Rossz ember jó király? Miért épült a Halálcsillag? (alfahir.hu)
(kiadvány: Párhuzamos univerzumok )

 

"De mielőtt bárki azt hinné, hogy eluralkodott rajtam a sorozatfüggőség és ezért öncélúan többletértelmet adva szórakozásomnak elkezdtem volna mindenfélét belemagyarázni a képernyőn felvázolt világokba, annak jelzem, hogy bár előbbi állítás megállja a helyét, ez valójában egy könyvajánló akar lenni. Szombaton a könyvfesztiválon mutatták be ugyanis a Párhuzamos univerzumok című alkotást, amiben társadalomtudományi és természettudományi szakemberek is kifejtik véleményüket sci-fik, horrorok és fantasyk "politológiai, pedagógiai, jogi, közgazdaságtani, viktimológiai, pszichológiai, csillagászati, asztrofizikai vagy éppen geológiai" üzenetéről. A könyv előzményének tekinthető A sci-fi politológiáját három éve Tóth Csaba vetette papírra, majd azt követően már szerzőtársaival együtt alkotta meg a Fantasztikus világok című kiadványt, amely tanulmányai szintén különböző társadalmi vonatkozásaik szempontjából vettek górcső alá népszerű popkulturális darabokat."

A teljes írás elolvasható itt

2019-05-06 08:53:56
<< vissza
Fordította: Gálvölgyi Judit és Novák Petra
Két zabolátlan természetű nő és az ár, amit ezért fizetniük kell
Kimberley Freeman, az Örökzöld-zuhatag és az Álom-öböl népszerű írónőjének nagy hatású regénye a szerelemről,...
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig.
PAULO COELHO, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon,...
további újdonságok »
Fordította: Szieberth Ádám
A francia nők tudnak élni!
A francia nők nem híznak (New York Times bestsellerlista 1. hely) szerzőjének új könyvében az írónő górcső alá veszi a franciák osztriga iránti vonzalmát. Megismerhetjük az osztrigát...
Charlie Higson regénye egy young adult disztópia első része. Az ismeretlen vírus pusztította London romjain gyerekek próbálnak egy új világot felépíteni.
A végzetes járványt követően...