304 oldal
7990 Ft
Hetven történelmi város
Az első városnak tartott Uruk megszületésétől a mai modern megalopoliszokig jelentős városok - Babilon és Ninive, Athén és Róma, Isztambul és Velence, Timbuktu és Szamarkand - fémjelezték a civilizáció fejlődését. Uruk után a sort Théba, Jeruzsálem és Alexandria folytatja, majd következnek az első évezred lenyűgöző városai, Damaszkusz és Bagdad a kalifátusok korában, Teotihuacán és Tikal Közép-Amerikában, aztán végül Csangan, a Tang-dinasztiakorának kínai városa.
A középkorban olyan városok virágoztak, mint Palermo és Párizs Európában, Benin Afrikában és a dicsőséges khmer város, Angkor Ázsiában. Utunk következő állomása az iszlám Iszfahán és Agra, aztán Prága és Amszterdam, mielőtt elérkezünk korunk megalopoliszaihoz, Londonhoz és New Yorkhoz, Tokióhoz és Barcelonához, Los Angeleshez és Săo Paulóhoz.
Történelem, művészet és építészet, kereskedelem és ipar, gazdaság és politika - de ez a könyv mégis inkább az emberekről szól, arról, milyen körülmények között dolgoztak és mulattak, hogyan gyakorolták vallásukat, hogyan éltek összezárva a szoros városfalak mögött és hogyan háborúztak egymással.
64 oldal
3990 Ft
Legkedvesebb állataim
Steve Bloom fotóalbuma az afrikai szavannákon élő zebráktól kezdve az északi-sarki jegesmedvékig tizennégy állatcsaládot mutat be. Az elismert természetfotós elbűvölő képeit David Henry Wilson szövegei kísérik, amelyekből a kicsik és nagyok megtudhatják, hogy például miért szeretnek a víziló családok a sárban dagonyázni, vagy milyen hangokkal szólítják a kiszsiráfok szüleiket.
<br>
A szeretnivaló medvebocsok, a játékos kisoroszlánok és a botladozó elefántkölykök garantáltan meglágyítják a legkeményebb szíveket is.

304 oldal
7490 Ft
Hetven rejtély a természet világából
Soha nem volt ennyire fontos bolygónk és a rajta kialakult élet megértése. Szinte naponta robbannak a hírbombák: alapvető változások mennek végbe szűkebb és tágabb természeti környezetünkben.
A kötetből az olvasó megismerheti a tudományosan alátámasztható eredményeket, és arról is tájékozódhat, milyen rejtélyek feltárásán dolgoznak jelenleg a kutatók. A hét, egyenként tíz fejezetből álló nagy egység felöleli bolygónk és a földi élet eredetét, a Föld külső-belső működését, az evolúció elméletét és bizonyítékait, a biogeográfia kibontakozását, a növény- és az állatvilág változatosságát, az állatok viselkedését és a jövő rejtélyeit. A Föld magjától a Himalájáig, az oxigénmentes közegben létező tengermélyi mikrobáktól a méhek csodálatos kommunikációjáig vezet az utunk.
A Hetven rejtély a természet világából lenyűgöző látványvilágú, igen aktuális könyv, amely a legégetőbb kérdésekre keresi a választ az ember és a Föld jövőjével kapcsolatban.

Az Athenaeum Kiadó Hetvenes sorozatának korábban megjelent kötetei:
Hetven csoda szerte a világban
Hetven rejtély szerte a világból
Hetven építészeti csoda szerte a világból
Hetven rejtély az ókori Egyiptomból
Hetven fontos találmány régi korokból
Hetven döntő csata az ókortól napjainkig
Hetven felfedező utazás földön, vízen, levegőben
Hetven csoda Kínából
192 oldal
5990 Ft
Kalóznapló
Sir Henry Morgan kalózkapitány tetteiről elsősorban Alexander Exquemelin hajóorvos élménybeszámolóiból van tudomásunk. Exquemelin 1666-ban érkezett Tortugára, ahol olyan kalózokhoz csatlakozott, mint Henry Morgan vagy Rock, a Braziliai, és első kézből szerzett tudomást Lewis Scot, Pierre le Grand, Batholomew, a Portugál és François L\'Olonnais szörnyűséges és véres tetteiről is.
Exquemelin beszámolóját Terry Breverton kutató egészítette ki, hogy az olvasók minél átfogóbb képet kaphassanak a korabeli történelmi helyzetről, a kalózhajók eredetéről, a kalózok stratégiáiról és fegyvereiről, az általuk alkalmazott kínzásokról, a korabeli orvoslás módszereiről és a 17. századi életről a Karib-tengeren.
256 oldal
7490 Ft
Mozdonyenciklopédia
Az ipari forradalom jegyében megszületett vasút máig
lenyűgöz bennünket, úgy is mint a műszaki fejlődés
időtálló jelképe, úgy is mint kiváló szállítóeszköz. A
Mozdonyenciklopédia a vasút történetének két
évszázadát követi végig, a gőzvontatás hajnalától
korunk nagy sebességű expresszvonatáig. A könyv három
korszakra bontva tárgyalja a mozdonyok fejlődését,
minden típusnál kiemelve a pontos és hiteles műszaki
adatokat és egyéb jellemzőket.
256 oldal
7490 Ft
Teherautók enciklopédiája
Minden kisfiú álmodozik arról, hogy egyszer egy
hatalmas kamionnal bejárja a világot. Sokan
felnőttként is a teherautók és kamionok szerelmesei
maradnak. Van, akinek megadatik, hogy felmásszon egy
hatalmas pótkocsis szerelvény vezetőfülkéjébe, mások
csak messziről csodálják a legmodernebb technikával
felszerelt gépcsodákat. Ez a könyv nekik szól - és
azoknak is, akik még sohasem gondoltak bele, milyen
fontos szerepet játszanak mindennapi életünkben a
billenőkocsik, hűtőkamionok, tűzoltóautók,
daruskocsik és kukásautók. A több száz képpel
illusztrált enciklopédia ismerteti a teherautók
történetét a kezdetektől napjainkig, és bemutatja a
világ összes jelentősebb teherautóját és kamionját: a
klasszikus Mercedesek, DAF-ok és Ivecók, valamint
Amerika és Ausztrália monumentális kamionjai mellett
felbukkannak a számunkra jól ismert Rábák, Zilek és
IFA-k is.
304 oldal
7490 Ft
Hetven csoda Kínából
Kína-szakértők nemzetközi csoportja mutatja be a
kínai világ természeti és épített csodáit,
hagyományait.

A tekintélyes ázsiai és nyugati tudósok esszéit és
látványos illusztrációkat tartalmazó, a Hetven csoda
Kínából címet viselő könyv alapján minden érdeklődő
átfogó képet alkothat erről az óriási, rejtélyes
országról, amellyel az egész világ most ismerkedik.
256 oldal
7990 Ft
64 oldal
4490 Ft
Elefántkönyv
Ez a páratlan képeskönyv egyszerre szól a
rokonszenves állatok iránt érdeklődő gyerekekhez és
szüleikhez. Megtudhatjuk belőle, mivel töltik
napjaikat az elefántok, mire használják az agyarukat
és ormányukat, miért legyezik a fülüket, miért
szeretnek iszapban hemperegni, és miért kell rájuk
nagyon odafigyelni.
400 oldal
12900 Ft
A régészet csodái
A legújabb felfedezéseket és 550 színes illusztrációt tartalmazó kötet átfogó képet nyújt a régészettudományról, számba veszi az öt világrész kultúráinak és civilizációinak régészeti kincseit. A régészet ma már jóval többet jelent poros ásatások sorozatánál: eszköztárában műholdképek, DNS-elemzések, háromdimenziós számítógépes szimulációk is helyet kaptak. A hamisítások, a sírrablások és a leletek tulajdonjoga körüli viták azonban korunk lelkiismeretes régészeit ugyanúgy kísértik.
Fordította: Győri László
Ha Guy Ritchie regényt írna... Bizarr, őrületes gengsztersztori Bécsből
Bécs, 1938 márciusa. Ausztriát a Harmadik Birodalomhoz csatolják. Azon a napon, amikor a fél város a Heldenplatzon ünnepli az Anschlusst és a Führert, lakások ,,evakuálására" specializálódott,...
E regény viharként söpört át Európán. Pompás családtörténet, mely az olvasót minden erőlködés nélkül húzza át három évszázad magyar történelmén. A főszereplők magukkal ragadóak....
további újdonságok »
Fordította: Győri László
Ha Guy Ritchie regényt írna... Bizarr, őrületes gengsztersztori Bécsből
Bécs, 1938 márciusa. Ausztriát a Harmadik Birodalomhoz csatolják. Azon a napon, amikor a fél város a Heldenplatzon ünnepli az Anschlusst és a Führert, lakások ,,evakuálására" specializálódott,...
E regény viharként söpört át Európán. Pompás családtörténet, mely az olvasót minden erőlködés nélkül húzza át három évszázad magyar történelmén. A főszereplők magukkal ragadóak....