Mindenki hazudik, de az adatok mindent lelepleznek (urbanlegends.hu)
(kiadvány: Mindenki hazudik - Az vagy amire klikkelsz )

 

"Mindenki hazudik mindenkinek. Az emberek hazudnak a szüleiknek, a gyerekeiknek, a főnöküknek, a barátaiknak, az orvosoknak és a közvélemény-kutatóknak. Sőt még saját maguknak is. Nem mondanak igazat arról, hányszor járnak konditerembe, elolvastak-e egy bizonyos könyvet, vagy hogy mennyit isznak és szexelnek. Elhallgatják kínos szokásaikat és vállalhatatlan gondolataikat, és helyette sokszor inkább arról beszélnek, amivel jó benyomást kelthetnek. Amikor azonban – távol a fürkésző tekintetektől – leülnek a számítógép elé, és bepötyögnek néhány kulcsszót a Google keresőjébe, önmagukat adják. Aki ezt az adattengert feldolgozza, többet tudhat meg az emberi pszichéről és a társadalom működéséről, mint bármely korábbi módszerrel – röviden összefoglalva ez Seth Stephens-Davidowitz közgazdász-adattudós Mindenki hazudik című könyvének fő mondanivalója."

A teljes írás elolvasható itt

2019-05-27 09:00:54
<< vissza
Középkorijárvány-regény
,,Apám nagy uralkodó volt: felült a szent királyok trónusára, és repedező örökségükből erős birodalmat épített. S rám miféle sors vár? Én láthatom mindezt elevenen szétrohadni..."
Fordította: Kalapos Éva Veronika
Komoly, tudományos válaszok nagyon komoly hétköznapi kérdésekre
A világ legszórakoztatóbb és leghaszontalanabb önsegítő könyve a Magyarázókönyv és a Mi lenne, ha? című bestsellerek elképesztő kreativitással megáldott szerzőjétől.

Minden...
további újdonságok »
Fordította: Simkó György, Piros Ákos
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!

Santiagónak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry A kis hercegéhez...
Fordította: Nagy Viktória
A klasszikus mű vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban!
Egy fiatal brazil lány, Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet....