Rob Johnson, Michael Whitby, John France - Útmutató a győzelemhez -25 hadászati stratégia az ókortól napjainkig
Megjelenés ideje: 2011
ISBN: 9789632931708
256 oldal
Ára: 4490 Ft
Útmutató a győzelemhez -25 hadászati stratégia az ókortól napjainkig
Fordította: Hegedűs Ildikó
Elgondolkodott már azon, vajon mi kapcsolja össze Robert E. Lee tábornok Chancellorsville-ben, 1863-ban aratott győzelmét Franciaország királyának majd 600 évvel korábbi hadmozdulatával? S vajon hogyan hatolt át Zsukov tábornok az ellenséges arcvonalakon Mongóliában, 1939-ben?

Ehhez hasonló izgalmas kérdésekre keressük a választ, s megvizsgáljuk azt is:
Hogyan lehet a terepet uralni és a környezetet kihasználni?

Mikor és hogyan a leghatékonyabb a bekerítés, és mi az a lefogás?
Mikor érdemes bevetni a tartalékokat?
Hogyan kell megszerezni és megtartani a kezdeményezést?

Mi is az a terrorizmus?

Kötetünkben több mint 40 ókori, közel-keleti és modernkori csatát elemzünk, és rajtuk keresztül áttekintjük a szárazföldi, tengeri és légi hadviselés 25 legfontosabb taktikáját.

28 térkép és 113 fekete-fehér kép illusztrálja szemléletesen az egyes csaták menetét, illetve nyújt betekintést a hadiesemények meghatározó és forró pillanataiba.

A halálnak van humorérzéke
Kár, hogy csak MOST kezdek rájönni, hogy alapjában véve jópofa nő lehetett az anyám. KÁR, hogy csak most kezdem IRIGYELNI, amiért annyira BÁTRAN élt, ahogyan én sose mertem. DE JÓ VOLNA ÚJRAKEZDENI,...
Balázs Béla, az elismert, sikerei csúcsán járó író egy éjszakai lokálban megismerkedik egy fiatal nővel, akinek nem tud ellenállni. A mindent elsöprő vonzalom hatására a meggyőződéses...