Emily M. Danforth: Cameron Post rossz nevelése (spiritblissoldala.blogspot.com)
(kiadvány: Cameron Post rossz nevelése )

 

"A nagynéni és az átnevelők valóban hisznek abban, hogy Cameron bűnös, és ha nem segítenek rajta, akkor a pokolba fog kerülni. Ám a jó szándékukkal szó szerint tönkreteszik ezeket a gyerekeket. Mert aki melegnek született, azt nem lehet átnevelni. Vagy hazugságban éli majd le az életét, és ebben megy tönkre lelkileg, vagy feladja az egészet, és véget vet az életének. Olyan lehetőség nincsen, hogy egy meleg heteróvá változik, és valóban boldogan él az ellenkező nemű társa mellett.

Azzal viszont, hogy az írónő nem velejéig gonosz szörnyeknek állítja be az átnevelőtábor dolgozóit, talán még inkább valószerűvé, hitelessé és borzongatóvá teszi a történetet. Mert a homofób vallásos emberek nagy része alapjában véve nem velejéig gonosz ember, egyszerűen csak rosszul értelmezi a saját istene szavait, merev, az új információk elől elzárkózó és elvakultan hisz. A szomorú és ijesztő az, hogy talán az ilyen „békés” homofób emberek sokkal veszélyesebbek, mint a gyűlölködő, nyálfröcsögő homofóbok, akik maximum félelmet váltanak ki másokból. Mert ha valaki kedvesen, a szeretet álcája mögé bújva próbál meggyőzni valakit arról, hogy bűnös, sokkal nagyobb az esélye arra, hogy átmossa az illető agyát, és tényleg elhiteti vele ezt."

 

A teljes írás elolvasható itt

2019-02-28 13:48:04
<< vissza
Fordította: Todero Anna
,,Az éhség erősebb a félelemnél
A második világháború után gyerekek százezrei maradtak árván vagy félárván. Ahogy akkoriban a világ számos gyermekmentő akciója keretében, Nápolyból is vonatoztattak gyerekeket Olaszország...
Fordította: N. Kiss Zsuzsa
Életed lottója: ha egyszer húztál, nincs visszaút
Felkavaró disztópia az anyaságról, az egyéniségről, a szabad akaratról, a sorsról, a velünk született vágyakról és az ösztönökről.

Calla tudja, hogyan működik a sorslottó....
további újdonságok »
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink...
Fordította: Novák Petra
Végleg elszakítja-e a halál azokat, akik összetartoznak?
Jodi Picoult váratlan fordulatokkal teli regénye az emberi sorsról, a szenvedélyről, a bűnről és a megváltásról
Vermont államban egy kisváros élete teljesen felbolydul, amikor az egyik...