Boszorkányok márpedig vannak! Mindig is voltak… (librarius.hu)
(kiadvány: Bűbájoskönyv )

"Lehet, hogy elfogult vagyok, de nagy kedvvel forgatom az olyan gyűjteményeket és írásokat, amelyek múltunknak azt a részét mentik, gyűjtik, rendszerezik, amelyet néphagyományként ismerünk. A babonák, a ráolvasások, a népi gyógymódok és a hiedelmek egy „másik világ” üzenetei. Egy olyan világé, melyben egészen más erők működtek és hatottak. Nem merném minősíteni azt előttünk járók tudását, hiszen annyira más, hogy nem is lehet jobb vagy rosszabb. Más. Van benne, amiből még mi, pökhendiek is tanulhatunk, s van, amin – teljes joggal – mulathatunk… Annyi bizonyos, hogy ezzel a megmaradt tudással valamit kezdenünk kell!"

A teljes írás elolvasható itt

2019-10-08 11:19:14
<< vissza
Középkorijárvány-regény
,,Apám nagy uralkodó volt: felült a szent királyok trónusára, és repedező örökségükből erős birodalmat épített. S rám miféle sors vár? Én láthatom mindezt elevenen szétrohadni..."
Fordította: Kalapos Éva Veronika
Komoly, tudományos válaszok nagyon komoly hétköznapi kérdésekre
A világ legszórakoztatóbb és leghaszontalanabb önsegítő könyve a Magyarázókönyv és a Mi lenne, ha? című bestsellerek elképesztő kreativitással megáldott szerzőjétől.

Minden...
további újdonságok »
Fordította: Simkó György, Piros Ákos
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!

Santiagónak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry A kis hercegéhez...
Fordította: Nagy Viktória
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!
Egy fiatal brazil lány, Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet....