Seth Stephens-Davidowitz: Mindenki hazudik (letya.hu)
(kiadvány: Mindenki hazudik - Az vagy amire klikkelsz )

 

„A szavaknak ereje van. Seth Stephens-Davidowitz is kitért erre a könyvben, amikor azt vizsgálta, hogy hogyan lehet megállapítani az újságok politikai beállítottságát, mindössze a cikkekben szereplő szavak alapján. Ez talán furcsán hangzik, de nem légből kapott elképzelés. Itt evezzünk egy kicsit hazai vizekre. Jól tudja mindenki, hogy a Google milyen oldalakat dob ki, ha beírjuk a keresőbe azt, hogy “migráns”, és akkor ha azt írjuk be, hogy “menekült”. Az első szót főleg a kormányközeli média használja, ugyanis eléggé pejoratív lett ahhoz, hogy negatív csengése legyen, és tartalmazzon egy adag gyűlöletet is. A második kifejezés már jóval szofisztikáltabb, és inkább az emberek együttérzésére apellál, hiszen csak az menekül, akit üldöznek, így segítségre szorul.”

A teljes írás elolvasható itt

 

2019-05-13 14:56:25
<< vissza
Fordította: Gálvölgyi Judit és Novák Petra
Két zabolátlan természetű nő és az ár, amit ezért fizetniük kell
Kimberley Freeman, az Örökzöld-zuhatag és az Álom-öböl népszerű írónőjének nagy hatású regénye a szerelemről,...
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig.
PAULO COELHO, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon,...
további újdonságok »
Fordította: Szieberth Ádám
A francia nők tudnak élni!
A francia nők nem híznak (New York Times bestsellerlista 1. hely) szerzőjének új könyvében az írónő górcső alá veszi a franciák osztriga iránti vonzalmát. Megismerhetjük az osztrigát...
Charlie Higson regénye egy young adult disztópia első része. Az ismeretlen vírus pusztította London romjain gyerekek próbálnak egy új világot felépíteni.
A végzetes járványt követően...