10 könyv nyárra az Athenaeum Kiadótól – második rész
Ha már meguntad a strandolást, vagy csak éppen kifeküdnél napozni kicsit, szeretettel ajánljuk olvasnivalóinkat, legyen a nyaralás élmény!

Emma Chase: Behálózva

Drew-nak szerelmi bánata van, bizony-bizony, életében először férfi létére elhagyta magát, nem érdekli semmi, mert elveszítette a szeretett nőt. Ismerős történet? Ugye, hogy nem? Akkor itt az ideje, hogy elolvassátok Emma Chase Behálózva című könyvét, és garantáltan fetrengeni (is) fogtok a nevetéstől – no meg néha sírdogálni.

„Végre egy olyan szerelmi történet, ami nem csöpög folyamatosan, ami vicces, de annyira, hogy a párnád csücskét kell harapnod, hogy ne keljenek fel a szüleid, amikor este olvasod, és szétröhögöd rajta a fejedet.”

Kimberley Freeman: Aranypor

Kimberley Freeman világsikerű családregényében három izgalmas nőt mutat be a tőle már megszokott érzékenységgel, és a szerelmekkel, csalódásokkal, sikerekkel gazdagon szőtt, lebilincselő történetben mindannyian magunkra ismerhetünk.
A hidegháború idején Leningrádban a hétéves, csúnyácska Szonya életébe egyszer csak beköszönt a szépség: szülei befogadják árván maradt unokatestvéreit, Natalját és Lénát, és onnantól a három kislány sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. A Szovjetunió bukásával kinyílik előttük a világ, a hírnévről és gazdagságról álmodozó fiatal nők pedig immár Nyugaton kezdenek új életet.

„Olvasmányos, fordulatos, család, szerelem, karrier, csillogás, boldogság és gyötrelem, minden van benne, ami egy jó könyvhöz kell.”

René Barjavel: A nagy titok

Az igazán fontos történeteknek mindössze két témája lehet: a szerelem és a halál. René Barjavel velünk élő klasszikusa, A nagy titok e két világerő összecsapását mutatja meg nekünk.
Az 1950-es években, hidegháború legzordabb időszakában egy indiai rákkutató professzor olyan élettani folyamatokat fedez fel, mintegy véletlenül, amelyek létezése addig csupán a mesevilágokban volt lehetséges. Forradalmi tudományos eredmény, ami azonban pánikot kelt a világ vezetőinek körében. Hamarosan rejtélyes tüzek gyúlnak, minden és mindenki elég, nyomtalanul eltűnik, aki a nagy titokkal kapcsolatba került.

A fiatal párizsi orvosnő, Jeanne Corbet is egy ilyen tűzben veszíti el szerelmét, Roland-t. Elkezdődik az évtizedeken és az egész világon átívelő nyomozás, amelyben a halált elfogadni képtelen nő az ő örök szerelmét keresi.

„A Titok mibenléte ötletes és igen érdekes kérdéseket vet fel az olvasóban. A technikai részletek jól kidolgozottak. Olvasás közben többször is fennakadtam bizonyos dolgokon és úgy éreztem, hogy most megtaláltam a gyenge pontot, mely az egész elméleti felépítményt romba dönti. Már tervezgettem, miként fogom boncolgatni és elemezni a hiba mibenlétét, azonban Barjavel mindig kifogott rajtam, azzal, hogy pár oldallal később magyarázattal szolgált, mindig mindenre.”

Rachel van Dyken: Egyetlen

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval   ̶ szó szerint   ̶, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről.

Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni.

Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?

„Ez a könyv sok mindenről szólhat, attól függ kit, mi fog meg a legjobban.

A küzdelemről

Mindenkinek a saját mumusaival kell megbirkóznia, legyen az a múltja, az életében jelenlévő titkok, egy betegség vagy éppen Mickey egér….
A barátokról

Semmivel sem kell egyedül szembenéznie az embernek, mert attól, hogy segítséget kér, csak erősebb lesz.
Az életről

A bizonytalan útról, amin néha nevetve, néha sírva avagy éppen félve, de rendíthetetlenül haladunk tovább.

A szerelemről, ami bármit legyőz, ha kitartunk mellette…
Befejezésül a csodákról, ami mindig a legvégső pillanatban jön, az utolsó reményszikra feladásakor.”

Louise Walters: Levelek a bőröndből

Ki lehetett az a férfi a II. világháború viharaiban, akinek a kedvéért szerelme nemcsak a vezetéknevét, hanem keresztnevét is megváltoztatta?

Roberta Pietrykowski, a 30-as éveiben járó antikvárius minden társaságból kilóg, így aztán nem jár társaságba. Egyetlen öröme, hogy munkahelyén, az Old and New Bookstore polcain sorakozó könyvek titkait lesi: régi képeslapok és levelek után kutat. Családjának féltett titka kerül elő, amikor édesapja egy bőröndöt hoz be a boltba, tele könyvekkel. A bőrönd belsejében a Mrs. D. Sinclair név olvasható, Roberta nagymamájának gyöngybetűivel írva.

Ki lehet Mrs. Sinclair? Ki lehet a titokzatos Jan, ha nem Roberta nagyapja? Miért nem találja meg Roberta a nagyszülei házassági kivonatát?

„Nagyon szépen megírt történet, melyben az anyaság központi szerepet kap, várt és nem várt gyermekek, megszületettek és meg nem születettek. Olyan az egész, mint egy lassú sodrású folyó, mely a végén a tengerbe fut. Roberta előtt is lassan, hömpölyögve tárul fel a múlt. Olyan az egész, mint egy hatalmas, meleg ölelés.”

Athenaeum 180
Ki tudna többet a visszautasíthatatlan bókokról és a szerelmes lélek rejtelmeiről, mint Petőfi Sándor? Minek nevezzelek? - kérdi, és szerelmes tekintetével bebarangolja csodálata tárgyát....
Voltak, akik megsértődtek, és voltak, akik a pályatárs elismerését látták abban, amikor Karinthy Frigyes 1912-ben irodalmi karikatúrát rajzolt róluk. ,,Babits Bihály" versei, vagy az Ady költészetét...
,,Iszonyúan magyar" - írta saját művéről Móricz, és (újra)olvasva az Úri murit, nem kételkedhetünk abban, hogy megállapítása a mai napig kísért. A közel száz éve született mű vaskos...
,,Szeretném, ha szeretnének" - mondja, kéri, könyörgi egy költői hang, ami hamisítatlanul adys. Meglepő, de Ady Endre akkor írta e sorokat, amikor végre elismert, sokak által megbecsült (és...
,,Az él igazán, aki másért él"
Timár Virgil vidéki gimnáziumban oktató, tudós szerzetestanár, aki felfigyel a tehetséges, okos Vágner Pista nevű fiúra. A csillogó szemű diák csüng tanára szavain, és amikor Pista anyja...
További Újdonságok
Fordította: Neset Adrienn
Élni fontosabb, mint túlélni.
,,Lehengerlő olvasmány." - Financial Times ,,Megrendítő és fájdalmasan komikus." - The Observer Az ilyen regények utat mutathatnak. - The Guardian ,,Ez a könyv megsemmisített. Megdöbbentem,...
CRISTINA CAMPOS
Fordította: Mester Yvonne
Mindannyiunknak vannak titkai
Őszinte regény házasságról, barátságról, vágyról és szerelemről. Férjek, szeretők és barátok jönnek-mennek, de az igaz szerelem örökre megmarad. Gabriela szereti a férjét, ám érthetetlen...
további újdonságok »
Kiemelt Ajánlatok
Fordította: Csősz Róbert
Mindenki idióta - csak én nem!
Bármerre nézünk, mindenhol csak irigyeket, örök optimistákat, egyszóval idiótákat látunk. Idegesítenek és fárasztanak a munkahelyünkön, a szabadidőnkben, az interneten és a politikában....
Anya csak egy van
Édesanyák, akik féltő szeretettel kísérik gyermekeik minden lépését. Asszonyok, akik akár életüket is feláldozzák értük. És nők, akiket sokszor nehezen értünk, pedig oly sok minden...