CECELIA AHERN: Lantmadár (edeskiskonyvkritikak.hu)
(kiadvány: Lantmadár )

"A Lantmadár című művet egy kicsit “varázslatos”, megfoghatatlan történetnek éltem meg, miközben a külvilág teljes erejével próbált betörni ebbe a zárt, különleges világba, melyet az írónő alkotott. Ennek az érzésnek a nagy része Laura ragyogó karakterének volt köszönhető, valamint a személyiségét körülvevő légkörnek. Ugyanakkor pont ez a személyiség, légkör emelte méginkább ki, hogyan viselkednek az emberek, ha valakiben lehetőséget látnak. A cselekmény által bepillantást nyerünk, milyen gátlástalanul nyerészkednek emberek a másik tehetségéből, hogyan használják, zsigerelik ki embertársaikat a saját céljaik elérése érdekében.
Tökéletesen szembeállította egymással a szerző a lányt, akinek szinte semmi tapasztalata az emberekkel, nincs hova mennie, és csak sodródik az árral, a médiával, a mai világ emberével, akik felkapnak valakit, kihasználják, ha pedig megunták félredobják, mint egy régi játékot."

A teljes cikk elérhető ITT.

2018-07-12 20:59:17
<< vissza
Fordította: Gálvölgyi Judit és Novák Petra
Két zabolátlan természetű nő és az ár, amit ezért fizetniük kell
Kimberley Freeman, az Örökzöld-zuhatag és az Álom-öböl népszerű írónőjének nagy hatású regénye a szerelemről,...
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig.
PAULO COELHO, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon,...
további újdonságok »
Fordította: Szieberth Ádám
A francia nők tudnak élni!
A francia nők nem híznak (New York Times bestsellerlista 1. hely) szerzőjének új könyvében az írónő górcső alá veszi a franciák osztriga iránti vonzalmát. Megismerhetjük az osztrigát...
Charlie Higson regénye egy young adult disztópia első része. Az ismeretlen vírus pusztította London romjain gyerekek próbálnak egy új világot felépíteni.
A végzetes járványt követően...