Könyvek, melyektől tényleg rosszabb lett a világ…(Librarius)
(kiadvány: A pokoli könyvtár )

"Ijesztő, és talán még ijesztőbb a folytatás, ahol a kisebb léptékű fazonokról esik szó. Mire idáig eljutunk, már sok többé-kevésbé pontosan felismerhetjük a diktátor létrejöttének azonosítót jegyeit:

„Vidéken született? Pipa. Meghalt az apja? Pipa. Vallásos nevelést kapott? Pipa. Egy valaha hatalmas, de mára nehéz időket élő birodalomban nőtt fel? Pipa. A nagyhatalmak zsákmány után szaglászva oldalogtak körülötte? Pipa. A környező birodalmak mind omladoztak? Pipa. Az országot népszerűtlen zsarnok uralta, aki nagy pompában élt, míg a tömegek éheztek? Pipa.”

– ilyen és ehhez hasonló személyes és környezeti tényezők tömkelegét gyűjti össze Daniel Kalder, s lassan összeáll egy kép, mely több – de nem az összes – jellemző megléte esetén kedvez annak, hogy akár kisszerű és kisstílű figurák is magukhoz ragadhassák a hatalmat és évekre-évtizedekre tönkre tegyenek egy országot."

A teljes cikk elérhető ITT.

2018-09-21 02:38:54
<< vissza
Fordította: Gálvölgyi Judit és Novák Petra
Két zabolátlan természetű nő és az ár, amit ezért fizetniük kell
Kimberley Freeman, az Örökzöld-zuhatag és az Álom-öböl népszerű írónőjének nagy hatású regénye a szerelemről,...
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig.
PAULO COELHO, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon,...
további újdonságok »
Fordította: Szieberth Ádám
A francia nők tudnak élni!
A francia nők nem híznak (New York Times bestsellerlista 1. hely) szerzőjének új könyvében az írónő górcső alá veszi a franciák osztriga iránti vonzalmát. Megismerhetjük az osztrigát...
Charlie Higson regénye egy young adult disztópia első része. Az ismeretlen vírus pusztította London romjain gyerekek próbálnak egy új világot felépíteni.
A végzetes járványt követően...