Olen Steinhauer - A Turista
Megjelenés ideje: 2010
ISBN: 9789632930411
398 oldal
Méret: 135 x 30 x 215
Ára: 3490 Ft
A Turista
Fordította: Nagy Gergely
A Turista a CIA olyan különleges ügynöke, aki a világ különböző országaiban folyamatosan úton van, és felettesei parancsát kérdezés nélkül végrehajtja.
Milo Weaver Turista, de a nonstop készenlét, az állandó utazás és a vak engedelmesség lassan tönkreteszi, és már senkiben nem tud megbízni. A paranoiából a CIA New York-i főhadiszállására, egy íróasztal mögé menekül. Megházasodik, s családjával évekig biztonságban és nyugalomban él Brooklynban.
Amikor azonban egy bérgyilkos elfogásakor a nyomozás szálai régi jó barátjához és kollégájához vezetnek, nem tehet mást: vissza kell térnie a terepre, hogy megtalálja a felelősöket, és szembesüljön hazugságra épített életének mindent romba döntő titkaival.

,,A legjobb kémtörténet, amit valaha olvastam."
Stephen King

,,Csak Le Carré kémei lehetnek ennyire érdekesek."
Kirkus Reviews

,,Milo, a kém, akiért halni érdemes."
The New York Times

A halálnak van humorérzéke
Kár, hogy csak MOST kezdek rájönni, hogy alapjában véve jópofa nő lehetett az anyám. KÁR, hogy csak most kezdem IRIGYELNI, amiért annyira BÁTRAN élt, ahogyan én sose mertem. DE JÓ VOLNA ÚJRAKEZDENI,...
Balázs Béla, az elismert, sikerei csúcsán járó író egy éjszakai lokálban megismerkedik egy fiatal nővel, akinek nem tud ellenállni. A mindent elsöprő vonzalom hatására a meggyőződéses...