtöbb nyelven publikált szerzője. Booklány sincs érte oda túlzottan, de elismeri, hogy valamit nagyon tudhat az az író, akinek a művei ennyi embernek lopnak derűt, reményt, kapaszkodót, röpke szépséget az életébe.

további részletek
Blogzóna 03 - Paulo Coelho: Az accrai kézirat (Andi élményei)
2013-04-26
Sok éve annak, hogy én Coelho könyvet vettem a kezembe, s ha számot vetek az olvasott műveivel, akkor bevallom, hogy volt 1-2 ami nekem kimondottan tetszett. Ez a sok éve kb. a 10-13 évet üti, amikor először kezdtek nálunk megjelenni az író művei, akkor elolvastam 4-5-t, végül a következő valahogy nem tetszett. Felsorolhatnám, hogy melyek tetszettek, de szerintem felesleges, mert végül az utolsó nem tetszők emléke, s az ismerősök véleménye mindig arra késztetett, hogy vannak jobb olvasnivalók is a polcomon. De mivel kellemes emlékeket is őrzök, így soha nem állok le vitázni senkivel az íróról és a könyveiről, hanem gyorsan lerázom a dolgot, és bevallom, hogy ilyet is ás olyat is olvastam tőle, sőt vannak sokkal jobb könyvek a piacon, de szerintem sokkal rosszabbak is. Aki nem szereti, az ne(m) olvassa.
további részletek
Melyik könyvünk volt a legsikeresebb a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon?
2013-04-24
A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Líra Könyv standján az Athenaeum Kiadótól két kötet került be a Könyvfesztivál TOP 15 listára. A korábbi évek tapasztalata alapján várható volt, hogy Paulo Coelho várva várt kötete, Az accrai kézirat szerepelni fog a listán. A másik - nagy örömünkre - elsőkötetes szerzőnk és külföldi vendégünk, Gabi Gleichmann regénye, A halhatatlanság elixírje.
további részletek
Blogzóna 02 - Paulo Coelho: Az accrai kézirat (Betűvető)
2013-04-24
Korábban már olvastam a szerző egy-két könyvét,rajongónak semmiképpen sem mondanám magam, de azt el kel ismernem, hogy ha épp a nekünk való könyvét nyitjuk ki, akkor találhatunk pár igazán személyre szóló tanácsot, bölcsességet. Jelen esetben ez történt, vagyis voltak pillanatok mikor teljesen el tudtam merülni a bölcsességekben és a dolgok mögé láthattam.
további részletek
Paulo Coelho nyereményjáték a hipermarket áruházakban
2013-04-19
Nyerjen könyvcsomagot Paulo Coelho személyes üzenetével!
Vásárolja meg Paulo Coelho Az accrai kézirat című új kötetét 04.19 és 05.02 között a játékban részt vevő hipermarket áruházakban, és megnyerheti a szerző autogramjával ellátott 10 könyvcsomag egyikét!
Küldje el a vásárlást igazoló blokk AP-kódját, valamint a vásárlás helyét 2013. május 10-ig a jatek.athenaeum@lira.hu e-mail címre, és máris részt vehet a sorsoláson!
A nyereményjáték részletes leírását az alábbiakban találja meg. A nyertest a kiadó értesíti.
további részletek
Pszichopaták - a valóságban
2013-04-19
A Nagy Brit Pszichopátia Felmérés eredménye nemrég megdöbbentette a világot; a teszt kitöltőit arra kérték, hogy adjanak meg bizonyos, a foglalkozásukra vonatkozó adatokat. Vajon melyik lett az Egyesült Királyság legpszichopatikusabb szakmája?
további részletek
Blogzóna 01 - Paulo Coelho: Az accrai kézirat (Könyvkritikák)
2013-04-19
Paulo Coelho rajongói tudják, hogy a világ egyik legolvasottabb szerzője két évente jelentet meg egy-egy újabb művet. Magyar olvasói pedig azzal is tisztában vannak, hogy nálunk minden évben, a Könyvfesztiválra adják ki vagy a legújabb vagy egy régebbi írását. Az idei nagy dobás, a friss Az accrai kézirat, amely tavalyi megjelenése óta izgatja a magyar rajongók fantáziáját, ugyanis az Athenaeum Kiadó igen komoly promó-hadjáratot folytatott, szinte hetente kaptunk újabb hír a legújabb műről, amely ez idáig minden országban, ahol megjelent az eladási listák élére került.
további részletek
Programjaink a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2013-04-18
- Könyvbemutatók és dedikálások -

Időpont: 2013. április 18-21.
Helyszín: Millenáris B épület (1024 Budapest, Kis Rókus u.16-20.)
Athenaeum/Líra stand: B19
további részletek
Paulo Coelho ajándéka a lira.hu vásárlóinak
2013-04-17
Azok közül, akik előrendelik a www.lira.hu webáruházban Paulo Coelho Az accrai kézirat című új regényét 10 szerencsés rajongót sorsolnak ki, akik a Mester által aláírt dedikált képeslapot kapnak.
további részletek
55 meghökkentő eset a magyar történelemből
2013-04-12
Bánó Attila könyvének bemutatójára vár minden érdeklődőt a Herceghalmi Civil Akadémia április 12-én, pénteken 18 órától.
további részletek
Ősszel folytatódik az Örök kísértés
2013-04-08
Figyelem, kedves olvasóink! Paranormális románcunk folytatódik! Ősszel érkezik magyarul a Sírkertek Királynője trilógia következő darabja, az Örök kísértés folytatása!
további részletek
Plain Truth - Jodi Picoult regényének filmváltozata
2013-04-05
Jodi Picoult Plain truth (magyarul: Egyszerű igazság) című regényét a megjelenés után megfilmesítették.
A magyar származású Mariska Hargitay most nem helyszínel, de itt is az igazságot próbálja kideríteni védőügyvédként Ellie Harrison szerepében.
további részletek
ELŐRENDELHETŐ Paulo Coelho legújabb kötete!
2013-04-04
Paulo Coelho Az accrai kézirat című könyve előrendelhető a webáruházakban!
további részletek
Paulo Coelho: Az accrai kézirat - hatalmas siker az Egyesült Államokban
2013-04-02
Paulo Coelho új regényének, Az accrai kéziratnak április 2-án jelent meg az angol nyelvű kiadása (Manuscript Found in Accra) az Egyesült Államokban.
A kötet másnapra a bestsellerlisták élére került:
No.1 - Barnes&Noble
No.2 - Amazon.com
további részletek
30 NŐ AZ IRODALOMBÓL - Pataki Éva
2013-03-09
Március 9-én, szombaton 17 órától Pataki Éva Ami elveszett című regényéből olvas fel a Nyitott Műhelyben a "Mindenütt Nő" - 30 NŐ AZ IRODALOMBÓL című esten. A Szépírók Társasága női tagjai közül 30-an olvasnak fel saját, illetve mások szövegeiből.
további részletek
Szombat Szalon – Csak csajok… Pataki Évával
2013-02-26
A Szombat folyóirat februári, női számának bemutatója és irodalmi estje február 26-án 18 órakor a Bálint Házban. Az est két íróvendége: Kapecz Zsuzsa és Pataki Éva.
további részletek
Mielőtt elalszom - Kezdődik a forgatás!
2013-02-25
S. J. Watson Mielőtt elalszom című vérbeli thrilleréből a héten kezdik forgatni a filmet Nicole Kidmannel a főszerepben. Nem csoda, hogy Hollywood ráharapott a témára, hiszen a könyvből eddig több, mint 3 millió példány fogyott el világszerte!
további részletek
REKORD! 100 000 példány 3 hét alatt!
2013-02-13
Paulo Coelho Az accrai kézirat című új könyve január második hetében jelent meg Németországban. Azóta 100 000 példány fogyott el és Der Spiegel sikerlistáján a kötet már a 2. helyen áll.
további részletek
Legnépszerűbb köteteink 2012-ben
2013-02-12
Összeállítottuk az Athenaeum Kiadó 2012-es toplistáját. A sikerlista elején Paulo Coelho, Jonas Jonasson és Pataki Éva kötetei állnak.
további részletek
Emberrablás Aleppóban
2013-02-08
A Szíriában elrabolt Szlankó Bálint újságíró - Maximum nulla áldozattal című könyvünk szerzője - az Indexen írt foglyul ejtésének és kiszabadulásának történetéről.
további részletek
Igen. Vagy mégsem?
2013-02-06
Szerelemről, szakításról, párkapcsolatról, házasságról rántja le a leplet Dan Rhodes Elvehetlek feleségül? című szórakoztató kötetében. Romantikus vagy éppen szatirikus történetek egy csokorban. Ajánljuk Valentin-napra.
további részletek
Az accrai kézirat hangoskönyvben
2013-02-01
Paulo Coelho új könyvének népszerűsége egyre nő külföldön. Bár angol nyelvterületen az új kötet csak április 2-án jelenik csak meg, a Random House Mondadori kiadó január közepén már a könyv hangoskönyv változatának előkészítéséhez is hozzálátott Jeremy Irons közreműködésével Londonban. Az angol színész már korábban is dolgozott Coelho-művel: az ő hangján szólalt meg Az alkimista is.
további részletek
Athenaeum-kötetek a Fókusz Könyváruház 2012 évi sikerlistáján
2013-01-22
A budapesti Fókusz Könyváruház 2012-es összesített listáján Paulo Coelho és Jonas Jonasson kötetei a TOP 10-ben szerepelnek.
további részletek
Kávéházi irodalmi esték Mezőkövesden Pataki Évával
2013-01-22
A kávéházi irodalmi esték programsorozat keretében Pataki Éva író mutatja be az Ami elveszett című regényét, melyben egy helyi család történetén keresztül megelevenedik az elmúlt évszázadok mezőkövesdi történelme is.
további részletek
Pataki Éva dedikál a Láng Tékában december 22-én
2013-01-01
December 22-én, szombaton 16:30-tól Pataki Éva dedikálja Ami elveszett és Nőből is megárt a nagymama című regényét a Láng Tékában.
további részletek
COELHO VARÁZS az ORIFLAME-mel!
2012-12-17
Egy meglepetést tartogatunk olvasóink számára!
December 1-től indul a COELHO VARÁZS az ORIFLAME-mel!
további részletek
Karácsonyi KönyvFieszta
2012-12-13
December 13-tól 16-ig Karácsonyi KönyvFieszta az Akvárium Klubban (ex-Gödör, Budapest V., Erzsébet tér). December 14-én, pénteken 17 órától Görög Ibolya dedikálja Tanácsoskönyv című új kötetét az Athenaeum-Líra standon.
további részletek
Ünnep és játék az Athenaeummal a Cultura.hu-n
2012-12-12
Ünnepelni és szórakozni hívunk mindenkit! Paulo Coelho kötetei mellett igazán élvezetes és tanulságos könyvekért lehet játszani a Cultura.hu oldalon és az Athenaeum Kiadóval közös játékán december 12-16. között. Kilenc könyv, három nyertesre vár!
további részletek
Görög Ibolya dedikál a Fókusz Könyváruházban
2012-12-09
December 9-én, vasárnap 14 órától Görög Ibolya dedikálja Tanácsoskönyv - Új kalamajkák című kötetét a budapesti Fókusz Könyváruházban.
további részletek
Görög Ibolya protokollszakértő az ATV Start Plusz vendége volt
2012-12-07
November 21-én az ATV Start Plusz vendége volt Görög Ibolya protokollszakértő. A beszélgetés témája Görög Ibolya újabb könyve az illemről és napjaink viselkedéskultúrája.
további részletek
Pataki Éva a debreceni Irodalmi beszélgetések vendége
2012-12-05
December 5-én a debreceni Irodalmi beszélgetések vendége Pataki Éva. Az írónővel Bódi Katalin irodalomtörténész, kritikus beszélget.
további részletek
NAGY NOVEMBERI COELHO-KVÍZ
2012-11-24
Mennyire ismeri Paulo Coelho könyveit? Most kiderül!

Egész novemberben hetente többször teszünk fel kérdéseket az Athenaeum Kiadó facebook oldalán. A helyesen válaszolók közül sorolunk, és a nyertes választhat magának egy kötetet az "új borítós" Coelho-sorozatból.
Nyerje meg karácsonyi ajándékát!
A játékot megosztók között november végén kisorsolunk 5 db Az alkimista - évfordulós kiadványt (Catalina Estrada borítójával), ami gyönyörű karácsonyi ajándék lehet szerettei számára.
további részletek
JÁTÉK! Az Aranymotorosok Klubja - Változtassuk meg együtt a világot!
2012-11-21
Az Aranymotorosok Klubjában Jack Canfield barátjával, William Gladstone-nal egy varázslatos , szimbolikus világba repíti az olvasót, ahol a maja naptár jóslata egészen új értelmezést nyer. Kíváncsi vagy, mi vár Rád új életed első napján? Nos, a szerzők mindenkit szeretettel várnak a Nagy Ünnepélyen, amiről nem érdemes lemaradni!
további részletek
Az Athenaeum könyvei a Fókusz sikerlistán
2012-11-20
November közepén (11.12-11.17.) az Athenaeum Kiadó alábbi kötetei álltak a Fókusz Könyváruház sikerlistáján.
további részletek
Kiskarácsony, Rukkarácsony az Athenaeum Kiadóval
2012-11-19
Indula Rukkola karácsonyi játéka, amelyhez az Athenaeum Kiadó is felajánlott három gyönyörű könyvcsomagot újdonságaiból.
további részletek
A betegségek kora lejárt - 3 fordulós JÁTÉK!
2012-11-16
Dr. David B. Agus nemzetközileg elismert rákszakértő, kutató rendkívül fontos könyvére szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét egy ma kezdődő, 3 kérdésből álló játéksorozattal.
további részletek
Megjelent a protokoll nagyasszonyának új könyve
2012-11-14
Görög Ibolya: Tanácsoskönyv - Új kalamajkák
Szócikkek, élmények, szösszenetek a viselkedéskultúra területéről
Ízelítő (egy "Szössz") a kötetből!
további részletek
Mágia, mítosz, álom és szerelem - Megjelent Paulo Coelho Az alkimista című kötetének ünnepi kiadása
2012-11-12
Minden idők legolvasottabb regényének évfordulós kiadása - Catalina Estrada által illusztrált grafikus borítóval - már a könyvesboltokban. Gyönyörű karácsonyi ajándék!
további részletek
A könyv utóélete - Pataki Éva szerzői estje Csepelen
2012-11-09
November 9-én, pénteken 17 órakor A könyv utóélete sorozat keretében Pataki Évával találkozhatnak az olvasók Csepelen.
további részletek
Sikerlistán A betegségek kora lejárt!
2012-11-07
Dr. David B. Agus A betegségek kora lejárt című kötete a Fókusz Könyváruház sikerlistáján 10.22-11.03 között az ismeretterjesztő kategóriában a 9. helyre került.
további részletek
Jonas Jonasson is szerepel A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt filmváltozatában
2012-10-22
Magyarországon már az ötödik kiadásnál jár, Svédországban pedig éppen most viszik filmvászonra Jonas Jonasson sikerkönyvét, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című fanyar humorú regényt. A forgatásról maga az író posztolt a napokban egy képet a Facebookon. Ezen jól látszik, hogy a korábban producerként is tevékenykedő Jonasson egy szovjet generálist fog alakítani a filmben.
további részletek
A százéves színre (filmre) lép!
2012-10-17
Megkezdődtek a felvételei Jonas Jonasson A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című könyvéből készülő filmnek.
további részletek
Pataki Éva a Klubrádió Nagy generáció című műsorában
2012-10-17
Klubrádió október 17-én 15h-kor! A Nagy generáció című műsorban Mélykuti Ilona Pataki Évával és Szabó Zsuzsa pszichológussal beszélget a Nőből is megárt a nagymama című regényről.
további részletek
Atheneumos könyvek a Fókusz Könyváruház sikerlistáján (41. hét)
2012-10-15
A Fókusz Könyváruház 10.08-10.13. közötti irodalmi sikerlistáján Pataki Éva Nőből is megárt a nagymama című könyve a 8. helyen áll. Az ismeretterjesztő sikerlistán Dr. David B. Agus A betegségek kora lejárt a 2., míg Ulrike Hartmann Anyának lenni és nem görcsölni című kötete a 3. helyezett.
további részletek
Nőből is megárt a nagymama - könyvbemutató
2012-10-09
Nőből is megárt a nagymama - Megjelent Pataki Éva új regénye! Könyvbemutató október 11-én a Rózsavölgyi Szalonban
további részletek
MEGJELENT Pataki Éva új regénye!
2012-10-04
A szerzőnek immár harmadik regénye a Nőből is megárt a nagymama. A játékos cím mögött -- a könnyed női kalandok és a káröröm-vicces nagymamai felsülések mellett -- sokkal komolyabb lélektani elemzések sora is rejtőzik: egy valódi női fejlődésregény. Pataki Éva ezúttal a nagymamává válás ígéretes, de egyúttal rögös útján vezeti végig az olvasót.
további részletek
Atheneumos könyvek a Fókusz Könyváruház sikerlistáján (37. hét)
2012-10-02
A Fókusz Könyváruház 37. heti irodalmi sikerlistáján Paulo Coelho Mint az áradó folyó című könyve a 6. helyen, míg Jodi Picoult regénye a 9. helyen áll.
további részletek
Megjelent Matt Bondurant regénye!
2012-09-21
A Fékezhetetlen - A világ legszittyósabb megyéje című könyv már a boltokban! Regény, igaz történet alapján. A film szeptember 13-tól a mozikban. Játsszon az Odeonnal!
további részletek
Szeptember 8-ig lehet szavazni a beérkezett könyvtrailerekre
2012-09-04
A vége felé közeledik a Jövőnéző könyvtrailerverseny! Még 5 nap, és megtudhatjuk ki kapja a közönségdíjat.
további részletek
Atheneumos könyvek a Fókusz Könyváruház sikerlistáján
2012-09-03
A budapesti Fókusz Könyváruház 35. heti (08.27.-09.01.) sikerlistáján szépirodalom kategóriában Paulo Coelho Mint az áradó folyó című könyve a 3. helyen, az ismeretterjesztő kategóriában Katarzyna Miller-Monika Pawluczuk Nőnek lenni és nem bedilizni című könyve az 5. helyen áll.
további részletek
Fékezhetetlen - Filmbemutató Amerikában
2012-08-29
Matt Bondurant könyvének filmadaptációját augusztus 29-én mutatták be Amerikában. Ennek alkalmából exkluzív interjút készítettek a szerzővel.
további részletek
MEGJELENT! Anyának lenni és nem görcsölni
2012-08-28
Megjelent Ulrike Hartmann Anyának lenni és nem görcsölni című könyve.
Az anyák fáradtak, elgyötörtek és agresszívek? Olvasson bele!
további részletek
A szavazás állása a könyvtrailerversenyen
2012-08-28
Az alábbiakban megtekinthető a Jövőnéző Könyvtrailerverseny közönségszavazásának aktuális állása. 2012. augusztus 29., déli 12 órakor az Aster Film: Katarzyna Miller-Monika Pawluczuk - Nőnek lenni és nem bedilizni című trailer a 35/67. helyen áll.
további részletek
A könyvfilmeké a jövő? Az Athenaeum Kiadó könyvei a prae.hu Jövőnéző pályázatán
2012-08-21
A könyvtrailerek versenyére sok szinopszis érkezett a kiadói kötetekről. Az Athenaeum Kiadó az alábbi két könyvvel pályázott: Pataki Éva: Nőből is megárt a nagymama, Emma Forrest: Visszhangzó szavak.
további részletek
Már az 5. kiadás!
2012-08-10
Megjelent Jonas Jonasson bestsellerének 5. kiadása. A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című regény népszerűsége töretlen.
további részletek
Játék – Könyvet a kézbe
2012-08-10
Az Athenaeum Kiadó és a Cultura közösen szervezett játékán igyekszünk feltárni lelki életünk rejtelmeit, kérdéseket feltenni a boldog kapcsolatokról és nem utolsó sorban nagyokat nevetni a önnön magunkon, mert legtöbbször az a legviccesebb. A játék végén a jól válaszolók között három értékes könyvcsomagot sorsolunk ki.
további részletek
A Nőnek lenni és nem bedilizni című könyvről a Civil Rádióban
2012-07-30
A Civil Rádió Keménykötés című műsorában Hajós Vera az Athenaeum főszerkesztőjével, Tracikievicz Zsófiával beszélget Katarzyna Miller-Monika Pawluczuk Nőnek lenni és nem bedilizni című könyvéről.
további részletek
Egyhetes nyereményjáték – Nőnek lenni és nem bedilizni
2012-07-26
Az Ekultura.hu oldalon egyhetes nyereményjáték indul az Athenaeum női könyveiért július 12-től.
további részletek
Nőnek lenni és nem bedilizni - Kapcsolj ki a nyári melegben az Athenaeum könyveivel!
2012-07-17
Az Athenaeum Kiadó nőknek szóló könyveit gyűjtötte össze egy csokorba a nyári melegben.
további részletek
Jövőnéző: kiadói kötetek a könyvtrailerek versenyére (free style)
2012-07-17
A Jövőnéző - könyvtrailerek versenyére folyamatosan érkeznek a szinopszisok a kiadói kötetekről. Az Athenaeum Kiadó két kötettel pályázott:Emma Forrest: Visszhangzó szavak, Pataki Éva: Nőből is megárt a nagymama
további részletek
Az Athenaeum kiadványai a Fókusz sikerlistán
2012-07-10
A Fókusz Könyváruház szépirodalmi sikerlistáján a 4., ill. 6. helyen szerepelnek Jonas Jonasson és Paulo Coelho kötetei.
további részletek
Friss hírek A százéves ember sikereiről
2012-07-03
A százéves ember jogait eddig 35 ország vette meg, és számos országban a toplisták élén áll, többek között: Norvégiában, Dániában, Olaszországban, Franciaországban, Izraelben, Németországban, Hollandiában, Izlandon, Spanyolországban és természetesen Magyarországon.
további részletek
Mint az áradó folyó a sikerlista 2. helyén
2012-06-26
A Fókusz Könyváruház június 18-24. közötti szépirodalmi sikerlistáján Paulo Coelho Mint az áradó folyó című kötete még mindig a 2. helyezett!
további részletek
Játék – Játsszon Coelho könyvekért!
2012-06-19
Játsszon a Cultura.hu és az Athenaeum Kiadó közös játékán, és most nyerhet három könyvet Paulo Coelho életművének magyarul is megjelent kötetei közül. A játék során három győztest sorsolunk ki.
további részletek
Interjú Abraham Verghese regényéről a Civil Rádióban
2012-06-18
Abraham Verghese Könnyek kapuja című regényéről kérdezték Király Leventét, a kötet szerkesztőjét a Civil Rádió Keménykötés című műsorában.
további részletek
Könyvhét TOP 10
2012-06-15
Rendhagyó toplistánk a 83. Ünnepi Könyvhéten legnagyobb példányszámban megvásárolt köteteinek sorrendjét mutatja.
további részletek
JÁTÉK Cecelia Ahern rajongóknak!
2012-06-14
Van kedvenc Ahern-könyve? És kedvenc részlete? Ha igen, üsse fel kedvenc könyvét, keresse meg KEDVENC IDÉZETÉT vagy részletét - KÜLDJE BE és NYERJEN!
további részletek
A százéves angol kiadása július 13-án jelenik meg
2012-06-08
Jonas Jonasson regénye, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt nemzetközi sikersorozatának következő állomásához érkezett.
további részletek
Bánó Attila dedikál az Ünnepi Könyvhéten
2012-06-08
Június 10-én, vasárnap 17 órától az Ünnepi Könyvhéten Bánó Attila dedikálta 55 meghökkentő eset a magyar történelemből című könyvét.
további részletek
Felforgatás: a Jövőnéző Könyvtrailer versenyének sajtótájékoztatója
2012-06-08
A prae.hu által meghirdetett Jövőnéző Könyvtrailerek versenyének sajtótájékoztatója június 8-án a Rózsavölgyi Szalonban volt. Balogh Endre, a prae.hu főszerkesztője, a zsűriből Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatának vezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap munkatársa, Herendi Gábor filmrendező, illetve M. Tóth Géza animációs filmkésztő ismertette a verseny részleteit, saját szempontjaikat. Az együttműködésüket már előre jelző kiadók - köztük az Athenaeum - munkatársai közül is többen jelen voltak.
további részletek
A százéves ember a Guardian First Book Award díj jelölőlistáján
2012-05-31
Jonas Jonasson A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című regényét javasolták az 1965-ben alapított Guardian First Book Award díj jelölőlistájára.
további részletek
Paulo Coelho: Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy lett Az alkimista ekkora siker
2012-05-28
Paulo Coelho a Metro újságnak mesélt Az alkimistáról, arról, hogy milyen érzés Justin Bieber után a Twitter második legbefolyásosabb emberének lenni, és legutóbbi, Alef című regényéről.
további részletek
S.J. Watsont jelölték a Desmond Elliott-díjra
2012-05-24
S.J. Watson Mielőtt elalszom című regénye jó eséllyel indul a Desmond Elliott-díjért, amit az Egyesült Királyságban megjelenő első kötetes szerzők nyerhetnek el.
további részletek
Coelho-játékunk tartalék nyertesei
2012-05-21
Május 18-án újrasorsoltuk azokat az ajándékokat, melyekért nem jelentkeztek maratoni Coelho-játékunk nyertesei.
további részletek
Paulo Coelho kötete, a Mint az áradó folyó a sikerlisták élmezőnyében
2012-05-18
A megjelenés után egy hónappal a kötet még mindig vezeti az Alexandra, a Fókusz Könyváruház, a Polc.hu listáit. A Libri általános listáján 2., a Lira.hu-n 4. helyezett!
további részletek
Athenaeum kötetek a Libri Aranykönyv TOP 10-ben
2012-05-17
Május 17-én kihirdették a Libri Aranykönyv - Olvasói sikerkönyvek 2011 szavazás végeredényét. A Szépirodalom-külföldi szerzők kategória első 10 helyezettje között az Athenaeum Kiadó két sikerkönyve is helyet kapott.
további részletek
COELHO-játékunk nyertesei
2012-05-17
Véget ért 10 napos maratoni COELHO-játékunk. Köszönjük, hogy játszottak, és gratulálunk nyerteseinknek!
további részletek
Botrányoktól mentes Colin Firth életrajzi könyv
2012-05-14
A MoziNéző és az Athenaeum Kiadó közös játékán egy Colin Firth életrajzi könyvet nyerhetnek a játékosok, akik május 14-e és 20-a között válaszolnak a feltett kérdésre.
további részletek
Colin Firth-játék indult az Odeon.hu-n
2012-05-11
Megjelent Sandro Monetti Aki a király hangján szólt: Colin Firth című könyve. Ennek alkalmából Colin Firth-játék indult az Odeon.hu-n. Május 17-ig lehet játszani az Oscar-díjas színészről szóló kötetért. Jó szórakozást!
további részletek
Mielőtt elalszom - filmen is!
2012-05-08
Hollywood figyelmét is felkeltette az angol elsőkönyves S.J. Watson "Mielőtt elalszom" című thrillere. Rowan Joffe filmjét Nicole Kidman főszereplésével 2013-ban mutatják majd be.
további részletek
A Nőnek lenni és nem bedilizni című könyv az Infopercekben
2012-05-04
Az InfoRádió május 4-i Líra Könyvklub című adásában Katarzyna Miller és Monika Pawluczuk Nőnek lenni és nem bedilizni című könyvéről beszél főszerkesztőnk. Hallgassa meg az interjút!
további részletek
Könyvfesztivál TOP 10
2012-05-04
Rendhagyó toplistánk a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon standunkon legnagyobb példányszámban megvásárolt kötetek sorrendjét mutatja.
további részletek
A tajvani után érkeznek "A százéves" angol nyelvű kiadásai
2012-05-03
Jonas Jonasson "A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt" című regényének a napokban jelent meg a tajvani kiadása. 2012 júliusában Nagy-Britanniában, szeptemberben Amerikában jelenik majd meg a kötet. Nálunk pedig továbbra is toplistás!
további részletek
A százéves ember vicces dedikálása Barcelonában
2012-04-26
Az április végi Könyv Napon (World Book Day) Barcelonában Jonas Jonasson A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című regényének katalán kiadója egy igazán eredeti marketingfogáshoz folyamodott.
további részletek
Nőnek lenni és nem bedilizni – Beszélgetés az Athenaeum Kiadó könyvújdonságáról
2012-04-22
Április 22-én vasárnap 16.00-tól a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon az Athenaeum Kiadó könyvújdonságáról Borbás Marcsi és Bácskai Júlia beszélget.
további részletek
Dilizzünk be, mert nők vagyunk?
2012-04-22
A Nőnek lenni és nem bedilizni címmel frissen megjelent kötetről a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál utolsó napján három nő beszélgetett.
további részletek
55 meghökkentő eset a magyar történelemből – Beszélgetés Bánó Attila könyvéről
2012-04-20
Április 20-án, pénteken a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Bánó Attila 55 meghökkentő eset a magyar történelemből című könyvéről beszélgetnek.
további részletek
Bánó Attila dedikál a Könyvfesztiválon
2012-04-20
Április 20-án, pénteken 16.30-tól Bánó Attila dedikál a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
további részletek
Az alternatív Dózsa nem a nagyapánk – bemutatták Bánó Attila leleplező-kötetét
2012-04-20
A Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatták be Bánó Attila 55 meghökkentő eset a magyar történelemből című kötetét, amely történelmi rejtélyek nyomába ered.
további részletek
Az Athenaeum Kiadó a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
2012-04-19
Látogassa meg az Athenaeum Kiadót a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon! Standunk: Millenáris, Jövő Háza, 41. sz. Athenaeum/Líra stand
további részletek
Mint az áradó folyó - Olvasók írták Coelho kötetéről
2012-04-19
„A kötet, amit soha nem fogok letenni!” - Olvasói vélemények a Mint az áradó folyó című kötetről (goodreads.com)
további részletek
Az alkimista a világ legolvasottabb könyvei között
2012-04-19
Meg tudná nevezni azt a tíz könyvet, melyet a legtöbben olvastak a világon? Csak az utóbbi 50 évben több százezer könyvet adtak ki, de csak néhány kivételes kötet kerülhetett be a világ legnépszerűbb és legtöbbet olvasott könyvei közé.
további részletek
Maratoni 10 napos COELHO játék indul!
2012-04-19
Maratoni Coelho-játékunk során minden nap kisorsolunk egy példányt a Mint az áradó folyóból. Legkitartóbb játékosaink, akik mind a 10 kérdésre helyesen válaszolnak, megnyerhetik 5 kötetből álló Athenaeum-nyereménycsomagunkat!
további részletek
Az Athenaeum Kiadó újdonságai - Coelho játékhoz
2012-04-19
Az Athenaeum Kiadó újdonságai - a Coelho játékban ezekből az újdonságokból választhat 5 kötetet az a szerencsés nyertes, aki az összes kérdésre helyesen válaszolt és kisorsoltuk.
további részletek
Zenei anyag Jodi Picoult Gyere haza című regényéhez
2012-04-13
Jodi Picoult Gyere haza című regényéhez zenei anyag is tartozik. A dalok és a dalszövegek letölthetőek a könyv adatlapjáról.
további részletek
Bánó Attila a Duna TV 1Könyv című műsorában
2012-04-12
Bánó Attila, az "55 meghökkentő eset a magyar történelemből" című könyv szerzője a Duna TV "1Könyv" című műsorának vendége volt. Az ajánlóműsor április 12-én 10.50-kor lesz látható.
további részletek
Jonas Jonasson regénye a holland sikerlista 2. helyén
2012-04-12
Jonas Jonasson regénye, "A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt" folyamatosan a toplisták élmezőnyében tartózkodik.
további részletek
Legújabb kötetünk, a Trash a 2012-es Carnegie Medál jelöltjei közt!
2012-04-11
Andy Mulligan regénye 7 másik kötettel verseng a díjért, mely 1936 óta minden évben a fiatalokat leginkább olvasásra ösztönző ifjúsági irodalmat díjazza.
további részletek
Huszonöt éve jelent meg Paulo Coelho első regénye
2012-03-23
A zarándoklat megjelenésének 25. évfordulóján Paulo Coelho interjút adott a Folha de São Paulo brazil lapnak.
további részletek
MEGJELENT! - Andy Mulligan: Trash
2012-03-22
Március 22-én megjelent Andy Mulligan regénye, a Trash. Ebből az alkalomból íme néhány érdekesség a könyvvel kapcsolatban.
további részletek
Andy Mulligan: Trash - trailer
2012-03-22
Hangulatvideó Andy Mulligan március 22-én megjelent "Trash" című regényéhez.
további részletek
Sikerlistán A százéves ember
2012-03-12
Jonas Jonasson regénye több sikerlistán is a Top 10-ben szerepel: a Fókusz Könyváruház irodalmi sikerlistáján 4. helyen, a Libri általános sikerlistáján 8. helyen áll.
további részletek
55 meghökkentő eset a magyar történelemből - könyvbemutató március 9-én
2012-03-09
Bánó Attila 55 meghökkentő eset a magyar történelemből című könyvét mutatják be a budajenői Művelődési Központban március 9-én.
további részletek
Ki nevet a végén?
2012-03-07
Nagy-Britanniában július 12-én jelenik meg Jonas Jonasson regénye, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt. Miközben nagy amerikai és angol kiadók nem merték felvállalni, az 5 fős londoni Hesperus Press 10 éves fennállása óta a legmagasabb előleget fizette a könyvért.
további részletek
SJ Watson a Richard & Judy Book Club 2012 talk show vendége volt
2012-03-06
SJ Watson, a "Mielőtt elalszom" című thriller szerzője az angol Richard & Judy Book Club 2012 című talk show vendége volt.
további részletek
A Filmklubbal győzött a sárvári csapat a Könyvhódító játékban
2012-02-23
A szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár 2011-ben olvasásnépszerűsítő programsorozatot indított Könyvhódító - Könyves játék címmel. David Gilmour: Filmklub című könyvével győzött a sárvári csapat.
további részletek
Győzzük le a betegséget! - Jankovics Éva ötödik könyve a stroke-ról szól
2011-12-27
A betegeknek és a családoknak is segíteni akar Jankovics Éva azzal, hogy könyvet írt a stroke-ról, azaz az agyi érkatasztrófáról, ami egyre fiatalabb embereket is sújt.
további részletek
Könyvbemutató és északi mozidélután Kovács Patríciával, Parti Nagy Lajossal és Szabó Simonnal
2011-12-21
Jonas Jonasson most megjelent könyvéről beszélget Szabó Simon Parti Nagy Lajossal és Kovács Patríciával - két északi film között - az Athenaeum Kiadó és a Kino mozi közös szerda délutánján. A könyvből Kovács Patrícia olvas föl részleteket.
további részletek
Van, ahogy van
2011-12-20
Jonas Jonasson A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című regényét a legszívesebben kettős road movie-nak nevezném - írja BánzA a Magyar Narancs e heti Visszhang rovatában.
további részletek
Aki csak az igazat mondja, azt nem érdemes hallgatni
2011-12-12
Tavaly megbolydult a könyvpiac Svédországban. Egy Jonas Jonasson nevű író első regényét több százezren vásárolták meg – az idei eladásokat is beleszámolva végül nyolcszázezren. Svédországban kilencmillióan élnek… Mi a páratlan siker oka? KIRÁLY LEVENTE INTERJÚJA JONAS JONASSONNAL
további részletek
Második hármas
2011-12-02
Most pedig elérkezett az idő, hogy feltegyük a karácsonyi szuperjátékunk második három kérdését!
további részletek
Az első három
2011-12-01
Íme a nagy karácsonyi játék első három kérdése...
további részletek
A nagy kérdés
2011-11-22
Az Alkimistát közel félmilliárd ember olvasta el. Paulo Coelho nevét milliárdok ismerik világszerte. Az író, miután politikai nézetei miatt meghurcolták, most úgy döntött, a kulturális forradalom élére áll.
további részletek
Csak olyat ír, amit szívesen olvas
2011-11-21
Gotlandban, egy meseszép, elvarázsolt svédországi szigeten él kisfiával kettesben Jonas Jonasson, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című sikerkönyv írója. Szinte sosem ad interjút. Most kivételt tett.
további részletek
Hollandiában is top tízben Jonasson könyve
2011-11-10
A holland könyveladási listákon már ötödik helyre kúszott föl Jonas Jonasson, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című könyve - s így már Coelho sarkában van.
további részletek
Játék! – Nyerj a Besenyő családdal
2011-11-07
Nyugalom, a hosszú élet ritka, mondta egyszer Anti bácsi, „a’ öreg”, és fején találta a szöget. De ki akar játék nélkül hosszú életet élni? Mától öt napon keresztül ismét játék indul a Cultura.hu-n központba állítva a Besenyő család poénjait. – Játék
további részletek
Jövőre angol nyelven is a százéves ember története
2011-10-28
2012 tavaszán jelenik meg a svéd író sikerkönyve angol nyelven. A százéves ember története magyarul már novemberben olvasható.
további részletek
Ki Jonas Jonasson?
2011-10-24
A svéd újságíró, aki a megírta annak a 100 éves embernek a történetét, aki kimászott az ablakon és eltűnt.
további részletek
Az év legjobb krimije a Mielőtt elalszom
2011-10-20
A Mielőtttt elalszom elnyerte a legjobb kriminek járó, "Crime Writers’ Association John Creasey (New Blood) Dagger Award"-díjat.
további részletek
Besenyő család a világ körül
2011-10-19
A Besenyő család elsőszámú fegyvere a szójáték, és az abból faragott abszurd humor, mely hallatán az emberen már-már görcsös nevetés lesz úrrá. Szász Móni és Ilauszky Tamás közös alkotása, a L’art pour l’art Társulat által életre keltett családra épített képregény nem csökkenti, csak fokozza a „hülyeséget”.
további részletek
"Attól féltem, ha írok, elveszítem az élményt" - Interjú Paulo Coelhoval
2011-10-18
Paulo Coelho, napjaink legkedveltebb spirituális témákkal foglalkozó írója egy órás telefonos interjút adott Brendon Buchardnak Alef című legújabb könyve megjelenésének kapcsán.
további részletek
Játék könyvért - tudd meg, hogyan lehetnél gyönyörű bajkeverő!
2011-10-14
A szerencsés nyertesek hazavihetik Rebecca James legújabb könyvét, a Gyönyörű bajkeverőket!
további részletek
Képregényneten is Besenyő család
2011-10-06
“Ez mindennek a teteje!” - a képregényneten is olvashatók részletek Szászi Móni új könyvéből.
további részletek
A legjobb tíz között Gibson könyve
2011-09-28
Néhány nappal a megjelenés után a legjobb tíz között A Jégbe zárt szívek.
további részletek
Volna mit tanulni
2011-09-27
Paulo Coelho szabadon elérhetővé tette saját könyvét - a neten. Természetesen nem egy eldugott weboldalon, hanem egy világraszóló médiaesemény kíséretében. A The New York Times szerint volna mit tanulnia a médiának a brazil írótól.
további részletek
Világszerte az egyik legkedveltebb könyv az Alef
2011-09-27
Finnországtól Spanyolországig Paulo Coelho legújabb regénye vezeti az eladási listákat.
további részletek
A Besenyő család kalandjai immár képregényben!
2011-09-26
Szeptemberben kerül a boltokba Szászi Móni és Ilauszky Tamás közös műve, amely a Besenyő család életébe enged bepillantást. A különleges képregény a L’art pour l’art Társulat által életre keltett családot kíséri el számtalan kalandon keresztül, a szövegért Szászi Móni, a rajzokért pedig Ilauszky Tamás felelős.
további részletek
Világszerte hatalmas siker a Mielőtt elalszom
2011-09-16
A Mielőtt elalszom című könyvet immáron 40 nyelven adták ki világszerte - derül ki a brit jogtulajdonosok összefoglalójából.
további részletek
Még az apa győz
2011-09-15
Nem hittem volna, hiába ragadott magával a szerző előző könyve, ami olyan kérdésekre keresi a matematikai választ, hogy mennyire bizonyító erejű a DNS-minta.
további részletek
Fizikáról közérthetően
2011-09-14
A cím és a címlap senkit se tévesszen meg: a szőke nő feje fölött az almával nem az a bizonyos „Éva”, aki elcsábult a kígyó beszédétől. Inkább Newton almája egy ember feje fölött - írja a Cseppek.
további részletek
Csábító erők
2011-09-14
A Cultura.hu már augusztus végén kínált néhány szemelvényt.
további részletek
Horror lett a klasszikusból
2011-08-24
Craig Gillespie rendezi a Büszkeség és balítélet meg a zombik című bestsellerből készülő filmet. Az ausztrál rendező azt ígérte: "hihetetlenül hű lesz" Jane Austen szelleméhez - írja a Népszabadság.
további részletek
Borsznobnak lenni
2011-08-22
Divat ma borszakértőnek lenni. Aki mégsem az, szókincsének fejlesztésével mégis annak tűnhet - a Civil Rádió riportja a Borsznobok szótáráról a aKeménykötésben.
további részletek
Játssz velünk és nyerj jegyet a Cowboyok és űrlények premier előtti vetítésére!
2011-08-12
Szeretnéd megtudni ki győz a cowboyok és űrlények összecsapásában? Játssz velünk és nyerj!
további részletek
Sikerfilm készül Watson regényéből
2011-08-09
Még nem dőlt el, ki nyeri el a legújabb, angol könyvsikerből készülő hollywoodi film főszerepét - írja a The Australian.
további részletek
Harrison Fordot mégsem alázták meg holmi törpök
2011-08-03
Fej fej mellett küzdött Harrison Ford és Törpapa - végül Indy nyert az origo információi szerint.
további részletek
ALEF - a top 15
2011-08-02
Videók százaival neveztek a rajongók az elmúlt hónapban a Paulo Coelho által meghirdetett versenyre. Már csak 15-en maradtak.
további részletek
A mocskos vadnyugat találkozása a gonosz űrlényekkel
2011-08-02
Kijött egy feliratos klip a Cowboyok és űrlények-hez, amiben láthatunk pár új, röpke részletet a filmből - főleg robbanásokat -, és megszólalnak az alkotók is.
további részletek
Fej-fej mellett a kék törpék és az űrlényekre vadászó cowboyok
2011-08-01
Hupikék törpikék és westernhősökre vadászó zöld földönkívüliek szállták meg az észak-amerikai mozikat: a Smurfs és a Cowboyok és űrlények is 36,2 millió dolláros (6,7 milliárd forintos) jegybevétellel zárta premierhétvégéjét.
további részletek
Játssz könyvheti újdonságainkért!
2011-06-03
És nyerd meg 3 vadonatúj kötetünk egyikét!
további részletek
A Brida lett az első!
2011-05-27
Paulo Coelho Brida című regénye az Aranykönyv 2010 szépirodalmi kategóriájának nyertese.
további részletek
ALEF – Videoverseny!
2011-05-17
Vegyél részt Paulo Coelho nemzetközi videokészítő versenyében július 1-ig!
további részletek
Író-olvasó találkozó Tóth Zitával
2011-05-13
A Filc, a zoknimuki c. mesekönyv rajongói május 13-án találkozhatnak a szerzővel.
további részletek
Szavazz köteteinkre az Aranykötet 2010 szavazáson!
2011-05-08
Paulo Coelho 2 kötettel is esélyes az első helyre.
további részletek
Melyik Coelho-regény a kedvenced?
2011-04-30
A szavazás lezárult, íme a 3 legnépszerűbb Coelho-regény:
további részletek
Olen Steinhauer dedikál
2011-04-28
Április 28-án a rózsakerti Líra Könyvesboltban.
további részletek
„Az igazság megszabadít titeket”
2011-04-27
Interjú Paulo Coelhoval új regényéről, az Alefről.
további részletek
Ötvenentúl.hu könyvcsomag
2011-04-19
Az Athenaeum Kiadó által felajánlott könyvcsomag az alábbi köteteket tartalmazza:
további részletek
Olen Steinhauer a könyvfesztiválon
2011-04-16
Április 16-án a szerző új, A legközelebbi vészkijárat c. kémregényének bemutatója, majd dedikálás a Millenárison.
további részletek
Játssz az Athenaeum Kiadóval április 14-ig!
2011-04-14
És nyerd meg könyvfesztiváli kínálatunkat!
további részletek
Kőrösi Zoltán íróval beszélget Kácsor Zsolt
2011-04-13
Április 13-án a debreceni Líra Könyvesboltban.
további részletek
Tóth Zita dedikál
2011-04-09
A Filc, a zoknimuki szerzőjével április 9-én 17 órakor találkozhatunk a Könyvkiadói hetek programján, az Europarkban.
további részletek
Coelho extra: Hány életet élünk?
2011-04-08
Különleges széljegyzet a szerző április 11-én megjelenő, Alef címú új regényéhez.
további részletek
Olen Steinhauer a Könyvkiadói hetek programján
2011-04-08
Április 8-án 17 órakor A Turista és A legközelebbi vészkijárat szerzője dedikál az Europarkban.
további részletek
Levelezz és kedvezményt nyersz!
2011-03-30
Az Athenaeum Kiadó e-mail címeket toborzó akciója.
további részletek
Az új Coelho-regény a Facebookon!
2011-02-27
Az április 11-én megjelent Alef rajongói oldala a Facebookon.
további részletek
Melyik kötetünk volt 2010 legjobb athenaeumos könyve?
2011-02-25
Lezárult a február 10-én indult, két hétig tartó szavazásunk. 2010 legjobb athenaeumos kötete Rachel Gibson Jégbe zárt szívek című regénye lett.
további részletek
A Social Network - A közösségi háló 3 Oscar-díjat nyert!
2011-02-23
A Ben Mezrich Véletlenül milliárdos - Hogyan született a Facebook című kötetéből készült film a legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb vágás és a legjobb eredeti filmzene díját is elvitte.
további részletek
„El akartam mesélni, milyen érzés a másik oldalon lenni"
2011-02-23
A szerzővel Tracikievicz Zsófia, a Kemény üzlet című kötet szerkesztője beszélgetett. A regény a jelenleg is vetített Szerelem és más drogok című film alapjául szolgált.
további részletek
Pataki Éva a Gyöngyösi Irodalmi Esték vendége
2011-02-09
Február 9-én a szerzővel Ami elveszett című regényéről beszélget Molnár Katalin.
további részletek
A közösségi háló tarolt a Golden Globe-on
2011-01-31
A Facebook-film, A közösségi háló minden fontos díjat elvitt az idei Arany Glóbuszon.
további részletek
A közösségi háló 2010 filmje
2011-01-14
A közösségi hálót választotta a tavalyi év legjobb filmjének az amerikai Filmkritikusok Országos Társasága (NSFC).
további részletek
Kemény üzlet - Nyerj könyvet!
2011-01-12
Vegyél részt az olvasóterem és az Athenaeum Kiadó közös játékában és az elsők között olvashatod januári újdonságunkat.
további részletek
A Véletlenül milliárdos és a Kemény üzlet adaptációi a Golden Globe-on
2011-01-12
A közösségi háló 6 kategóriában, a Szerelem és más drogok 2 kategóriában jelölt.
további részletek
A Tiger Hills a Man Asian Literary Prize jelöltjei között
2011-01-11
Sarita Mandanna szépséges regénye versenyben a díjért, a nyertest 2011 márciusában jelentik be.
további részletek
Január 12-én megjelenik a Kemény üzlet!
2011-01-04
A regényből készült film Szerelem és más drogok címmel január 6-tól a magyar mozikban.
további részletek
Békés, boldog ünnepeket kívánunk!
2010-12-30
Athenaeum Kiadó
további részletek
Karácsonyi játék a coelho.hu-n
2010-12-28
Ha sokat jelent számodra Paulo Coelho egy regénye, szívesen megosztanál egy anekdotát kedvenc szerződről, esetleg tudsz olyan érdekességről, amit másoknak is érdemes tudnia, vegyél részt a coelho.hu játékában!
további részletek
Játssz az Athenaeum romantikus regényeiért!
2010-12-14
Vegyél részt a habostorta.hu játékában, és nyerd meg 6 legújabb kötetünk egyikét!
további részletek
Beszélgetés Frank Schatzinngel
2010-12-02
Interjút olvashattok Frank Schätzinggel, a Limit szerzőjével.
további részletek
Magyar kiadás
2010-11-24
November 24-én az SF Szakosztály kiadói estjén kerekasztal-beszélgetés a magyar sci-fi kiadásról kiadók szerkesztőivel. Az Athenaeum Kiadó képviseletében Tracikievicz Zsófia főszerkesztő vesz részt.
további részletek
Tagtoborzó játék a Facebookon!
2010-11-14
Vegyél részt az Athenaeum Kiadó tagtoborzó játékában a Facebookon és nyerhetsz 2 db belépőjegyet A Koncert! 2010-re, a Művészetek Palotájába!
további részletek
Már a könyvesboltokban Frank Schätzing Limit című új regénye!
2010-11-07
Minden információt megtalál a könyv magyar nyelvű honlapján:
további részletek
Az amerikai - Játssz velünk mozijegyért!
2010-11-07
Már a magyar mozikban Martin Booth regényéből készült Az amerikai című George Clooney-film, melyre most mozijegyet nyerhetsz, ha helyesen válaszolsz a kérdésünkre!
további részletek
Schätzing-játék a Facebookon!
2010-11-06
Október 27-én megjelenik a szerző vadonatúj regénye, a Limit, és újra kiadjuk eddigi legnagyobb sikerét, a Rajt. Ünnepeld velünk a dupla megjelenést egy dupla játékkal!
további részletek
Pataki Éva díjat kapott
2010-11-05
Pataki Évát – az Ami elveszett c. családregény szerzőjét – Viareggio városa forgatókönyvíró munkásságért díjazta a Viareggiói Nemzetközi Filmfesztivál keretében.
további részletek
Novemberben jön a Facebook-könyv!
2010-11-02
Novemberben megjelentetjük Ben Mezrich A közösségi háló című kötetét, melynek filmadaptációját David Fincher rendezésében már hatalmas sikerrel vetítik az amerikai mozik.
további részletek
Pataki Éva: Ami elveszett könyvbemutató
2010-10-28
Október 28-án 18 órától Pataki Éva Ami elveszett című regényének bemutatója a Holokauszt Emlékközpontban.
további részletek
Pataki Éva Ami elveszett c. regényéről
2010-10-25
Bächer Iván új könyvében egy teljes fejezetet szentelt Pataki Éva Ami elveszett című családregényének.
további részletek
Tom Wolfe kapta a Nemzeti Könyvdíjat
2010-10-12
2010-ben Tom Wolfe (1931) író, újságíró, a New Journalism (Új újságírás avagy Új zsurnalizmus) egyik fő képviselője kapta a Nemzeti Könyvdíjat.
további részletek
Az amerikai - Játssz velünk a Facebookon!
2010-10-10
Játssz velünk a Facebookon Martin Booth: Az amerikai című regényéért! Ha szeretnél részt venni a játékban, nem kell mást tenned, mint helyesen válaszolni a kérdésünkre.
további részletek
Filc, a zoknimuki - író-olvasó találkozók
2010-10-08
Filc, a zoknimuki: író-olvasó találkozó Tóth Zitával és Tóth Anitával, a meseregény szerzőjével és illusztrátorával október 5-én és 8-án.
további részletek
Bánó Attila dedikál a Líra Könyvvásáron
2010-09-23
Bánó Attila dedikálja A magyar nemes vitézsége című könyvét szeptember 11-én, szombaton 15 órától a Líra Könyvvásáron.
további részletek
Részlet Minette Walters A kaméleon árnyéka c. krimijéből
2010-09-21
Olvasóink kapnak egy kis ízelítőt az egyik legizgalmasabb őszi újdonságunkból: részlet Minette Walters A kaméleon árnyéka című regényéből.
további részletek
Az amerikai című filmet szeptember 1-től vetítik az USA-ban
2010-08-27
Szeptember 1-től vetítik az Egyesült Államokban Az amerikait, George Clooney legújabb filmjét, melyben a színész Jack, a bérgyilkos szerepébe bújik.
további részletek
Borzongj az Athenaeum Kiadó krimiszerzőivel - Játssz velünk a Facebookon!
2010-08-12
Látogass el az Athenaeum Kiadó Facebook oldalára: ha játszol velünk, megnyerheted Polina Daskova, Olen Steinhauer vagy Minette Walters egy-egy kötetét!
további részletek
Nyereményjáték az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán
2010-07-19
Játssz velünk az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán és nyerj két idei könyvújdonságot!
további részletek
Nyereményjáték a coelho.hu-n június 28-tól!
2010-06-24
Vegyen részt a coelho.hu nyereményjátékában, válaszolja meg mind a 10 kérdést, és nyerje meg a szerző életműsorozatának egy kötetét!
további részletek
Coelho-játék a Port.hu-n
2010-06-15
Vegyen részt az ATHENAEUM KIADÓ és a PORT.hu közös játékában, és nyerjen egy könyvet Paulo Coelho életművének magyarul is megjelent kötetei közül, vagy 2 jegyet a Paulo Coelho Tizenegy perc című regényéből készült előadásra a Thália Színházba!
további részletek
David Gilmour: Filmklub - Peregnek a kamaszévek címu kötetének bemutatója
2010-06-10
2010. június 22-én, kedden 19 órától az Odeon-Lloyd moziban
további részletek
81. Ünnepi Könyvhét
2010-05-12
Az Athenaeum Kiadó eseményei az idei könyvhéten. (Budapest, V. ker. Vörösmarty tér)
további részletek
Pataki Éva Ami elveszett című könyvének bemutatója
2010-05-11
Könyvbemutató június 1-jén 18 órakor a Nyitott Műhelyben (Budapest XII. Ráth György u. 4.).
további részletek
Bánó Attila A magyar nemes vitézsége című könyvének dedikálással egybekötött bemutatója
2010-05-10
A Pesterzsébeti „CSILI” Művelődési Központ és a „Zöld Út” Caritas tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját.
további részletek
Paulo Coelho Tizenegy perc c. regénye színpadon
2010-05-03
Az Athenaeum Kiadó sikerszerzőjének könyvéből készült előadás a Thália Színházban.
további részletek
Czipper Ágota: 144 ártatlan nap című regényének bemutatója április 15-én
2010-04-01
A Nők Lapja Évszakok regényíró-pályázat nyertes könyvének bemutatója.
további részletek
XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
2010-03-31
Az Athenaeum Kiadó programjai az idei könyvfesztiválon (Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
további részletek
Eredményt hirdetünk
2010-03-25
A Nők Lapja Évszakok és az Athenaeum Kiadó regényíró-pályázatának nyertese Czipper Ágota 144 ártatlan nap című regénye.
további részletek
MEGHÍVÓ
2010-03-02
Az Athenaeum Kiadó és a Magyar Nemzeti Múzeum tisztelettel meghívja Önt Bánó Attila A magyar nemes vitézsége című könyvének bemutatójára.
további részletek
Baranyi Mária Egy előszoba titkai – Horn Gyula közelről című könyvének bemutatója
2010-02-16
Az Athenaeum Kiadó tisztelettel meghívja Önt Baranyi Mária Egy előszoba titkai – Horn Gyula közelről című könyvének bemutatójára.
további részletek
Ladislaus Löb a Holokauszt Emlékközpont KönyvESték sorozatának vendége
2010-01-12
A KönyvESték sorozat következő beszélgetése a Holokauszt Emlékközpontban
további részletek
Az Athenaeum Kiadó könyve elnyerte az Elle Irodalmi Díját
2009-12-03
Kiosztották A hónap könyve díjat az Elle Irodalmi Díj pályázatán.
további részletek
Kiadjuk a könyvét!
2009-09-16
NŐK LAPJA ÉVSZAKOK ÍRÓPÁLYÁZAT
Kezdő regényírókat keresünk. Rengeteg írás érkezett tavalyi novellapályázatunkra, ezért úgy gondoltuk, ebben az évben regényíró pályázattal jelentkezünk.
további részletek
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége – KÖNYV ÉS FILM
2009-09-15
A könyv 4 millió példányban kelt el és 38 országban jelent meg. Évek óta vezeti a The New York Times és a nemzetközi bestseller-listákat.
további részletek
Brad Pitt Eldorádó, az elveszett város nyomában
2009-09-12
Az Athenaeum Kiadó gondozásában jelenik meg David Frann regénye, az Eldorádó, az elveszett város (Lost City of Z), melyből Brad Pitt főszereplésével készült film. A bemutatóra a hírek szerint 2010-ig várni kell, azonban a könyv novemberben már olvasható lesz magyarul.
további részletek
Monty Python rajongók figyelem!
2009-09-11
Október elején kerül a hazai könyvesboltokba a brit társulat egyik klasszikus művének – a Brian életének – forgatásáról szóló kötet.
további részletek
Az Athenaeum Kiadó programjai a könyvhéten
2009-06-07
Az Athenaeum Kiadó az alábbi programokkal várja az érdeklődőket a 80. Ünnepi Könyvhéten.
további részletek
Mindent a lovaglásról - könyvbemutató április 24-én
2009-04-30
Az Athenaeum Kiadó április 24-én a Sóskúti Lovas- és Élményparkban mutatja be Mindent a lovaglásról c. kötetét.
további részletek
Filc, a Zoknimuki - könyvbemutató a könyvfesztiválon
2009-04-26
Az Athenaeum kiadó a könyvfesztiválon mutatja be Filc, a Zoknimuki című új kiadványát. (Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
további részletek
Válságkönyv - könyvbemutató a könyvfesztiválon
2009-04-26
Az Athenaeum Kiadó a könyvfesztiválon (Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.) mutatja be Almási Miklós legújabb kötetét.
további részletek
Megjelent a XXI. század sorozat 2. kötete!
2009-02-10
Lázs Sándor: Útikalauz vesztegzár idejére (A XXI. század sorozat 2. kötete) A történelem nem unalmas, legfeljebb rosszul írják. Teljességre, az összefüggések mindenre kiterjedő feltárására aligha van mód, nemcsak az adatok hiányossága, hanem az emberi élet végessége miatt is. Mindig maradnak hiányosságok.
további részletek
Kácsor Zsolt Barbarus című könyvének bemutatója
2009-02-05
2009. február 5-én (csütörtökön) 18 órától a Szentesi Városi Könyvtárban (Szentes, Kossuth u. 33-35.) Kácsor Zsolt Barbarus című könyvének bemutatója. A szerzővel beszélget: Poszler D. György tanár és Szabó János József régész-muzeológus.
további részletek
Mágikus egy könyv sorsa
2009-01-31
Weiler Péter A Márai-véletlen című krimi írója és a Líra csoport terjesztési vezetője. Könyvéről, a Frankfurti Könyvvásárról, a véletlenekről és az olvasás izgalmáról beszélgettünk. A hírek szerint ismét temették a könyvet a Frank­furti Könyvvásáron. Ezt érzékelte? – Én Frankfurtban ugyan­­azt a nyüzsgést láttam, mint korábban, bár a gazdasági világválság szelleme jelen volt a tárgyalásokon. Elképzelhető, hogy jövőre mindenki óvatosabb lesz, és a kereslet ingadozásától függően alakítja majd a kiadott könyvek számát. Ez minden iparágra érvényes, de ahogy annak a hírnek hallatán, hogy az autógyárak visszafogják a gyártást, nem temetjük az autót, mi sem temetjük a könyvet. Alap­vetően optimisták vagyunk. Jó könyvre mindig szükség lesz.
további részletek
Könyvbemutató: Újabb 21 történet a XXI. századból
2009-01-27
Újabb 21 történet a XXI. századból – Útikalauz a vesztegzár idejére című kötet sajtótájékoztatója január 27-én (kedden), 15 órakor a Corinthia Grand Hotel Royalban (VII. ker., Erzsébet krt. 43–49.). Díszvendég: Garas Dezső. A bemutatón való résztvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy résztvételi szándékát a tegyi.timea@lira.hu e-mail címen jelezze.
további részletek
Junior Prima díjat kapott Szlankó Bálint
2009-01-15
Junior Prima díjat kapott Magyar Sajtó kategóriában az Athenaeum Kiadó egyik szerzője, az origo.hu Nagyvilág rovatának munkatársa, Szlankó Bálint, aki korábban publikált – többek között – a Magyar Narancsban, valamint az Index és a Bruxinfó portálokon is. 2007-ben az Athenaeum Kiadónál könyve jelent meg az Európai Unióról Az elnök, a képviselő és a diplomata címmel. A Junior Prima díjat a Magyar Sajtó kategóriában az idén összesen tíz 30 év alatti újságíró kapta meg.
további részletek
Boldog ünnepeket!
2009-01-02
Boldog ünnepeket és jó könyvekben gazdag új esztendőt kíván az Athenaeum Kiadó minden munkatársa!
további részletek
Paulo Coelho a párizsi UNESCO-központ vendége
2008-12-15
December 10-én, szerdán, Paulo Coelho, az ENSZ békenagykövete a párizsi UNESCO-központ vendége lesz az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 60. évfordulóján.
további részletek
Az Irodalmi centrifuga vendége Scherter Judit
2008-12-04
Az Irodalmi centrifuga vendége december 4-én, csütörtökön 7 órától a Centrál Kávéházban Scherter Judit, a Nők, délutáni fényben című könyv szerzője. Both Gabi sanzonokat énekel. Darvas Benedek zongorázik. Az est házigazdái: Bódis Kriszta és Gordon Agáta. Téma: amiről a nők mélyen hallgatnak...
további részletek
Kácsor Zsolt: Barbarus című regényének bemutatója
2008-11-25
Kácsor Zsolt Barbarus című regényének dedikálással egybekötött bemutatója november 25-én, kedden 19 órakor kezdődik a Nyitott Műhelyben (Budapest XII., Ráth György u. 4.). A szerzővel és Spiró György íróval Király Levente, a kötet szerkesztője beszélget.
további részletek
Megjelent a Mágus Paulo – Coelho hihetetlen története!
2008-11-17
Megjelent Fernando Morais: A Mágus című könyve! Paulo Coelho hihetetlen története A neves életrajzíró 2007 elején megkapta egy szinte szekrény méretű fekete láda kulcsát. A láda Coelho csaknem 6 évtizedet felölelő levelezéseit, naplókat, videószalagokat, fotókat és jegyzeteket tartalmazott.
további részletek
Könyvbemutató: London Katalin Túlélésre ítélt tárgyak
2008-10-16
London Katalin: Túlélésre ítélt tárgyak című könyvének bemutatója 2008. október 16-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik az Erdész Galériában (Szentendre, Bercsényi u. 4.). A kötetet Nagy Bandó András író, humorista mutatja be. A könyvből válogatott fotók kiállítását Vadász György DLA építész nyitja meg. A kiállítás megtekinthető 2008. október 26-ig, hétfő kivételével minden nap 10–18 óráig.
további részletek
Paulo Coelho Frankfurtban
2008-10-07
Világszerte eladott, több mint 100 millió könyvét fogja megünnepelni a brazil író, Paulo Coelho Frankfurtban, a Nemzetközi Könyvvásár ideje alatt, október 15-én a King Kamehameha Clubban. Újságírók és a nemzetközi kultúra szereplői kaptak meghívást a rendezvényre. Többek között ott lesz a brazil énekes, Gilberto Gil és Brazília kulturális minisztere, João Luiz Silva Ferreira.
további részletek
Kerekasztal-beszélgetés A Hullám című könyvről
2008-10-07
Kerekasztal-beszélgetés Todd Strasser A Hullám című könyvéről és Dennis Gansel azonos című filmjéről 2008. október 7-én, kedden 18 órai kezdettel az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában (Budapest VIII. Rákóczi út 21.). Résztvevők: Láng András (a könyv fordítója), Tracikievicz Zsófia (a könyv szerkesztője), Sárossy Bogáta és Morvai Edit (Goethe Intézet) és Baltay Levente (TASZ). Moderátor: Gyárfás Dorka
további részletek
A Hullám filmváltozata októbertől a mozikban!
2008-10-03
Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály napjainkban. Rainer Wenger (Jürgen Vogel) osztályával különös kísérletbe kezd, melynek célja, hogy a gyerekek saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát. A diákok szokatlanul motiváltan hajtják végre a feladatot.
további részletek
Megjelent Todd Strasser A Hullám című regénye
2008-08-22
Egy gimnázium végzős diákjai nem értik az európai történelem egyik legsötétebb korszakát: hogyan fordulhatott elő, hogy egy karizmatikus vezető hatására jóérzésűnek gondolt emberek elfogadták polgártársaik nagy tömegének jogfosztását és elhurcolását? Hogyhogy nem állította meg senki ezt az embertelen gépezetet? Ha egyszer hasonló helyzetbe kerülnek, a diákok vajon melyik oldalt választják? Észreveszik-e, ha őket is beszippantja a mozgalom?
további részletek
Az Athenaeum Kiadó dedikálásai a könyvhéten
2008-06-17
Az Athenaeum Kiadó dedikálásai a könyvhéten (2008. június 5–9., Vörösmarty tér – 49-es pavilon)
további részletek
Könyvbemutató: Sally Bedell Smith: Párban a pályán – Bill és Hillary Clinton a Fehér Házban
2008-05-27
Az Athenaeum Kiadó szeretettel meghívja Önt Sally Bedell Smith Párban a pályán – Bill és Hillary Clinton a Fehér Házban című kötetének bemutatójára 2008. május 22-én, csütörtökön 16 órára a Puskin mozi kávézójába (1054 Budapest, Semmelweis u. 2.). A könyvről D. Tóth Kriszta televíziós újságíró, Dr. Magyarics Tamás egyetemi docens és Révész Gábor, a kötet szerkesztője beszélget.
további részletek
Az Athenaeum programjai a Könyvfesztiválon
2008-05-08
Az Athenaeum Kiadó programjai a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon (2008. április 24–27., Millenáris Park)
további részletek
AZ ATHENAEUM KIADÓ AJÁNLATA AZ IDEI KÖNYVFESZTIVÁLRA
2008-04-30
Újdonságaink és programunk a könyvfesztiválon
további részletek
Megjelent! A fény harcosának kézikönyve
2008-03-24
A fény harcosának kézikönyve címmel újabb Coelho-kötetet jelentet meg a napokban az Athenaeum Kiadó. A világhírű brazil származású írónak ez az alkotása merőben eltér eddigi regényeitől.
további részletek
Könyvbemutató: Bánó Attila Rejtélyek a magyar múltból
2008-03-04
Az Athenaeum Kiadó tisztelettel meghívja Önt Bánó Attila: Rejtélyek a magyar múltból című könyv bemutatójára 2008. március 3-án, hétfő délután 5 órára a Magyar Nemzeti Múzeum földszinti rotundájába (Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.).
további részletek
Könyvbemutató ínyenceknek
2008-03-04
Domonyi Rita és Nagy Dóra Süteménység című könyvének bemutatóját február 20-án, 16 órakor tartják Budapesten. A könyvből Schell Judit és Hajdú István színművészek olvasnak fel részleteket.
további részletek
Új Coelho-kötet a láthatáron: A fény harcosának kézikönyve
2008-02-27
Űrutazások, klónozás – lassan mindkettőt természetesnek tekintjük, de ahhoz még mindig nem vagyunk elég bátrak, hogy alámerüljünk saját bensőnk mélységeibe. A fény harcosának kézikönyve épp ilyen utazásra hív: a lelkünkben munkáló ellentétes erők megértésére, régi álmaink feltérképezésére, Személyes Történetünk beteljesítésére. Március 10-én jelenik meg Paulo Coelho legújabb kötete.
további részletek
François Lelord: Hector utazása, avagy a boldogság nyomában
2008-01-16
Jön Hector!!! – Egy pszichiáter a boldogság nyomában. Az Athenaeum újdonsága 2008. január 18-án jelenik meg.
további részletek
Paulo Coelho
2007-12-26
Paulo Coelho nyitóbeszéde
további részletek
Gyermekjóga
2007-12-02
Gyerekek, jógázzunk együtt játszva!
további részletek
Könyvbemutató
2007-10-18
Az Athenaeum Kiadó és a Magyar Narancs közös könyvének bemutatója.
további részletek
Könyvbemutató
2007-10-04
Harmat Anett Gólyára várva – A meddőségtől a gyermekáldásig
további részletek
Athenaeum 180
Ki tudna többet a visszautasíthatatlan bókokról és a szerelmes lélek rejtelmeiről, mint Petőfi Sándor? Minek nevezzelek? - kérdi, és szerelmes tekintetével bebarangolja csodálata tárgyát....
Voltak, akik megsértődtek, és voltak, akik a pályatárs elismerését látták abban, amikor Karinthy Frigyes 1912-ben irodalmi karikatúrát rajzolt róluk. ,,Babits Bihály" versei, vagy az Ady költészetét...
,,Iszonyúan magyar" - írta saját művéről Móricz, és (újra)olvasva az Úri murit, nem kételkedhetünk abban, hogy megállapítása a mai napig kísért. A közel száz éve született mű vaskos...
,,Szeretném, ha szeretnének" - mondja, kéri, könyörgi egy költői hang, ami hamisítatlanul adys. Meglepő, de Ady Endre akkor írta e sorokat, amikor végre elismert, sokak által megbecsült (és...
,,Az él igazán, aki másért él"
Timár Virgil vidéki gimnáziumban oktató, tudós szerzetestanár, aki felfigyel a tehetséges, okos Vágner Pista nevű fiúra. A csillogó szemű diák csüng tanára szavain, és amikor Pista anyja...
További Újdonságok
Fordította: Sziklai István
Szinte érezni a félelem ízét
Oroszország, 1812. Franciaország végre méltó ellenfélre talált? Oroszország lerohanásának előestéjén a félig francia, félig angol Matthieu Carrey Napóleon ötszázezres hadseregének soraiban...
,,Hiszen, tételezzük fel, mire Kobak felnő, még létezik könyv, és lesz, aki olvas, és esetleg Kobak kezébe kerülnek a könyveim, és feltűnik neki, hogy mindenkiről szó esik, a testvéreiről,...
további újdonságok »
Kiemelt Ajánlatok
A halálnak van humorérzéke
Kár, hogy csak MOST kezdek rájönni, hogy alapjában véve jópofa nő lehetett az anyám. KÁR, hogy csak most kezdem IRIGYELNI, amiért annyira BÁTRAN élt, ahogyan én sose mertem. DE JÓ VOLNA ÚJRAKEZDENI,...
Balázs Béla, az elismert, sikerei csúcsán járó író egy éjszakai lokálban megismerkedik egy fiatal nővel, akinek nem tud ellenállni. A mindent elsöprő vonzalom hatására a meggyőződéses...