Értékelés: Christine Leunens - Cellába zárva (avalosagontul.blogspot.com)
(kiadvány: Cellába zárva )

"Ez volt az első olyan könyv a kezembe, mely egy náci fiatal szemszögéből olvastam, de remélem nem az utolsó, hisz tényleg kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült felnőtt embereket is ennyire befolyásolni. Azt megtanultam, hogy Hitler rendkívül megnyerő volt és hihetetlen szónok, mellyel megnyerte magának az embereket, de számomra ez nem lehet elég az öldöklésre. Viszont Johannest teljesen megértem. Nem értettem vele soha egyet, de értettem, hogy mit miért tesz. Egyszerűen, akit ennyire befolyásolnak gyermekként, majd szembesül azzal, hogy mennyire szörnyű az az oldal, annak van esélye arra, hogy a későbbiekben mentális problémákkal küzd. Én itt is ennek a jelét vettem észre. Mindenki számára ajánlom a könyvet, aki szeretné másik szemmel is látni a háború történetét. Szerintem egy nagyon érdekes történet a maga módján hazaszeretetről, hűségről, családról és szerelemről, mely egy percig sem köntörfalaz, hanem könyörtelenül szembesít. Ez pedig egy ilyen típusú könyvhöz elengedhetetlen."

A teljes írás elolvasható itt

2019-06-07 15:41:27
<< vissza
Középkorijárvány-regény
,,Apám nagy uralkodó volt: felült a szent királyok trónusára, és repedező örökségükből erős birodalmat épített. S rám miféle sors vár? Én láthatom mindezt elevenen szétrohadni..."
Fordította: Kalapos Éva Veronika
Komoly, tudományos válaszok nagyon komoly hétköznapi kérdésekre
A világ legszórakoztatóbb és leghaszontalanabb önsegítő könyve a Magyarázókönyv és a Mi lenne, ha? című bestsellerek elképesztő kreativitással megáldott szerzőjétől.

Minden...
további újdonságok »
Fordította: Simkó György, Piros Ákos
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!

Santiagónak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry A kis hercegéhez...
Fordította: Nagy Viktória
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!
Egy fiatal brazil lány, Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet....