Christoph Drösser - Csábító számok, avagy a mindennapok matematikája
Megjelenés ideje: 2009
ISBN: 9789639797420
216 oldal
Méret: 135 x 20 x 215
Ára: 2990 Ft
Csábító számok, avagy a mindennapok matematikája
A matematika az élet minden területén jelen van, de vajon tényleg minden kiszámítható? Vajon kiszámítható az is, hogy mekkora a tökéletes kérő megjelenésének valószínűsége? A könyv szórakoztató történetei frappáns megoldásokkal szolgálnak.
<br><br>
Furfangos könyvében Christoph Drösser szép lábakról mesél, félig üres sörösdobozból iszik a strandon, és halálbiztos rulett-szisztémáknak számol utána. Megoldja a dugóban ragadt bankrablók problémáját - hiszen a forgalom is kiszámítható, és elmagyarázza, hogyan veszítheti el a mandátumát az, aki több szavazatot kap.
Mekkora a tökéletes kérő megjelenésének valószínűsége?
Egyetlen matematikai törvény segítségével valóban kiszűrhető a kozmetikázott pénzügyi mérleg?
Mi az a Johann Sebastian-kód?
Az aranymetszés tényleg mindenütt jelen van?
Hogyan lehetséges az, hogy egy olyan egyszerű arányossági feladat, mint az áfa kiszámítása kifogott a világ legokosabb emberén?
A könyv szórakoztató történetei ezekre a kérdésekre is frappáns megoldásokat szolgálnak.
<br><br>
A könyvben taláható feladatok részletes megoldásait <a href="http://kiadok.lira.hu/media/megfejtesek.pdf" target="_blank"><strong>itt</strong></a> találja.
Fordította: Csősz Róbert
Mindenki idióta - csak én nem!
Bármerre nézünk, mindenhol csak irigyeket, örök optimistákat, egyszóval idiótákat látunk. Idegesítenek és fárasztanak a munkahelyünkön, a szabadidőnkben, az interneten és a politikában....
Anya csak egy van
Édesanyák, akik féltő szeretettel kísérik gyermekeik minden lépését. Asszonyok, akik akár életüket is feláldozzák értük. És nők, akiket sokszor nehezen értünk, pedig oly sok minden...