HiSztorik- Batka Zoltán: Vata fia (konyvesmas.blogspot.com)
(kiadvány: Vata fia )

"Egy részleteiben kidolgozott, dramaturgiailag nagyon jól felépített, néprajzi elemekkel tarkított, hihetetlenül érdekes történelmi regényt olvashat, aki kezébe veszi a kötetet. Rengeteg információ rejlik a sorok között a kor társadalmi, politikai viszonyairól, és az ősi magyarság szokásairól, kultúrájáról. Ugyan ez a szerző első regénye, írásmódja kiforrott, stílusa olvasmányos, remekül ötvözi a konkrét eseményekről fennmaradt csekély számú történelmi tényt, a mondák és legendák varázslatos hangulattal átitatott világával és saját fantáziájával. Írása egyértelműen erős konkurenciát képvisel a kortárs magyar történelmi regények mezőnyében."

A teljes írás elolvasható itt

2019-10-01 15:00:20
<< vissza
Középkorijárvány-regény
,,Apám nagy uralkodó volt: felült a szent királyok trónusára, és repedező örökségükből erős birodalmat épített. S rám miféle sors vár? Én láthatom mindezt elevenen szétrohadni..."
Fordította: Kalapos Éva Veronika
Komoly, tudományos válaszok nagyon komoly hétköznapi kérdésekre
A világ legszórakoztatóbb és leghaszontalanabb önsegítő könyve a Magyarázókönyv és a Mi lenne, ha? című bestsellerek elképesztő kreativitással megáldott szerzőjétől.

Minden...
további újdonságok »
Fordította: Simkó György, Piros Ákos
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!

Santiagónak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry A kis hercegéhez...
Fordította: Nagy Viktória
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!
Egy fiatal brazil lány, Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet....